Μειωμένη ερωτική επιθυμία; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να αναζωπυρώσεις την φλόγα ανάμεσά σας...

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 22 Ιουλ. 19
Μειωμένη ερωτική επιθυμία; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, στην οποία συμμετείχαν 1.550 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες, το 43% ανέφεραν χαμηλή επιθυμία και το 39% τόνισαν ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό.

Η έλλειψη επιθυμίας

H έλλειψη ερωτικής επιθυμίας είναι ένα συχνό πρόβλημα στις σχέσεις, ιδιαίτερα στις μακροχρόνιες. Ένας άνθρωπος ή ένα ζευγάρι μπορεί να χάσει την ερωτική του επιθυμία έπειτα από μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του (εγκυμοσύνη, προαγωγή κ.λπ.), μια απογοήτευση, μια συζυγική κρίση, προβλήματα υγείας ή καθημερινή φθορά. Tο σεξ είναι ένας σημαντικός τρόπος επικοινωνίας για ένα ζευγάρι και η έλλειψή του εμποδίζει τη διατήρηση της οικειότητας μεταξύ των συντρόφων.

Ακολούθησε αυτά τα εύκολα βήματα:

Κάνε περισσότερο σεξ

Εάν έχεις ενεργό σύντροφο, ο πιο φυσικός τρόπος για να ξαναβρείς τη σεξουαλική επιθυμία σου είναι να αρχίσεις να κάνεις σεξ. Εάν χρειαστεί, κλείνε ραντεβού για σεξ! Μπορεί να το νιώσεις αναγκαστικό στην αρχή, αλλά καθώς θα βρίσκεις περισσότερο χρόνο γι’ αυτό, θα σου φαίνεται ολοένα και πιο αυθόρμητο.

Μάθε και άλλα εύκολα βήματα για να ξεπεράσεις την μειωμένη, ερωτική διάθεση στο Shape.gr.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: