Μόλις είδαμε το πλειομετρικό workout της Jennifer Garner και μείναμε άφωνες

Δες τις δυναμικές κινήσεις της και μάθε περισσότερα για τα οφέλη των πλειομετρικών ασκήσεων.

ELLE Team 02 Ιουλ. 22
Μόλις είδαμε το πλειομετρικό workout της Jennifer Garner και μείναμε άφωνες

Όταν κοιτάει κάποιος το προφίλ της Jennifer Garner στο Instagram, είναι σίγουρος πώς η ηθοποιός έχει απεριόριστες αποθήκες ενέργειας. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι είναι λάτρης των προπονήσεων υψηλής έντασης και απολαμβάνει συχνά να μας αφήνει να ρίχνουμε μια ματιά σε αυτές. Η τελευταία της ανάρτηση, όμως, αποδεικνύει ότι είναι πιο ευκίνητη όσο ποτέ.

Η Garner μοιράστηκε ένα βίντεο από μια πρόσφατη προπόνηση της στο σπίτι με τη λεζάντα, «Get in formation. #BansOffOurBodies». Σε μια σειρά από κλιπ με soundtrack το νέο single της Beyoncé «Break my soul», η ηθοποιός πηδά πάνω από δύο στοιβαγμένα πλειομετρικά κουτιά συνολικού ύψους 76 εκ., πριν τα χωρίσει για μερικά πλευρικά άλματα επάνω τους. Στη συνέχεια, η Garner πηγαίνει σε ένα mini τραμπολίνο για ένα jump combo που περιλαμβάνει στήριγμα χειρός με τα γόνατά λυγισμένα. Μετά από αυτό, η star φαίνεται να κάνει ένα διάλειμμα χορού πάνω σε ένα από τα πλειμετρικά κουτιά. Ενώ, τέλος του βίντεο, η 50χρονη κάνει μια σειρά ασκήσεων που συνδυάζει ένα sit-up με την πλάτη στο mini τραμπολίνο με ένα άλμα πάνω από ένα Pilates box.

Το να παρακολουθείς απλά αυτό το workout είναι εξαντλητικό και οι ακόλουθοι της Garner έσπευσαν να την χειροκροτήσουν στα σχόλια της ανάρτησής της. «Woooohoooo❤️❤️❤️» έγραψε η ηθοποιός Viola Davis. «Δεν μπορώ καν. Δηλαδή, κυριολεκτικά δεν μπορώ», πρόσθεσε η τραγουδίστρια Rita Wilson.

Αν αναρωτιέσαι τι κάνει ο Garner σε αυτά τα κλιπ, είναι ένα στυλ προπόνησης που ονομάζεται πλειομετρική και περιλαμβάνει εκρηκτικές ασκήσεις, όπως το άλμα. Αυτές οι κινήσεις υψηλής πρόσκρουσης και υψηλής έντασης έχουν να κάνουν με την παραγωγή της μεγαλύτερης δυνατής δύναμης στο συντομότερο χρονικό διάστημα, λέει ο Chris Ryan, C.S.C.S., πιστοποιημένος personal trainer. Ενώ τα πλειομετρικά workouts μπορεί να είναι «σκληρά για τις αρθρώσεις», σύμφωνα με τον Ryan, διαθέτουν σημαντικά οφέλη, όπως το ότι σε βοηθούν να τρέχεις πιο γρήγορα, να πηδάς ψηλότερα, να γίνεις πιο αθλητικός, ακόμη και να βελτιώσεις την οστική σου πυκνότητα.

Έχοντας αυτό κατά νου, δεν είναι περίεργο που η προπονήτρια της Garner, Beth Nicely, ενσωματώνει πλειομετρικά στοιχεία στη ρουτίνα γυμναστικής της ηθοποιού. «Η Jen είναι σε τόσο εξαιρετική φόρμα που μου αρέσει να δημιουργώ τρόπους να προκαλώ συνεχώς τον καρδιακό της ρυθμό», έχει δηλώσει η Nicely. «Η Jen είναι πολύ απασχολημένη και οι προπονήσεις που κάνουμε στα κουτιά είναι ταυτόχρονα προκλητικές και αποτελεσματικές, διασφαλίζοντας ότι μεγιστοποιεί τον χρόνο και την προσπάθειά της», εξηγεί.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Garner βρίσκεται σε «προχωρημένο επίπεδο», σύμφωνα με τη Nicely. Έτσι, εάν μόλις ξεκινάς με τις πλειομετρικές προπονήσεις, μπορεί να θέλεις να ξεκινήσεις με μερικές λιγότερο περίπλοκες κινήσεις από αυτές που έδειξε η Garner στην πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram.

Cover photo: David Livingston/Getty Images

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: