Χαμηλός φωτισμός & απαλή μουσική μας βοηθούν να αδυνατίσουμε

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, μπορείτε να το καταφέρετε με τη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας στο χώρο σας. Σύμφωνα με έρευνες, με αυτό τον τρόπο καταναλώνετε λιγότερο φαγητό.

06 Σεπ. 12
Χαμηλός φωτισμός & απαλή μουσική μας βοηθούν να αδυνατίσουμε

Η νέα οδηγία για να χάσετε βάρος είναι η εξής: Φτιάξτε ατμόσφαιρα! Ειδικότερα, μια καινούρια αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Reports έδειξε ότι ο αμυδρός φωτισμός και η απαλή μουσική βοηθούν όσους γευματίζουν να απολαμβάνουν περισσότερο το φαγητό τους και να τρώνε λιγότερο.

Η έρευνα έγινε σε φαστφουντάδικο του Ιλινόις. Για τις ανάγκες της, οι υπεύθυνοι του καταστήματος χαμήλωσαν το φωτισμό σε ένα σημείο του χώρου και φρόντισαν να ακούγεται ελαφρά, χαλαρωτική, ορχηστρική μουσική. Επιπλέον, τοποθέτησαν φυτά εσωτερικού χώρου, πίνακες ζωγραφικής, κρυφό φωτισμό και κεριά. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πελάτες που κάθονταν εκεί κατανάλωσαν 18% λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τους άλλους που βρίσκονταν στο τμήμα όπου δεν είχαν γίνει τέτοιες παρεμβάσεις. Επιπλέον, οι πρώτοι αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο στο φαγητό τους, χωρίς να βιάζονται τόσο όσο οι υπόλοιποι.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της μελέτης Μπράιαν Βάνσινκ, καθηγητής μάρκετινγκ και συμπεριφοράς καταναλωτών στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, οι πελάτες που χαλάρωσαν λόγω του αμυδρού φωτισμού και της μουσικής έμειναν σταθεροί στην παραγγελία τους κι ένιωσαν πιο χαρούμενοι με αποτέλεσμα να φάνε λιγότερο. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο ίδιος, το έντονο φως και η δυνατή μουσική έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού δεν βοηθούν κάποιον να ηρεμήσει.

Οι επιστήμονες λοιπόν συμβουλεύουν να δημιουργήσετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο σας, αν πράγματι θέλετε να τρώτε λιγότερο…

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: