Οι κινήσεις ματ για να σβήσεις την κυτταρίτιδα

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού που βλέπεις στους μηρούς οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις την εικόνα σου και να έχεις λείο δέρμα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη Χαρά Μπουργάνη
Χαρά Μπουργάνη 22 Μαΐ. 20
Οι κινήσεις ματ για να σβήσεις την κυτταρίτιδα

Φωτογράφιση: Sirabonian Analia, styling: Rulli Marina

Οι παραλίες άνοιξαν και επίσημα, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εσύ είσαι έτοιμη για τα πρώτα καλοκαιρινά σου μπάνια στη θάλασσα. Αυτό που έχεις βάλει στοίχημα να βελτιώσεις είναι η γραμμή σου και το δέρμα σου. Γιατί η κυτταρίτιδα που θέλεις πολύ να εξαφανίσεις και είναι καθαρά αισθητικό ζήτημα, απαιτεί πρώτα να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου. Παρακάτω ακολουθούν κάποια πράγματα που μπορείς άμεσα να διορθώσεις αλλά και θεραπείες που διαθέτουν δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί στα ιατρεία τους.

Υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Αυτό σημαίνει ότι αρχίζεις να περπατάς κάθε μέρα (το στοίχημα με τα 10.000 βήματα καθημερινά είναι μόνο η αρχή, μπορείς να τα μετράς μέσω app στο κινητό σου). Ξεκινάς να καταναλώνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό. Ποντάρεις σε περίπου 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά. Κάθε μεγάλο γεύμα σου πρέπει να έχει και σαλάτα. Σταματάς να καπνίζεις που δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα αγγεία σου και την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζεις το αλκοόλ που ενισχύει την κατακράτηση. Ξεχνάς το πρόχειρο φαγητό και τα γλυκά. Σταδιακά ξεκινάς να βάζεις πιο εντατικό πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας στη ζωή σου. Θα βρεις διάφορες ασκήσεις για πόδια στο YouTube, βρες τον personal trainer που σε εμπνέει και προχώρα.

Ξεκίνα να κοιμάσαι καλά

Επαρκής και ποιοτικός ύπνος σημαίνει μη διακεκομμένος, όχι ανήσυχος. Ιδανικά κοιμάσαι από τις 10-11 το βράδυ, γιατί τότε ο οργανισμός παράγει αρκετή μελατονίνη, την αντιοξειδωτική ορμόνη του ύπνου. Το να κοιμόμαστε καλά χρειάζεται γιατί η έλλειψη ύπνου επηρεάζει και την όρεξή μας. Μάλιστα, η διάθεσή μας σε μια τέτοια περίπτωση που δεν προσέξουμε, είναι να φάμε κάτι από τα «απαγορευμένα» που είπαμε.

Ενημερώσου για τις θεραπείες στο ιατρείο

Σήμερα υπάρχουν αρκετές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται με την υπόσχεση να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα. Η 100% εξάλειψή της είναι δύσκολη κι αυτό γιατί όπως κατάλαβες το φαινόμενο είναι πολυπαραγοντικό. Επίσης, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν είναι όλες οι κυτταρίτιδες ίδιες. Αν είναι ήπιας μορφής και φαίνεται μόνο όταν ο γιατρός την πιέσει με τα δάχτυλά του θα χρειαστεί να κάνεις λιγότερα πράγματα, αν είναι στο τελευταίο στάδιο που η περιοχή έχει τοπικό πάχος και οίδημα και σχηματίζονται λακάκια χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες και ίσως συνδυασμός μεθόδων. Παρακάτω μπορείς να δεις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται:

Ενέσεις λιποδιάλυσης με λιπολυτικές ουσίες αλλά και βιταμίνες, σε περίπτωση που έχεις τοπικό πάχος και χρειάζεσαι και βελτίωση της υφής του δέρματος είναι ορισμένες από τις θεραπείες που θα βρεις στο ιατρείο ενός δερματολόγου. Θα εξετάσει το δέρμα σου και ίσως σου προτείνει μία μέθοδο ή συνδυασμό για καλύτερο αποτέλεσμα.

Endermologie lipomassage LPG που είναι το μηχανικό μασάζ που εφαρμόζει ο ειδικός στην προβληματική περιοχή με τη βοήθεια μιας κεφαλής που φέρει κυλίνδρους ενώ διαθέτει και μηχανισμό αναρρόφησης. Η μέθοδος δρα και κατά της κατακράτησης και βελτιώνει την μικροκυκλοφορία.

Cavitation RF: Πρόκειται για υπερήχους που σπάνε τα λιποκύτταρα, ανώδυνα και χωρίς να απαιτείται τοπική αναισθησία. Θα χρειαστείς έναν αριθμό συνεδριών για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Κρουστικοί υπέρηχοι που εκτός από λείανση της κυτταρίτιδας προσφέρουν και λιπόλυση ανώδυνα και αναίμακτα.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: