Όλες θέλουμε γυμνασμένα μπράτσα και αυτός είναι ο τρόπος να τα αποκτήσουμε

Κι όμως αυτή η άσκηση μπορεί να κάνει τη διαφορά!

ELLE Team 09 Απρ. 22
Όλες θέλουμε γυμνασμένα μπράτσα και αυτός είναι ο τρόπος να τα αποκτήσουμε
Cover photo: @kayla_itsines

Όταν σκέφτεσαι ασκήσεις για την εκγύμναση των χεριών, συνήθως σου έρχεται στο μυαλό οι κάμψεις δικεφάλων ή οι πιέσεις πάγκου, αλλά αν θέλεις να στοχεύσεις συγκεκριμένα στους τρικέφαλους σου, δηλαδή το πίσω μέρος του μπράτσου, υπάρχει μια κίνηση, που πρέπει σίγουρα να προσθέσεις στη ρουτίνα σου και αυτή είναι τα skull crushers. Αυτή η απλή άσκηση απαιτεί μόνο έναν αλτήρα και είναι τόσο αποτελεσματική όσο και γρήγορη, συν του ότι μπορείς να προσαρμόσεις το βάρος του αλτήρα ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε επίπεδο δεξιοτήτων.

Η personal trainer και ολιστική διατροφολόγος BB Arrington, CPT, η οποία λέει ότι τα skull crushers είναι μια εξαιρετική άσκηση ενδυνάμωσης που θα κάνει τις ασκήσεις κάμψης και έκτασης πιο εύκολες, σου δείχνει πως να το κάνεις.

  • Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα.
  • Κρατώντας έναν αλτήρα και με τα δύο χέρια, απλώστε τα μέχρι το ταβάνι.
  • Λυγίζοντας από τον αγκώνα, χαμήλωσε το βάρος στο μέτωπό σου.
  • Επέκτεινε τα χέρια πάλι προς το ταβάνι για να ολοκληρώσεις την επανάληψη. (Σημείωση: Ο βραχίονας θα πρέπει να παραμένει κάθετος στο πάτωμα όλη την ώρα.)

Ολοκλήρωσε 8 έως 12 επαναλήψεις.

μπράτσα

Tips

1. Με τα skull crushers, τα μπράτσα σου θα πρέπει να παραμένουν κάθετα στο πάτωμα όλη την ώρα για να αποκομίσεις τα οφέλη και για την αποφυγή τραυματισμών στους ώμους. Κράτησε τα ακίνητα και μετακίνησε μόνο από τον αγκώνα και κάτω. Φρόντισε να πιέζεις τη μέση σου στο στρώμα και να σφίγγεις τον κορμό σου για να αποτρέψεις το τόξο στη μέση.

2. Πρόσεξε οι αγκώνες σου να είναι προς τα μέσα, κρατώντας τους (και τους καρπούς σου) στην απόσταση των ώμων. Μπορείς να χρησιμοποιήσετε έναν ιμάντα γύρω από τους βραχίονες εδώ για να βοηθηθείς.

3. Εάν θέλεις να κάνεις αυτήν την άσκηση πιο εύκολη, μείωσε το βάρος του αλτήρα σου και αντίστοιχα αύξησε το για να την κάνεις πιο δύσκολη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: