Η δίαιτα Αγάρ-Αγάρ

Βασίζεται στο ομώνυμο φυτικό συστατικό, γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία σε Ιαπωνία και Αμερική και είναι ιδανική για εκείνες που θέλουν να χάσουν γρήγορα βάρος, χωρίς να καταφύγουν σε ανθυγιεινές δίαιτες εξπρές.

Οι αρχές
Το μυστικό κρύβεται στο αγάρ-αγάρ, ένα μπαχαρικό από εκχύλισμα φυκιών, με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες. Η συνταγή είναι απλή: Προσθέτοντας λίγη σκόνη αγάρ-αγάρ, σε ροφήματα ή φαγητά, αισθάνεστε αυτόματα ένα φούσκωμα στο στομάχι, με αποτέλεσμα να σας κόβεται η όρεξη. Επιπλέον, το αγάρ-αγάρ μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και σακχάρου στον οργανισμό και έτσι δεν κινδυνεύετε από κρίσεις βουλιμίας.

Τα πλεονεκτήματα
Δεν περιέχει χρωστικές και συντηρητικά και είναι απόλυτα ασφαλές για την υγεία σας, ενώ έχει ουδέτερο άρωμα και γεύση. Ένα υγιεινό διατροφολόγιο με λίγες “δόσεις” αγάρ-αγάρ, μπορεί να σας γλιτώσει από 325 θερμίδες την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο χάνετε έως και 3 κιλά σε δύο εβδομάδες, χωρίς να νιώθετε το αίσθημα της στέρησης.

Τα μειονεκτήματα
Η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή (48 ευρώ το κιλό) και θα το βρείτε μόνο σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Δεν πρέπει να ξεπερνάτε τα 3 γραμμ. αγάρ-αγάρ ημερησίως, γιατί μπορεί να σας προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές.

Η προέλευσή της
Η ιδέα προήλθε από τις Γαλλίδες διατροφολόγους Αν Ντιφούρ και Καρόλ Γκαρνιέρ, συγγραφείς βιβλίων διατροφής.

Μάθετε περισσότερα
Στα βιβλία Programme Minceur Agar-agar en 15 Jours (Πρόγραμμα αδυνατίσματος σε 15 ημέρες), Agar-agar, la Nouvelle Arme Antikilos (Αγάρ-αγάρ, το νέο όπλο ενάντια στα κιλά) και Μes Petites Recettes Magiques a l' Agar-agar (Οι μικρές μαγικές συνταγές μου με αγάρ-αγάρ), των Αν Ντιφούρ και Καρόλ Γκαρνιέ, όλα από τις εκδόσεις Leduc.S.

Elle 25 Νοε. 11
Η δίαιτα Αγάρ-Αγάρ

1η ημέρα
Πρωινό

Τσάι ή καφές χωρίς ζάχαρη, 2 μικρές φέτες ψωμί (από μπαγκέτα ολικής αλέσεως ή πολύσπορη), 1 φέτα καπνιστό σολομό, 2 μικρά μανταρίνια.

Μισή ώρα πριν από το μεσημεριανό
1 ζεστό ρόφημα, που θα φτιάξουμε προσθέτοντας στο χυμό 1 λεμονιού 15-20 ml νερό που μόλις αρχίζει να παίρνει βράση και πασπαλίζοντας λίγη σκόνη αγάρ-αγάρ την οποία ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά.   


Μεσημεριανό
Σαλάτα με αντίβ, καρύδια, 2 αυγά σφιχτά, 1 μήλο, 1/2 παντζάρι, 30 γραμμ. σκληρό κίτρινο τυρί, 1 φέτα ψωμί, 1 γιαούρτι με 0%.

Σνακ
1 αφέψημα που θα φτιάξουμε με ένα βιολογικό (κατά προτίμηση) μήλο. Το πλένουμε καλά, το ξεφλουδίζουμε και βάζουμε τις φλούδες σε 15-20 γραμμ. νερό που μόλις αρχίζει να παίρνει βράση. Σκεπάζουμε, αφήνουμε για 10', αφαιρούμε τη φλούδα και πασπαλίζουμε με λίγη σκόνη αγάρ-αγάρ, 1 μήλο.

Βραδινό
Σπαράγγια με σος βινεγκρέτ, 2 φέτες άπαχο ζαμπόν και 4 κ.σ. κάστανα, κρέμα την οποία θα φτιάξουμε με 50 ml γάλα, 50 γραμμ. μέλι, 1 κ.γ. κανέλα και 1 γραμμ. αγάρ-αγάρ.

2η ημέρα
Πρωινό

Τσάι ή καφές χωρίς ζάχαρη, 1 λευκό τυρί με ελάχιστα λιπαρά, 1 αχλάδι κομμένο σε φέτες
1 μικρή μπανάνα, 6 καρύδια ή αμύγδαλα.

Μισή ώρα πριν από το μεσημεριανό
1 μαύρο τσάι, στο οποίο θα προσθέσουμε 1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη και 1 γραμμ. αγάρ-αγάρ. 

Μεσημεριανό
1/2 φιλέτο πάπιας χωρίς την πέτσα, αντίβ ογκρατέν, τα οποία θα ψήσουμε στο φούρνο με 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος με ελάχιστα λιπαρά και 1 κ.σ. τυρί παρμεζάνα, σαλάτα μαρούλι με 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 μήλο ψητό με κανέλα.

Σνακ
1 ζεστό ρόφημα που θα φτιάξουμε προσθέτοντας στο χυμό 1 λεμονιού 15-20 ml νερό που μόλις αρχίζει να παίρνει βράση και πασπαλίζοντας λίγη σκόνη αγάρ-αγάρ την οποία ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά, 1 ακτινίδιο.

Βραδινό
1 μικρό μπολ με κολοκυθάκια βραστά, 1 σουβλάκι κοτόπουλο ψητό στο γκριλ με χυμό λεμονιού, 1 μάνγκο ή 2 αχλάδια.


3η ημέρα
Πρωινό

Τσάι ή καφές χωρίς ζάχαρη, 2 μικρές φέτες ψωμί πολύσπορο ή ολικής αλέσεως, 2 φέτες άπαχο ζαμπόν, 1 κομπόστα μήλο χωρίς ζάχαρη.


Μισή ώρα πριν από το μεσημεριανό
1 ζεστό ρόφημα που θα φτιάξουμε προσθέτοντας στο χυμό 1 λεμονιού 15-20 ml νερό που μόλις αρχίζει να παίρνει βράση και πασπαλίζοντας λίγη σκόνη αγάρ-αγάρ την οποία ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά.

Μεσημεριανό
3 κ.σ. ρύζι μπασμάτι, 1 μικρή κονσέρβα τόνο χωρίς λάδι, 1/4 αγγούρι, 4 καρδιές φοίνικα, 1 ντομάτα, 1 αυγό σφιχτό, 6 πράσινες ελιές, 2 μανταρίνια ή 1 πορτοκάλι.

Σνακ
1 ζεστό ρόφημα που θα φτιάξουμε προσθέτοντας στο χυμό 1 λεμονιού 15-20 ml νερό που μόλις αρχίζει να παίρνει βράση και πασπαλίζοντας λίγη σκόνη αγάρ-αγάρ την οποία ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά, 10 καρύδια ή αμύγδαλα. 

Βραδινό
1 αγκινάρα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ξίδι, φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου και 4 κ.σ. πράσινη φάβα (από ξερά κομμένα μπιζέλια), 50 ml ρόφημα από κόκκινα φρούτα, 1 γραμμ. σκόνη αγάρ-αγάρ, 1 αχλάδι κομμένο σε τέταρτα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT