Τι σημαίνει «mindful eating» και πώς να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου

Cover photo: @paolaturani Τι είναι τελικά το mindful eating/snacking; Μήπως υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι ξεκινάς να τρως ένα γεύμα/σνακ και δεν μπορείς να σταματήσεις ή επιλέγεις κάτι που δεν το χρειάζεται πραγματικά Υπάρχουν κάποια σημεία που μπορείς να εστιάσεις και, τελικά, να αλλάξεις τον τρόπο που καταναλώνεις τα γεύματα/σνακ σου. Το mindful eating/snacking δεν […]

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη Σοφία Δρούγκα
Σοφία Δρούγκα 19 Αυγ. 21
Τι σημαίνει «mindful eating» και πώς να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου
Cover photo: @paolaturani

Τι είναι τελικά το mindful eating/snacking; Μήπως υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι ξεκινάς να τρως ένα γεύμα/σνακ και δεν μπορείς να σταματήσεις ή επιλέγεις κάτι που δεν το χρειάζεται πραγματικά

Υπάρχουν κάποια σημεία που μπορείς να εστιάσεις και, τελικά, να αλλάξεις τον τρόπο που καταναλώνεις τα γεύματα/σνακ σου. Το mindful eating/snacking δεν είναι κάτι παραπάνω από το να τρως με συνειδητότητα με σκοπό να προσφέρεις στον εαυτό σου ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει υγιής.

5 σημεία που αξίζει να «σταθείς»:

· Παρατήρησε τον εαυτό σου: Σε ποια κατάσταση βρίσκεσαι; Είσαι αγχωμένος/η ή στρεσαρισμένος/η, νιώθεις μοναξιά ή πλήξη; Δώσε στον εαυτό σου χρόνο να χαλαρώσει ή να βγει από αυτή την κατάσταση και έπειτα απόλαυσε το γεύμα/σνακ σου.

· Είναι ωφέλιμο αυτό που τρως για το σώμα και την υγεία σου; To φαγητό δεν είναι μόνο θερμίδες, περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και σε κρατάει υγιή.

· Πώς σε κάνει η επιλογή σου να νιώθεις μετά; Αν αισθάνεσαι τύψεις, δυσφορία ή έχεις κακή διάθεση όλη την υπόλοιπη ημέρα σίγουρα δεν σε βοηθάει να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες και δεν είναι κατάλληλο για εσένα.

mindful eating

· Ρώτα τον εαυτό σου αν πεινάει πραγματικά: Έτσι θα μπορείς να διακρίνεις με τον καιρό τη βιολογική από τη συναισθηματική πείνα και να αποφύγεις τσιμπολογήματα και υπερφαγικά γεύματα.

Η διαδικασία αυτή θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα να υιοθετήσεις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να δημιουργήσεις μία ισορροπημένη σχέση με το φαγητό.

Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ελευθερία Κεφάλα μέσω e-mail  [email protected], μέσω Instagram ή και Facebook στο Health Nutrition Balance.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#διατροφικές συνήθειες #διατροφολόγος #φαγητό
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: