Μαύρο τσάι κατά του διαβήτη τύπου 2

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πόσο ωφέλιμη είναι για την υγεία μας η συγκεκριμένη ποικιλία του γνωστού αφεψήματος.

Elle 13 Νοε. 12
Μαύρο τσάι κατά του διαβήτη τύπου 2

Η συχνή κατανάλωση μαύρου τσαγιού μειώνει σημαντικά την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με ειδικούς που ανέλυσαν επιστημονικά δεδομένα από 50 χώρες. Σύμφωνα με αυτούς, οι άνθρωποι που καταναλώνουν πιο συχνά το αφέψημα παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά μεταβολικού συνδρόμου.

Ειδικότερα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση British Medical Journal αποκάλυψε ότι η υψηλή κατανάλωση τσαγιού σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ζύμωση που μετατρέπει το πράσινο τσάι σε μαύρο μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή πολύτιμων φλαβονοειδών που έχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η διαφοροποίηση που παρατηρείται ανάλογα με τη χώρα προέλευσης. Τις υψηλότερες επιδόσεις σημειώνουν οι Ιρλανδοί, οι οποίοι καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί και οι Τούρκοι. Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο που στις χώρες αυτές τα ποσοστά διαβήτη είναι χαμηλότερα απ' ό,τι σε άλλες, όπου η κατανάλωση τσαγιού είναι μικρότερη. Παρ' όλα αυτά, το μαύρο τσάι δεν φάνηκε να προστατεύει από άλλες παθήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, χρειάζεται να ακολουθήσουν και άλλες έρευνες που να επιβεβαιώνουν τα συγκεκριμένα οφέλη του αφεψήματος, προτού μας συστήσουν να το καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT