Ποιες καλές διατροφικές συνήθειες μας άφησε η καραντίνα;

Αν και η "κανονικότητα" μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα, η αλήθεια είναι πως η καραντίνα που βιώωσαμε και όλη η κατάσταση της πανδημίας, όσα αρνητικά κι αν επέφερε, μας βοήθησε σε κάποιους τομείς να γίνουμε καλύτεροι. Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Σοφία Κόντη, μας αναλύει πόσο "βοήθησε η περίοδος της καραντίνας τις διατροφικές μας συνήθειες.

Σοφία Δρούγκα 05 Ιουν. 21
Ποιες καλές διατροφικές συνήθειες μας άφησε η καραντίνα;
Ανάμεσα στα τόσα αρνητικά, η καραντίνα μάς χάρισε και μερικές καλές συνήθειες που θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε και στη νέα, έντονη καθημερινότητά μας. Οι άνθρωποι έγιναν πιο εκδηλωτικοί με τα συναισθήματά τους, διότι όλοι βιώναμε μια δύσκολη πραγματικότητα εγκλεισμού, πολλοί στράφηκαν με ζήλο στη γυμναστική και άλλοι έκαναν το ίδιο και με τη διατροφή τους. Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Σοφία Κόντη υποστηρίζει πως η καραντίνα μας άφησε κάποιες σημαντικές θετικές αλλαγές στο κομμάτι της διατροφής, οι οποίες θα μας συντροφεύουν για καιρό.

Χρόνος για μαγειρική

Πολύ σημαντική παράμετρος, για να τρέφεσαι υγιεινά. Μπορεί να σου φαινόταν πολύ δύσκολο να χωρέσει η μαγειρική στην έντονη καθημερινότητά σου, όμως τώρα σου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσεις ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ώρες στην κουζίνα για να ετοιμάσεις ένα υγιεινό και εύκολο γεύμα.
συνήθειες

Δοκίμασες νέες γεύσεις

Διαδίκτυο και τηλεόραση σου δημιούργησαν πολλές φορές συναισθήματα άγχους και φόβου, αλλά αν πρέπει να εστιάσουμε σε κάτι θετικό σίγουρα σε παρακίνησαν να δοκιμάσεις νέα τρόφιμα που δεν είχες στην διατροφή σου. Έτσι, αποδείχθηκε πως η ισορροπημένη διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Η διατροφή πρέπει να μας θρέφει, αλλά και να μας ικανοποιεί.
συνήθειες

Περισσότερη ενσυνειδητότητα

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, δεν δίνουν πολλά περιθώρια ώστε να απολαύσεις το μεσημεριανό γεύμα σου. Τώρα, όμως, που είδες πόσο ευχάριστα σε κάνει να νιώθεις το να αφιερώνεις χρόνο στο γεύμα σου, ελπίζουμε πως θα συνεχίσεις να το κάνεις.
συνήθειες

Κατανάλωσες περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Ήσουν σπίτι και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έγινε ευκολότερη. Αν κατανάλωνες κάθε μέρα 3-5 μερίδες από αυτά, μπορείς να συνεχίσεις την κατανάλωση τους είτε παίρνοντας τα από το σπίτι είτε αναζητώντας τα και έξω σε φυσικούς χυμούς/smoothies, σαλάτες και bowls.

Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Σοφία Κόντη μέσω e-mail  info@hnbdiet.gr ή μέσω Instagram.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: