Follow us

Search

8+1 τρόποι να έχεις τον δικό σου DIY εξοπλισμό γυμναστικής στο σπίτι

Μπορεί να άνοιξαν τα γυμναστήρια και να μπαίνουμε σταδιακά σε “κανονικούς” ρυθμούς ζωής, όμως αυτό δε σημαίνει πως είμαστε αναγκασμένοι να γυρίσουμε πίσω στις παλιές μας συνήθειες. ειδικά αν έχουμε βρεί τρόπους με λιγότερο κόπο και χρήματα να γυμναζόμαστε στο σπίτι. Ακολουθούν οι 5 ιδέες για να δημιουργήσεις το δικό σου εξοπλισμό γυμναστικής, απο αντικείμενα που ήδη υπάρχουν στο σπίτι σου.

8+1 τρόποι να έχεις τον δικό σου DIY εξοπλισμό γυμναστικής στο σπίτι

Με όλες τις αλλαγές που επέφερε η κατάσταση της πανδημίας και του εγκλεισμού, δημιουργήθηκαν νέες ανάγκες και συνθήκες οι οποίες ίσως να μας ακολουθήσουν για καιρό. Για παράδειγμα, η γυμναστική στο σπίτι είναι κάτι που πολλοί, ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να κάνουν μιας και έχει πολλά θετικά.

εξοπλισμό

Γλυτώνεις πολύ χρόνο απο τη μετακίνησή σου στο γυμναστήριο, σίγουρα περισσότερα χρήματα απο εγγραφές που έκανες και ποτέ δεν πήγαινες όσο ήθελες και έχεις αυτομάτως περισσότερη όρεξη, αφού εν μέσω καραντίνας δημιουργήθηκαν πολλές online κοινότητες με φίλους της γυμναστικής που εξακολουθούσαν να γυμνάζονται. Απο αυτή τη συνθήκη μπορείς να κρατήσεις τα θετικά. Σαφώς και θα βγείς έξω να κάνεις το πρόγραμμά σου με τον προπονητή σου ή θα πας στο γυμναστήριο, αλλά μετά απο μια κουραστική μέρα, μπορείς με τα παρακάτω tips να μείνεις εντός του προγράμματός σου και να μην χάσεις την ημερήσια προπόνηση, χρησιμοποιώντας για εξοπλισμό τα παρακάτω αντικείμενα!

1. Χρησιμοποίησε μια μικρή πετσέτα ως slider

Σε ένα πάτωμα με ξύλο ή πλακάκι, μια βαμβακερή μικρή πετσέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για ασκήσεις κοιλιακών ή και yoga. Η yoga instructor Αλεξάνδρα Ρίζου, μας δείχνει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα γυμναστικής με κάλτσες.

2. Απορρυπαντικό ρούχων ως βάρος Kettlebell

Με 2 γεμάτα απορρυπαντικά ρούχων μπορείς να έχεις αυτομάτως 2 βάρη με λαβές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο workout σου.

εξοπλισμό

3. Μια καρέκλα ως πάγκος 

Οι καρέκλες που διπλώνουν είναι οι καλύτερες γιατί μπορούν να κρατήσουν λίγο περισσότερο βάρος, ειδικά αν είναι απο αλουμίνιο. Ο καναπές επίσης είναι μια καλή εναλλακτική αν έχεις μια σταθερή βάση να πιαστείς.

4. Ένα γεμάτο σακίδιο για έξτρα βάρος

Σε πολλές ασκήσεις κοιλιακών -και όχι μόνο- όταν είμαστε σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο χρησιμοποιούμε επιπλέον βάρος για να αυξήσουμε τη δυσκολία κλασικών ασκήσεων, όπως sit-ups ή push ups. Με ένα σακίδιο γεμάτο με βιβλία μπορείς να ρυθμίσεις εύκολα το έξτρα βάρος που χρειάζεσαι για να εκτελέσεις ασκήσεις σε πιο προχωρημένο επίπεδο.

εξοπλισμός

5. Κονσέρβες ή μπουκάλι νερό ως μικρά βαράκια

Οι κονσέρβες απο σούπες ή απο τοματοπολτό, έχουν το ιδανικό μέγεθος για να λειτουργήσουν ως μικρά βαράκια για ασκήσεις χεριών στο σπίτι. Με πολλές επαναλήψεις και ένταση στα σετ, σίγουρα πια δε θα νιώθεις πως είναι τόσο ελαφριά όσο πίστευες.

6. Πετσέτα θαλάσσης ως χαλί για yoga

Τα χαλάκια για yoga (yoga mat) σίγουρα έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι αντιολισθητικά, έχουν το πάχος που χρειάζεται και βοηθούν στη σωστή τάση του σώματος. Όμως αν δεν θέλεις να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα και χρησιμοποιείς σχετικά λίγο το yoga mat σου, μια καλή εναλλακτική είναι μια πετσέτα θαλάσσης. Ειδικά αν την τοποθετήσεις πάνω σε ένα μεγάλο χαλί, μπορεί να λειτουργήσει όπως και το yoga mat, για διατάσεις, ασκήσεις και ό,τι άλλο χρειαστεί.

εξοπλισμός

7. Μπάλα μπάσκετ για δυσκολότερα push ups

Οι παραλλαγές που μπορούν να έχουν τα push ups είναι πολλές. Μια μπάλα μπάσκετ όμως σίγουρα θα τα κάνει πιο δύσκολα και θα βοηθήσει στην εξάσκηση της ισορροπίας σου.

8. Οι σκάλες είναι για cardio

Οι σκάλες στο εσωτερικό -ή το εξωτερικό- του σπιτιού σου είναι ιδανικ΄ες για ένα γρήγορο πρόγραμμα cardio hit.  Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Βρετανικό περιοδικό Sports Medicine, το να ανεβαίνεις 400 σκαλιά κατά τη διάρκεια μίας ημέρας μπορεί να αυξήσει την αντοχή σου και να σου δώσει 17% περισσότερο VO2 (η μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου που μπορείς να πάρεις κατά τη διάρκεια μιας άσκησης).

εξοπλισμό

9. Οι πόρτες είναι για burpees

Το σωστό και αξιέπαινο burpee, σφραγίζεται με ένα άλμα στο τέλος. Χρησιμοποίησε την κάσα της πόρτας σου στο σπίτι για να κάνεις challenge τον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να ακουμπήσεις την κορυφή. Practice makes perfect!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MORE FROM

FITNESS