Να πώς θα επανέλθεις στη διατροφή σου μετά τις γιορτές. Δύσκολο αλλά υπάρχει τρόπος!

Οι γιορτές πέρασαν και στους περισσότερους έφεραν μία αποδιοργάνωση στο πρόγραμμα αλλά και στην διατροφή τους.

ELLE Team 12 Ιαν. 22
Να πώς θα επανέλθεις στη διατροφή σου μετά τις γιορτές. Δύσκολο αλλά υπάρχει τρόπος!

Η αλλαγή στην καθημερινότητα, η αφθονία των γλυκών, η κατανάλωση φαγητών πιο βαριά μαγειρεμένων αλλά και του αλκοόλ, πολλές φορές επιφέρει και μία αύξηση του βάρους, άλλες φορές μεγαλύτερη και άλλες μικρότερη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η ένδειξη της ζυγαριάς αμέσως μετά τις γιορτές δεν είναι αντιπροσωπευτική.

Γι’αυτό λοιπόν ηρέμησε και ας δούμε πώς θα μπορούσες να απαλλαγείς από τις κατακρατήσεις αλλά και το τυχόν επιπλέον βάρος που αποκτήθηκε αυτές τις ημέρες και να επανέλθεις στην διατροφή σου.

Επανάφερε το βιολογικό σου ρολόι

Μετά από τα συνεχόμενα ξενύχτια το βιολογικό σου ρολόι, αλλά και ο μεταβολισμός σου έχει απορυθμιστεί. Αναπλήρωσε τις ώρες ύπνου που χάθηκαν. Όταν οι ώρες ύπνου δεν είναι αρκετές ή όταν κοιμάσαι την ημέρα (ακόμα και αν κοιμηθείς αρκετές ώρες), ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται αρκετά και έχει ένα διαρκές αίσθημα ατονίας και κούρασης. Πολλές φορές αυτό ο εγκέφαλος το ερμηνεύει ως ανάγκη για ενέργεια με αποτέλεσμα να έχεις πιο έντονες λιγούρες και επιθυμία για τρόφιμα με αρκετά λιπαρά ή ζάχαρη.

Φάε πρωινό

Ξεκίνα πάντα την ημέρα σου με πρωινό και δώσε το μήνυμα στον οργανισμό σου να κάνει τις μέγιστες δυνατές καύσεις και τις ελάχιστες δυνατές υπογλυκαιμίες.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο 4moms.gr.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: