Επανασύνδεση με τον πρώην σου; Όσα πρέπει να προσέξεις

Μια δεύτερη ευκαιρία δεν πρέπει να περιλαμβάνει τα ίδια λάθη. Μπορείς να ξαναχτίσεις τη σχέση σου από το μηδέν, αρκεί να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 28 Αυγ. 19
Επανασύνδεση με τον πρώην σου; Όσα πρέπει να προσέξεις

Μην το κάνεις για λάθος λόγους

Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους επειδή φοβούνται τη μοναξιά ή επειδή τρομάζουν στην ιδέα μιας νέας γνωριμίας. Με αυτό τον τρόπο δεν επενδύουν και τόσο σοβαρά σε μια επανασύνδεση και καταλήγουν σε έναν ακόμα χωρισμό. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, μάθε να απολαμβάνεις τη στιγμή και την παρέα των φίλων σου, βρες μόνη σου το δρόμο να ανθίσεις και αν νιώθεις ακόμα πως σου λείπει η προηγούμενη σχέση σου, τότε σκέψου την επανασύνδεση.

Φοβάσαι να το πεις στους φίλους σου

Αυτό δείχνει πως δεν είσαι και τόσο σίγουρη για την απόφασή σου, γι’ αυτό και δεν νιώθεις έτοιμη να δεχτείς τις ερωτήσεις τους και τα αρνητικά σχόλιά τους ενδεχομένως.

Κάτι πρέπει να αλλάξει

Δεν αρκεί το να λείπετε ο ένας στον άλλο. Οδηγηθήκατε στον χωρισμό για κάποιους λόγους, οι οποίοι και θα πρέπει να εξεταστούν σωστά και να επιλυθούν για να ξεκινήσετε από μια νέα βάση. Τα προβλήματα δεν ξεπερνιούνται χωρίς διάλογο και προσπάθεια και από τις δύο πλευρές.

Ξεκινήστε από το μηδέν

Ακούγεται περίεργο αλλά το να βρεθείτε ξανά στο σημείο που το αφήσατε δεν είναι η καλύτερη λύση καθώς δεν θα σας αφήσει το χρόνο για να λύσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε στο παρελθόν και σας οδήγησαν στο χωρισμό. Πάρτε το χρόνο σας και πιστέψτε όντως σε μια νέα αρχή.

Γράψτε μια λίστα

Φτιάξτε ο καθένας από μια λίστα με όλα όσα περιμένετε από αυτή την επανασύνδεση και με όλα όσα σας προβληματίζουν. Μετά συζητήστε τα για να δείτε τα θέματα που πρέπει να λύσετε για να προχωρήσετε.

Ναι στην ώριμη αντιμετώπιση

Ο χρόνος που περάσατε χώρια σας έδωσε σίγουρα νέες εμπειρίες, αλλά και τη δυνατότητα να σκεφτείτε ξανά κάποια πράγματα και να αναθεωρήσετε κάποιες αποφάσεις σας. Έτσι θα αντιμετωπίσετε και με νέο τρόπο θα αντιμετωπίσετε και με διαφορετικό τρόπο πλέον μια κατάσταση.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: