Follow us

Search

Για αυτό το workout χρειάζεσαι μόνο λάστιχα. Και θα δεις τους γλουτούς σου πιο σμιλεμένους από ποτέ

Το πρόγραμμα γυμναστικής σου μπορεί πολύ εύκολα να εμπλουτισθεί με ένα λάστιχο αντίστασης. Κι αυτό γιατί; Υπάρχουν 8 ωφέλη στο να προσθέσεις τα λάστιχα στο workout σου, ενώ παράλληλα η Δήμητρα Μάρκου μας δείχνει ένα πρόγραμμα που τα περιέχει!

Για αυτό το workout χρειάζεσαι μόνο λάστιχα. Και θα δεις τους γλουτούς σου πιο σμιλεμένους από ποτέ

Ακόμη κι αν έχεις ήδη ξεκινήσει να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, που είναι γεμάτο με εξοπλισμό για κάθε πιθανή άσκηση, το να έχεις στον προσωπικό σου εξοπλισμό λάστιχα αντίστασης, είναι σίγουρα προς όφελός σου, μιας και συνεισφέρουν στη γυμναστική σου με τρόπους που τα βάρη σίγουρα δεν μπορούν.

Ίδια λειτουργία στους μύες, μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού

H προπόνηση με λάστιχα παρέχει παρόμοια και μερικές φορές ακόμη μεγαλύτερη μυϊκή δραστηριότητα απο την προπόνηση με βάρη. Μία σημαντική διαφορά είναι ότι περιλαμβάνει μικρότερη πίεση στις αρθρώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παρέχεται περισσότερος ερεθισμός στους μύες με λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού. Αυτά είναι επίσης καλά νέα για όσους έχουν υπάρχοντες τραυματισμούς ή πόνο στις αρθρώσεις, επειδή τα λάστιχα αντίστασης μπορεί να σας επιτρέψουν να συνεχίσετε να ασκείστε και να κάνετε ασκήσεις που δεν μπορείτε να κάνετε με αλτήρες.

λάστιχα

Μεγαλύτερη μυική αφύπνιση

Μία σημαντική διαφορά μεταξύ των ελεύθερων βαρών και των λάστιχων  αντίστασης είναι η μεταβλητή αντίσταση που εφαρμόζεται μέσω του πλήρους εύρους κίνησης μιας άσκησης. Με ελεύθερα βάρη, υπάρχουν στην πραγματικότητα τμήματα της κίνησης όταν οι μύες δεν εκτελούν πολλή δουλειά λόγω έλλειψης βαρύτητας, όπως στην κορυφαία θέση μιας άκσησης δικεφάλων. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Δρ. Jim Stoppani, ότι όταν χρησιμοποιείτε ζώνες αντίστασης, «ο μυς δέχεται μεγαλύτερη αντίσταση στο ισχυρότερο σημείο του εύρους κίνησης και επομένως δέχεται πιο επαρκή αντίσταση για καλύτερη διέγερση του μύ και μεγαλύτερη προσαρμογή στις ασκήσεις αντοχής».

Ενεργοποίηση και σταθερότητα του κέντρου μας

Η συνεχής ένταση από τα λάστιχα προσθέτει το στοιχείο της σταθερότητας έτσι ώστε το σώμα σας για να διατηρήσει τη φόρμα και τη στάση του κατά τη διάρκεια πολλών ασκήσεων. Αυτό σημαίνει επίσης πως θα πρέπει να ενεργοποιείτε συχνά τον πυρήνα σας για ισορροπία.

Βελτίωση δύναμης και αθλητικής απόδοσης

Τα λάστιχα αντίστασης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά ακόμη και για προπόνηση αθλητών λόγω της μεταβλητής αντίστασης και της μεγάλης ποικιλίας στη χρήση. Σύμφωνα με μια μελέτη από το TheSportJournal.org, έδειξε ότι η χρήση λάστιχων αντίστασης σε συνδυασμό με βάρη βελτιώνει την νευρομυϊκή απόδοση και δύναμη περισσότερο από την απλή προπόνηση που περιλαμβάνει μόνο τα βάρη. Τα λάστιχα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ασκήσεις ταχύτητας και ευκινησίας για διάφορους αθλητικούς σκοπούς.

λάστιχα

Μεγάλο εύρος ασκήσεων

Με αλτήρες ή μπάρες, περιορίζεστε σε ορισμένες θέσεις σώματος σε κάθετο επίπεδο κίνησης και χρησιμοποιείτε κυρίως τη δύναμη της βαρύτητας. Όταν χρησιμοποιείτε λάστιχα αντίστασης, μπορείτε να κάνετε ασκήσεις τόσο στο κάθετο όσο και στο οριζόντιο επίπεδο.

Οικονομικά στην αγορά

Λόγω του γεγονότος ότι μπορείτε να εκτελέσετε μια ποικιλία ασκήσεων με ένα μόνο λάστιχο όπως αναφέρεται στα παραπάνω παραδείγματα, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε τόσα πολλά βάρη και μηχανήματα. Εάν ασκείστε στο σπίτι, ένα σύνολο ζωνών αντίστασης μπορεί να σας σώσει από την αγορά τόσων ακριβών βαρών που καταλαμβάνουν επίσης πολύ χώρο.

Ιδανικά για αποκατάσταση τραυματισμών

Τα λάστιχα έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη δύναμη, το μέγεθος και τη λειτουργία των μυών στους ηλικιωμένους, καθώς και σε εκείνους που κάνουν αποθεραπεία απο τραυματισμούς . Τα λάστιχα μπορούν να παρέχουν πολύ ελαφριά ή βαριά αντίσταση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με στοχευμένους τρόπους για συγκεκριμένους μύες ενώ προστατεύουν παράλληλα τις αρθρώσεις.

Διατάσεις και κινητικότητα

Κάθε είδος band είναι ιδανικός για διατάσεις μετά την προπόνηση, όσο και για mobility κατά τη διάρκεια αυτής. Συνήθως περιοριζόμαστε αποτο εύρος της κίνησής μας στις διατάσεις αλλά το streching μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό με τη στοχευμένη χρήση των λάστιχων, τα οποία διευκολύνουν το τέντωμα των μυών, επεκτείνουν την εμβέλεια και ασκούν πίεση.

Δείτε παρακάτω ένα απλό workout με λάστιχο αντίστασης για το κάτω μέρος του σώματος απο την personal Trainer Δήμητρα Μάρκου.

View this post on Instagram

A post shared by 𝘿𝙞𝙢𝙞𝙩𝙧𝙖 𝙈𝙖𝙧𝙠𝙤𝙪 (@dimitra__markou)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

MORE FROM

Fitness