5 εύκολες και γρήγορες ασκήσεις για καλύτερη στάση του σώματος

Οι πολλές ώρες στη δουλειά και το άγχος έχουν σημαντικές επιδράσεις επάνω μας. Μία από αυτές είναι και η κακή στάση σώματος.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 24 Σεπ. 21
5 εύκολες και γρήγορες ασκήσεις για καλύτερη στάση του σώματος

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κι εσύ όπως και εμείς περνάς άπειρες ώρες στην καρέκλα του γραφείου και μπροστά σε έναν υπολογιστή. Σίγουρα αυτή η στάση δεν είναι ότι καλύτερο για το σώμα μας. Η κακή στάση σώματος μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία συγκεκριμένες μυικές ομάδες και να προκαλέσει πιασίματα, πόνους και δυσκολία στην κίνηση. Υπάρχει όμως κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να το βελτιώσουμε αυτό. Το παρακάτω ασκησιολόγιο από την φυσιοθεραπεύτρια Vicky Adie είναι μία πολύ καλή αρχή.

Bird dog

Αυτή η άσκηση ενδυναμώνει τον κορμό και τους γλουτούς, δύο περιοχές-κλειδιά για την στήριξη του σώματος.

Ξεκίνα με τη στάση του σκύλου, δηλαδή γονάτισε και ακούμπισε με τις παλάμες το έδαφος. Τέντωσε το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι ταυτόχρονα μέχρι να νιώσεις ένα τέντωμα στην πλάτη. Στην σύνεχεια επέστρεψε στην αρχική σου στάση και κάνε το αντίστροφο. Κάνει 10 επαναλήψεις από κάθε πλευρά.

Spinal twist

Αυτή η άσκηση βοηθάει στην κίνηση της σπονδυλικής στήλης.

Κάθισε στο έδαφος με τα πόδια σταυρωμένα ή τεντωμένα μπροστά. Εξέπνευσε καθώ γυρίζεις τοπ σώμα και το κεφάλι σου από την μία πλευρά. Επέστρεψε στο κέντρο και κάνε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Κάνε 8 επαναήψεις από κάθε πλευρά.

στάση του σωματος

Head tilt

Mε αυτήν την άσκηση κάνεις έκταση των πάνω τραπέζιων μυών.

Πιάσε με το χέρι το κεφάλι σου και γύρε το από την μία πλευρά μέχρι να ακουμπήσει το αυτί στον ώμο σου. Κράτησε το σε αυτήν την θέση για 5 δευτερόλεπτα, επέστρεψε στην αρχή και επανέλαβε από την άλλη πλευρά. Επανάλαβε 5 φορές από κάθε πλευρά, 5 φορές την ημέρα.

Chin tuck

Aυτή η άσκηση είναι ένας εύκολος τρόπος να τεντώσεις τους μυς του λαιμού

Κοίταξε μπροστά. Τράβηξε το πηγούνι πίσω και κάτω προς το στήθος σου. Μείνε για δευτερόλεπτα. Επανάλαβε 20 φορές επί 3 φορές την εβδομάδα.

Shoulder retractions

Αυτή η άσκηση βοηθάει ώστε οι ώμοι να μην γύρουν μπροστά.

Κάθισε ίσια σε μία καρέκλα και  προσπάθησε να σηκώσεις και να κατεβάσεις όσο περισσότερο μπορείς τους ώμους και τις ωμοπλάτες σου ταυτόχρονο. Κράτησε για 4 δευτερόλεπτα και μετά χαλάρωσε. Επανέλαβε αυτήν την κίνηση 20 φορές επί 3 φορές την εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

#fitness #ασκήσεις
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: