Ενεργειακά Ποτά: Τι περιέχουν, κάνει να τα πίνουμε καθημερινά, συνδυάζονται με αλκοόλ; Η διατροφολόγος απαντά!

Πολλά αμφιλεγόμενα ακούγονται για τα ενεργειακά ποτά! Τι ισχύει στην πραγματικότητα; Η ειδικός μας λύνει τις απορίες μας!

Elle 15 Ιουλ. 22
Ενεργειακά Ποτά: Τι περιέχουν, κάνει να τα πίνουμε καθημερινά, συνδυάζονται με αλκοόλ; Η διατροφολόγος απαντά!

Αν έχεις παιδί στην εφηβεία σίγουρα είσαι πιο εξοικειωμένη με τα ενεργειακά ποτά αφού είναι η καθημερινότητα στη ζωή τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς μένουμε έξω από το παιχνίδι! Είναι καταλληλά όμως για τη διατροφή μας και τι επιπτώσεις έχουν. Η κλινική διατροφολόγος Μαρίνα Πόγκα απαντά!

Η απήχησή τους σε πιο νεαρές ηλικίες οφείλεται στη γλυκιά φρουτώδη γεύση τους, στη «μόδα» κατανάλωσης από τους συνομηλίκους, αλλά και στην «υπόσχεση» που δίνουν για αύξηση της ενέργειας, της νοητικής και σωματικής απόδοσης. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα επιθυμητά στους νέους των οποίων η καθημερινότητα χαρακτηρίζεται από απαιτητικά ωράρια μελέτης και εργασίας, αυξημένες ανάγκες για επιδόσεις στην άθληση αλλά και αντοχές στη διασκέδαση.

Όπως με κάθε νέο τρόφιμο που κυκλοφορεί στην αγορά, όταν μάλιστα έχει τόση απήχηση, κρίνεται σημαντικό να εξετάζουμε πιο προσεκτικά τα συστατικά και τις επιδράσεις του στην υγεία, κοιτάζοντας πίσω από τους ισχυρισμούς του μάρκετινγκ.

Διάβασε τι περιέχουν τα ενεργειακά ποτά και τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται με αλκοόλ στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: