Έτσι θα αντιμετωπίσεις την απόρριψη, τη μοναξιά και την αποτυχία

Όταν η ζωή σού δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, αυτές οι – εγκεκριμένες από την ειδικό – αντιδράσεις θα σε βοηθήσουν να νιώσεις γρήγορα καλύτερα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 03 Δεκ. 20
Έτσι θα αντιμετωπίσεις την απόρριψη, τη μοναξιά και την αποτυχία

Αν έχει ραγίσει κάποτε η καρδιά σου, θα ξέρεις ότι ο πόνος είναι σχεδόν απτός. Το ίδιο ισχύει και για άλλες συναισθηματικές δυσκολίες, όπως η αποτυχία, η ανησυχία και η μοναξιά. Από την άλλη πλευρά, όταν έχεις κοπεί ή όταν έχεις σπάσει ένα κόκαλο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις – γιατί λοιπόν να αγνοείς τις συναισθηματικές «πληγές»;  Η ψυχολόγος Γεωργία Κανελλοπούλου μάς αποκαλύπτει τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για να νιώσεις γρήγορα ο παλιός καλός σου εαυτός!

H απόρριψη!

Είτε πρόκειται για ερωτική, είτε για φιλική, είτε για επαγγελματική, μπορεί να σε πληγώσει με πολλούς τρόπους. Η αντίδραση όμως συνήθως είναι η ίδια: θεωρούμε ότι το λάθος είναι δικό μας και τα βάζουμε με τον εαυτό μας. «Μια συνηθισμένη αντίδραση είναι να γενικεύουμε, ξεκινάμε από ένα συγκεκριμένο περιστατικό και φτάνουμε να βλέπουμε κάτω από αυτό το πρίσμα όλη μας τη ζωή, τον εαυτό μας και το μέλλον» λέει η ειδικός.

Γιάτρεψέ το: Αντί να κάνεις την πληγή σου βαθύτερη με έναν επώδυνο εσωτερικό μονόλογο, δοκίμασε να καταπραΰνεις την απόρριψη με την ευγνωμοσύνη. «Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία για να αντιληφθείς και να εκτιμήσεις εκείνους που σε εκτιμούν βλέποντας πιθανότατα με άλλη ματιά τους ανθρώπους και τα πράγματα γύρω σου που θεωρείς δεδομένα» συμβουλεύει η ειδικός. Μελέτες δείχνουν ότι οι ασκήσεις ευγνωμοσύνης μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ευημερία και να μειώσουν την κατάθλιψη, ενώ η επίδρασή τους μπορεί να παραμείνει ζωντανή για μήνες.

Μάθε πως μπορείς να αντιμετωπίσεις την μοναξιά, την αποτυχία και τις αρνητικές σκέψεις στο Shape.gr.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: