Menu

Είναι φυσιολογικό που… 8 ειλικρινείς απαντήσεις στις πιο κλασικές απορίες κάθε παντρεμένης γυναίκας

Πειράζει που πλέον δεν είμαστε τόσο τρυφεροί; Πειράζει που έχω σκεφτεί έστω μια φορά ότι θέλω να χωρίσουμε ή έχω φαντασιωθεί κάποιον άλλον άντρα; Δίνουμε λύση σε όλα όσα σε απασχολούν σχετικά με τον γάμο σου.

Τα πάντα αρχίζουν με δύο ανθρώπους τρελά ερωτευμένους. Μια σχέση ξεκινά και όταν ο έρωτας είναι μεγάλος και το πάθος δυνατό, τότε υπάρχει απόλυτη εναρμόνιση. Κυριαρχούν συναισθήματα απόλυτης στοργής και αφοσίωσης, σκέψεις αιώνιας αγάπης και έντονη ερωτική έλξη. Στη συνέχεια, όμως, η καθημερινή φθορά και τα προβλήματα καταστρέφουν αυτή την εικόνα. Πολύ γρήγορα απομυθοποιείται ο ερωτικός σύντροφος, ο οποίος μπορεί να σε κουράζει, να σου προκαλεί ανία ή να πιστεύεις πως έχει αλλάξει.Φτάνεις, λοιπόν, στο σημείο να αναρωτιέσαι μήπως ο γάμος σου δεν είναι τόσο νορμάλ όπως πίστευες, επειδή σκέφτηκες να χωρίσεις ή φαντασιώθηκες έναν άλλο άνδρα… Είναι αυτές οι σκέψεις, τελικά, παράλογες ή φυσιολογικές; Διάβασε τι λένε τα στατιστικά από το βιβλίο The Normal Bar: The Surprising Secrets of Happy Couples and What They Reveal About Creating a New Normal in Your Relationship και ίσως βρεις την άκρη.

1. Είναι φυσιολογικό που δεν είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί του;

Εντός ορίων, μερικά μυστικά –ακόμα και ψέματα– ανάμεσα στο ζευγάρι είναι, σε γενικές γραμμές, αβλαβή. Εάν του έχεις πει το κλασικό ψεματάκι ότι τα παπούτσια σου δεν είναι καινούργια («Τα έχω χρόνια, απλώς δεν τα φοράω συχνά!») ή αποφεύγεις να του πεις ότι η μητέρα σου τον θεωρεί εντελώς άξεστο, δεν είσαι η μόνη. Το 43% των ανδρών και το ένα τρίτο των γυναικών έχουν κρατήσει ένα μεγάλο μυστικό από τους συντρόφους τους και περίπου τα τρία τέταρτα των ανθρώπων έχουν πει ψέματα – συμπεριλαμβανομένων και όσων θεωρούν ότι έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο. Εφόσον δεν το φτάσεις στα άκρα, όπως να μην του πεις για τα χρέη στις πιστωτικές ή ότι βγαίνεις για φαγητό μία φορά το μήνα με τον πρώην σου, τα ψέματα που διατηρούν την ηρεμία σας και αποτρέπουν να πληγωθεί ο άλλος είναι φυσιολογικά.

2. Είναι φυσιολογικό που τσακωνόμαστε συχνά;

Εξαρτάται από το είδος του καβγά. Εάν διαπληκτίζεστε για πράγματα όπως το ποιος θα οδηγήσει σήμερα ή το αν θέλεις όντως να δεις τα πεθερικά σου αυτό το Σαββατοκύριακο, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι το κάνουν τα μισά ζευγάρια. Όσον αφορά τους τσακωμούς, το 48% των μη ευτυχισμένων ζευγαριών καβγαδίζουν συχνά, αλλά και τα περισσότερα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν έντονους καβγάδες μερικές φορές το χρόνο. Το μυστικό για να μην ξεφεύγουν εκτός ελέγχου αυτές οι διαφωνίες μπορεί να είναι το να μην καταφεύγετε σε πολλές από τις δήθεν δοκιμασμένες συνταγές, όπως ο κανόνας να μην πέφτετε ποτέ για ύπνο θυμωμένοι. «Προσωπικά νομίζω πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, επειδή χρειάζεσαι να κοιμηθείς και να το σκεφτείς για να ξεθυμάνεις» τονίζει η Chrisanna Northrup, συγγραφέας του The Normal Bar. Ωστόσο, αν φτάνετε να ουρλιάζετε για τα λεφτά ή το μέλλον σας, ίσως πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού σε σύμβουλο γάμου, ο οποίος θα σας προτείνει εξατομικευμένες στρατηγικές για να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr.