Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να βάλεις τα smoothies στη διατροφή σου τώρα

Απολαμβάνοντας ένα smoothie έχεις όλη την ενέργεια και τις βιταμίνες που χρειάζεσαι σε ένα ποτήρι.

Elle 30 Αυγ. 21
Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να βάλεις τα smoothies στη διατροφή σου τώρα

Είναι δροσερά και γευστικά, προσφέρουν ενέργεια, τόνωση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Ο λόγος για τα smoothies φρούτων/ λαχανικών με γάλα ή γιαούρτι, που έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνοντας αμέτρητες συνταγές και συνδυασμούς υλικών. Αποτελούν πολύ πρακτικές επιλογές ώστε γρήγορα και εύκολα, μέσα σε ένα μόλις ποτήρι να πάρουμε την ενέργεια και τις βιταμίνες που θα αντιστοιχούσαν σε ένα γεύμα. Παράλληλα, αποτελούν έναν έξυπνο τρόπο να εντάξουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν και να δούμε τι μας προσφέρουν αλλά και τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα φτιάχνουμε ή όταν τα επιλέγουμε.

smoothies

Τα συστατικά των smoothies

Βασικά συστατικά για να φτιαχτεί ένα smoothie είναι συνήθως φρούτα ή/και λαχανικά και γάλα ή γιαούρτι. Από εκεί και πέρα μπορούμε να προσθέσουμε μια πληθώρα υλικών όπως μέλι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά όπως η κανέλλα, πρόσθετα ροφήματα όπως το πράσινο τσάι και πολλά άλλα. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα έναν εξαιρετικό συνδυασμό πολλών θρεπτικών συστατικών και ενέργειας. Ποια είναι όμως τα πιο σημαντικά από αυτά;

Τι σου προσφέρουν τα smoothies

Ενέργεια:

Τα φρούτα και τα λαχανικά που θα περιέχει το smoothie μαζί με τους υδατάνθρακες που περιέχει το γάλα ή το γιαούρτι αποτελούν φυσικές πηγές ενέργειας. Από εκεί και πέρα ανάλογα με την ώρα ή τη λειτουργικότητα του ροφήματος μπορούμε να προσδώσουμε έξτρα ενέργεια προσθέτοντας φυσικά σάκχαρα μέσα από πηγές όπως το μέλι, το ταχίνι με μέλι, αποξηραμένα φρούτα κ.α.

Μάθε και τα υπόλοιπα θρεπτικά στοιχεία που σου χαρίζουν τα smoothies στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: