3 αποτελεσματικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις τις λιγούρες

Διατήρησε το πρόγραμμα της διατροφής σου σταθερό!

Elle 16 Μαρ. 22
3 αποτελεσματικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις τις λιγούρες

Νιώθεις ξαφνικά μια έντονη επιθυμία να καταναλώσεις κάτι αλμυρό ή γλυκό που δεν επιτρέπει η διατροφή σου; Ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας και πηγαίνεις κατευθείαν στο ψυγείο; Δε σταματάς να τσιμπολογάς σε κάθε διάλειμμα από την εργασία σου;

Αν η απάντηση σε όλα είναι θετική, τότε είσαι στο σωστό άρθρο! Πολλές φορές, ενώ προσπαθούμε να χάσουμε κιλά και να διατηρήσουμε την ισορροπημένη μας διατροφή, νιώθουμε έντονες λιγούρες που καταστρέφουν τη δίαιτα που ακολουθούμε. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να καταπολεμήσεις τη λιγούρα;

Επιλέξτε τα σωστά σνακ που θα έχετε μαζί σας

Φροντίστε να έχετε πάντοτε μαζί σας μερικά σνακ, που θα «ξεγελάσουν» τη λιγούρα που νιώθετε. Οι λιγούρες μαρτυρούν ότι το προηγούμενο γεύμα σας ίσως ήταν ανεπαρκές ποσοτικά ή δεν περιείχε τους απαραίτητους υδατάνθρακες και τις αναγκαίες φυτικές ίνες.

Ένα μικρό υγιεινό σάντουιτς ή κάποια φρούτα, μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα! Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσλαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο του τσιμπολογήματος.

Το πρωινό σας γεύμα θα πρέπει να είναι πλήρες και να περιλαμβάνει ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών, γαλακτοκομικά προϊόντα, φυτικές ίνες, φρούτα. Το κυρίως γεύμα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει κρέας ή ψάρι και να συνοδεύεται από πολλά λαχανικά, δημητριακά ή ψωμί για σύνθετους υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά προϊόντα και φρούτα.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: