Καυτό σώμα με spinning στην πισίνα

Η ομαδική ποδηλασία μεταφέρεται στο νερό. Ονομάζεται aquaspinning και γίνεται με έντονο ρυθμό υπό την καθοδήγηση personal trainer.

Elle 05 Ιουν. 13
Καυτό σώμα με spinning στην πισίνα

 

Γυμνάζει πόδια, σμιλεύει γλουτούς και προσφέρει σύσφιγξη στην κοιλιά. Το spinning γίνεται πλέον σε ένα μεγάλο υδάτινο χώρο στο  Aqua Studio στη Νέα Υόρκη και έχει αποκτήσει ήδη εκατοντάδες φαν. Σε αντίθεση με το ποδήλατο στο νερό, όπου μπορεί κάποιος να ασκηθεί μόνος του με το δικό του ρυθμό (αρκετές πισίνες στην Ελλάδα είναι εξοπλισμένες με aquabike), ένα τέτοιο μάθημα είναι πιο εντατικό, μεταδίδει στους συμμετέχοντες ενθουσιασμό και καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα.
 
Το ατού του αθλήματος είναι ότι το νερό καταργεί τη βαρύτητα και επιταχύνει το χρόνο αποθεραπείας έπειτα από τυχόν τραυματισμούς. Με αυτό τον τρόπο δεν καταπονούνται οι αρθρώσεις και το σπορ είναι κατάλληλο ακόμα και για όσους έχουν κάποια μυοσκελετική πάθηση και πονούν. Επίσης, η εκγύμναση είναι πιο έντονη όταν γίνεται σε μορφή spinning με αποτέλεσμα το κορμί να αποκτά γράμμωση σε χρόνο dt. Αυτό συμβαίνει χάρη στο γρήγορο πρόγραμμα που πρέπει να εκτελέσουν όλοι οι ασκούμενοι. 
 
Μέσα σε 45' οι συμμετέχοντες γυμνάζουν όλο τους το σώμα σε εντατικούς ρυθμούς, στο πλαίσιο ενός ευχάριστου workout υπό τους ήχους μπιτάτης μουσικής. Η τάση είναι αρκετά δημοφιλής και αναμένεται να την υιοθετήσουν σύντομα και άλλα κέντρα fitness σε Ευρώπη και Αμερική. 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: