7 καλοί λόγοι να αρχίσεις να αγαπάς τα φασολάκια

Στους πάγκους τον μανάβικων και της λαϊκής θα βρεις αυτό τον καιρό τα αμπελοφάσουλα (καλοκαιρινά πράσινα φασολάκια) που, παρά την χαμηλή θερμιδική τους αξία (30kcal/100γρ), διαθέτουν πολλά θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ελευθερία Κεφάλα μας παραθέτει όλα τους τα οφέλη και διάφορες εναλλακτικές για να τα προσθέσουμε ως γεύμα στη διατροφή μας.

Σοφία Δρούγκα 23 Ιουν. 21
7 καλοί λόγοι να αρχίσεις να αγαπάς τα φασολάκια

Τα φασολάκια είναι λαχανικά και, μάλιστα, περισσότερο θρεπτικά από άλλα και μπορούν να συνοδέψουν ευχάριστα και εύκολα ένα καλοκαιρινό σου γεύμα. Είναι καλή πηγή βιταμινών C και Α, μαγγανίου, καλίου, φυτικών ινών, φολικού οξέως και σιδήρου, καθώς είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, ω-3 λιπαρά οξέα και ασβέστιο. Είναι επιπλέον 3-4 φορές πλουσιότερα σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με τα ξερά φασόλια.

Αποτελούν βασική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του γαστρεντερικού σωλήνα και διευκολύνουν τις κενώσεις. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ η οποία είναι αναγκαία για να διατηρηθεί η κατάλληλη πυκνότητα των οστών και η πήξη του αίματος. Στο περίβλημα των φασολιών έχουν εντοπιστεί φλαβονοειδή που συσχετίζονται με σημαντική αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση. Θεωρούνται ωφέλιμα σε καρδιαγγειακές παθήσεις και στον καρκίνο της μήτρας.

φασολάκια

 Μπορείς να τα προσθέσεις στο διαιτολόγιο σου ως κυρίως γεύμα:

· Μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με ντομάτα, κρεμμυδάκια, πατάτες και με την προσθήκη φέτας χαμηλής σε λιπαρά.
· Συνοδευτικό των ψαριών και του κοτόπουλου.
· Σαλάτα με μπόλικο λεμόνι και λάδι, ακόμη και στην ομελέτα.

Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ελευθερία Κεφάλα μέσω e-mail  info@hnbdiet.gr, μέσω Instagram ή και Facebook στο Health Nutrition Balance.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT