Πώς θα βγεις από την comfort zone σου;

Λένε πως η ζωή ξεκινά όταν αποφασίζεις να δραπετεύσεις από τα όριά σου. Ακόμα και αν η αλλαγή σε τρομάζει, αυτές οι συμβουλές θα σου δείξουν με ασφάλεια τον τρόπο να κάνεις την ανατροπή και να ανθίσεις.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 30 Ιουλ. 19
Πώς θα βγεις από την comfort zone σου;

Βρες τον λόγο που φοβάσαι

Οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε, μας ακούγεται σαν ρίσκο, γι’ αυτό και το αντιμετωπίζουμε με δισταγμό. Αυτό όμως μας κρατά συνεχώς πίσω και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό από μόνο του αποτελεί αποτυχία. Η ανασφάλεια δεν είναι κακό σημάδι, αλλά μια ένδειξη πως κάτι πρέπει να αλλάξει, αρκεί να σχεδιάσουμε την στρατηγική μας.

Ξεκίνα σιγά σιγά

Δεν περιμένουμε από ένα ντροπαλό άτομο να γίνει ξαφνικά επικοινωνιακό. Χρειάζεται εξάσκηση και αυτό θα γίνει με έναν απλό τρόπο. Πώς θα σας φαινόταν να γίνετε εθελοντές σε μια οργάνωση και να αρχίσετε να μιλάτε σε αγνώστους για τον σκοπό της δράσης σας; Έτσι βγαίνετε από το καβούκι σας για έναν καλό σκοπό και νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Σκέψου το κακό σενάριο

Τι θα συμβεί αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως περιμένατε; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις και πόσο θα σας επηρεάσουν; Αν οι απαντήσεις σας δεν είναι τελικά και τόσο καταστροφικές για τη ζωή και την καθημερινότητά σας, τότε όλα δείχνουν πως πρέπει να τολμήσετε.

Η αποτυχία δεν είναι κακή

Κάθε εμπειρία μας διδάσκει και κάτι, ακόμα και μια λανθασμένη κίνηση. Σκεφτείτε την αυτοπεποίθηση σαν ένα μυ που χρειάζεται εξάσκηση. Όσο πιο πολύ δυναμώνει, τότε περισσότερο εξοικειώνεστε με το φόβο. Πείτε στον εαυτό σας πως ακόμα και αν δεν τα καταφέρετε, θα αποδεχτείτε το γεγονός και θα συνεχίσετε τη ζωή σας έστω και αν χρειαστείτε ένα διάστημα για να ξεπεράσετε την αποτυχία.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: