Πώς θα ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου; 7 κανόνες που πρέπει να ξέρεις για κορμί όνειρο

Ποια είναι τέλος πάντων τα προαπαιτούμενα μιας διατροφής για μείωση βάρους και αφύπνιση του μεταβολισμού;

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 12 Ιουν. 20
Πώς θα ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου; 7 κανόνες που πρέπει να ξέρεις για κορμί όνειρο

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειάζεται να χάσουμε κιλά είναι πολλοί. Πολλοί αναφέρουν την εμφάνιση, αλλά ο σημαντικότερος είναι η υγεία μας. Έχοντας ένα υψηλό ποσοστό σωματικού λίπους, αυξάνεται ο κίνδυνος για εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως χρόνιες παθήσεις, καρδιαγγειακά προβλήματα αλλά και κάποιες μορφές καρκίνου. Σύμφωνα μάλιστα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν παγκοσμίως 1 δισεκατομμύριο υπέρβαροι ενήλικες, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 200 εκατομμύρια είναι παχύσαρκοι. Η περίσσεια λίπους ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς αυξάνει την πιθανότητα χρόνιων νόσων και πρόωρης γήρανσης. Τα λιποκύτταρα είναι «άρρωστα κύτταρα», τα οποία εκκρίνουν φλεγμονώδεις ουσίες.

Διατροφή για απώλεια βάρους

Eίναι πολύ βασικό για όποιο πρόγραμμα κι αν ακολουθούμε να είναι πλήρες σε θρεπτικά στοιχεία (αμινοξέα, υδατάνθρακες, λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία) και να μην οδηγούμαστε σε ακραίες διατροφικές συμπεριφορές που θα εξασθενίσουν τον οργανισμό μας. Επίσης, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να ενεργοποιήσουμε το
μεταβολισμό μας και να αλλάξουμε τρόπο ζωής για να μην ξαναπάρουμε τα κιλά. Για να μπορέσεις να χάσεις βάρος, η φόρμουλα είναι απλή: Θα πρέπει να «καις» περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνεις σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα που δε θα σε κάνει να νιώθεις πείνα και θα σου προσφέρει ευεξία.

Οι 7 κανόνες που πρέπει να ξέρεις για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου στο Shape.gr.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: