Τελικά η ζέστη βοηθάει να χάσουμε βάρος ή όχι; Η διατροφολόγος απαντά

Στο γραφείο, αλλά και στα social media, έχουμε διαβάσει / ακούσει την άποψη ότι όταν έχει τόση ζέστη, ιδρώνεις συνέχεια και έτσι χάνεις κιλά. Αλήθεια ή μύθος; Ιδού όλα όσα πρέπει να ξέρεις απο τη διατροφολόγο Ελευθερία Κεφαλά.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 16 Αυγ. 21
Τελικά η ζέστη βοηθάει να χάσουμε βάρος ή όχι; Η διατροφολόγος απαντά
Όταν ιδρώνεις το σώμα χάνει υγρά και όχι σωματικό λίπος, άρα μια απώλεια κιλών μέσω του ιδρώτα δεν σημαίνει υγιής απώλεια ή αλλαγή στην εικόνα του σώματος.
Όταν έχει πάρα πολλή ζέστη το σώμα προσπαθεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, έτσι η εφίδρωση είναι η προστασία του οργανισμού από την υπερθέρμανση. Πρέπει, όμως, να αναπληρωθούν αυτά τα υγρά, πίνοντας περισσότερο νερό για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.
 Οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού ενδέχεται να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους μιας και η διατροφή τότε συνήθως περιλαμβάνει πιο «ελαφριά» φαγητά, περισσότερες φρέσκιες σαλάτες, δροσερά φρούτα, χυμούς κ.ά. και λιγότερο junk food ή «βαριά» φαγητά.
ζέστη
Το καλοκαίρι μειώνεται η όρεξη σε σχέση με τον χειμώνα που χρειαζόμαστε περισσότερη τροφή για να ζεσταθούμε. Έτσι έχουμε περισσότερο ανάγκη για νερό παρά για φαγητό και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση λιγότερων θερμίδων μέσα στην ημέρα.
Για την επίτευξη των στόχων που αφορούν στην απώλεια βάρους, θα πρέπει να εστιάσεις σε μια πλήρη διατροφή, πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, προσαρμοσμένη σε εσένα που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τρόπο σκέψης προς το φαγητό και τρόπο ζωής μακροπρόθεσμα.
Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ελευθερία Κεφάλα μέσω e-mail  [email protected], μέσω Instagram ή και Facebook στο Health Nutrition Balance.
#διατροφολόγος #ζέστη #κιλά
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: