Μήπως με βλέπει μόνο σαν φίλη; #έρευνα

Ένας άντρας και μία γυναίκα μπορούν να είναι φίλοι. Αλλά ποιος μπορεί να πέσει στην «παγίδα» του έρωτα πιο εύκολα και ποια είναι τα σημάδια;

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 31 Ιουλ. 19
Μήπως με βλέπει μόνο σαν φίλη; #έρευνα

Η διαχρονική απορία: Μπορεί ένας άντρας και μία γυναίκα να είναι ΜΟΝΟ φίλοι; Η απάντηση είναι ναι! Αλήθεια! Ωστόσο, μία νέα έρευνα λέει πως εκείνος έχει περισσότερες πιθανότητες να ερωτευτεί πρώτος τη φίλη του.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Social and Personal Relationships και βρήκε πως αν και μπορούν άντρες και γυναίκες να είναι μόνο φίλοι, στις περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις η «έλξη» αναφέρεται ως «πρόβλημα» στη φιλία τους. Επιπλέον, οι άντρες είναι περισσότερο πιθανόν να γοητευτούν από τις φίλες τους και όχι το αντίστροφο, ενώ παράλληλα οι άντρες συνήθως υπερεκτιμούν το ενδιαφέρον των φίλων κοριτσιών τους.

«Οι άντρες συχνά ξεκινούν μόνο με σεξ στις ερωτικές τους σχέσεις, οπότε δεν μας εκπλήσσει το γεγονός πως αναζητούν το ίδιο και στις φιλίες τους», εξηγεί ο Gian Gonzaga, Ph.D., Senior Director of Research & Development στα labs του eHarmony (μία οργάνωση που μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις).

«Εξελικτικά μιλώντας, οι άντρες τείνουν να θέλουν και να ψάχνουν περισσότερους ερωτικούς παρτενέρ απ’ότι οι γυναίκες, οπότε αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άντρες έλκονται περισσότερο από τις φίλες τους, και όχι το αντίστροφο».

Διάβασε τα 5 σημάδια που υποδηλώνουν πως θέλει κάτι παραπάνω στο Shape.gr.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: