Οι 3 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις face yoga για να εξαφανίσεις τις ρυτίδες

Διατήρησε αυτή τη νεανική λάμψη και εξάλειψε τις ρυτίδες.

ELLE Team 12 Απρ. 22
Οι 3 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις face yoga για να εξαφανίσεις τις ρυτίδες
Cover photo: @lougalliot

Κουράστηκες να κοιτάς κάθε πρωί τον καθρέφτη και να εύχεσαι να εξαφανίζονταν μαγικά οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες; Η αυξανόμενη πίεση που βιώνεις σε καθημερινή βάση για να τα καταφέρεις όλα και συγχρόνως να διατηρήσεις τη νεανική σου λάμψη προσθέτει περισσότερο άγχος σε μια ήδη υπερφορτωμένη λίστα υποχρεώσεων. Αντί να επιτρέψεις σε αυτόν τον φαύλο κύκλο να συνεχιστεί, μπορείς να αξιοποιήσεις την πρακτική της face yoga.

Ακριβώς όπως η yoga μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για διάταση, ενίσχυση και αποκατάσταση των μυών του σώματός σου, το ίδιο μπορεί να κάνει και η face yoga για το πρόσωπο σου. Όχι μόνο μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες, αλλά αυξάνει επίσης την κυκλοφορία, μειώνοντας τη φλεγμονή και παρέχοντας λάμψη και δροσιά με τον πιο φυσικό τρόπο. Παρακάτω ακολουθούν 3 από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις face yoga που μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο σου. Δοκίμασε αυτή τη σειρά face yoga διάρκειας 5 λεπτών για να γίνεις ακόμα πιο όμορφη τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

yoga

1.  Μειώσε τις γραμμές του μετώπου

Εάν είσαι πολύ εκφραστική στο πρόσωπο, τότε πιθανότατα έχεις παρατηρήσει οριζόντιες γραμμές στο μέτωπό σου. Για να μειώσεις την εμφάνισή τους, τοποθέτησε το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο και των δύο χεριών σου στο κέντρο του μετώπου σου κάθετα. Στη συνέχεια, μετακίνησε τα οριζόντια στο μέτωπό σου προς τη γραμμή των μαλλιών σου, δημιουργώντας μισούς κύκλους με κάθε σετ δακτύλων και τραβώντας απαλά το δέρμα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Συνέχισε να κινείς τα δάχτυλα σου κατά μήκος του μετώπου ενώ εναλλάσσεις τα σετ δακτύλων στην επάνω θέση. Μόλις φτάσεις στη γραμμή των μαλλιών σου, επέστρεψε στο κέντρο του μετώπου σου και δούλεψε προς την άλλη κατεύθυνση. Επανάλαβε αυτή την άσκηση προς κάθε κατεύθυνση 5 φορές.

2. Διέγραψε το πόδι της χήνας 

Η εργασία σε εξωτερικούς χώρους κάνει θαύματα για το μυαλό και το σώμα σου, αλλά συχνά μπορεί να οδηγήσει σε στραβισμό και, ως εκ τούτου, σε ενοχλητικά «πόδια της χήνας» γύρω από τα μάτια σου. Για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τον ήλιο και να αποφύγεις να αποκτήσεις περισσότερες ρυτίδες, τοποθέτησε τους δείκτες σου στο δέρμα ακριβώς κάτω από το κέντρο κάθε ματιού. Κάνε απαλό μασάζ μετακινώντας τα δάχτυλά σου προς τους κροτάφους και σταμάτησε μόλις φτάσεις στο εξωτερικό του ματιού. Τράβηξε απαλά το δέρμα για να εξομαλύνεις τις ρυτίδες και κοίτα προς τα πάνω για 5 δευτερόλεπτα για να ενισχύσεις τα κάτω βλέφαρά σου. Επανάλαβε 5 φορές.

yoga

3. Χαλάρωσε την ένταση του προσώπου

Το Lion’s Breath είναι μια μορφή αναπνοής Pranayama που γίνεται σε Lion Pose, ή Simhasana, και είναι εκπληκτικό για διάταση και απελευθέρωση της έντασης στο πρόσωπο και το λαιμό. Ξεκίνησε χαλαρώνοντας τους ώμους σου και τοποθετώντας τα χέρια σου στους μηρούς σου. Πάρε μια μεγάλη εισπνοή από τη μύτη, επεκτείνοντας την αναπνοή στο θώρακά σου. Στη συνέχεια, εξέπνευσε από το στόμα, κάνοντας έναν δυνατό ήχο «χααα» και απλώνοντας τη γλώσσα σας προς τα έξω και προς το πηγούνι για να ολοκληρώσεις την άσκηση. Επανάλαβε 5 φορές.

*Σημείωση: Φρόντισε να το κάνεις αυτό με καθαρό πρόσωπο και χέρια και εφάρμοσε λάδι προσώπου έτσι ώστε τα χέρια σου να γλιστρούν στο δέρμα σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: