Menu

Σφριγηλό & υγιές κορμί μόνο με 10′ άσκηση την ημέρα!

Ένα νέο βιβλίο υποστηρίζει πως ακόμα και μια ολιγόλεπτη προπόνηση υψηλής έντασης καθημερινά κάνει τη διαφορά...

 Οι τεμπέληδες, οι πολυάσχολοι και όσοι απεχθάνονται τη ρουτίνα δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία… Στις 15/10 κυκλοφορεί ο οδηγός The Thin in 10 Weight-Loss Plan: Transform Your Body (and Life) in Minutes a Day (Λεπτοί σε 10' με νέο πρόγραμμα απώλειας βάρους: Μεταμορφώστε το σώμα και τη ζωή σας με λίγα λεπτά -άσκησης- κάθε ημέρα) από τις εκδόσεις Sunrise River Press, που συνοδεύεται από ένα DVD. Στο βιβλίο η γυμνάστρια Τζέσικα Σμιθ και η συγγραφέας Λιζ Νεπόρεντ, σημειώνουν πως μπορείτε να δείτε διαφορά στη σιλουέτα σας άμεσα χωρίς να χρειαστεί να περνάτε πολλές ώρες στο γυμναστήριο.

Για τη συγγραφέα Λιζ Νεπόρεντ (η ίδια έχει υπογράψει τα μπεστ σέλερ The Winner’s Brain και The Fat-Free Truth), ακόμη και 10΄ γυμναστική την ημέρα αρκούν για να αποκτήσετε σφιχτό σώμα και να βελτιώσετε το μεταβολισμό σας. Σημασία δεν έχει η διάρκεια αλλά η ένταση. Αν φροντίζετε να ασκείστε λίγο αλλά εντατικά σε καθημερινή βάση θα δείτε διαφορά. Θα χάσετε κιλά, θα απαλλαγείτε από το στρες και γενικότερα η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Όπως μάλιστα τονίζει η συνεργάτιδά της Τζέσικα Σμιθ, «αυτού του είδους η άσκηση κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος σήμερα που ο χρόνος είναι πολύτιμος για όλους. Συνήθως οι γυμναστές προτείνουν 30' καθημερινής άσκησης, αλλά εμείς πιστεύουμε πως μόνο 10' αρκούν. Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, καλό είναι να συνδυάζετε καρδιοτονωτικές και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Το θέμα είναι να αποκτήσετε ευεξία, αλλά και γερούς μυς και οστά. Πολλές από τις ασκήσεις που περιγράφουμε στο βιβλίο είναι τέτοιου είδους. Επίσης, συνιστούμε περίπατο διάρκειας 10΄, καθώς και ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής βασισμένο σε συνταγές που θέλουν λιγότερο από 10' για να ετοιμαστούν».

Ο δρ Καρλ Φόστερ, καθηγητής φυσικής αγωγής στο αρμόδιο τμήμα του University of Wisconsin-La Crosse, αναφέρει πως η άσκηση υψηλής έντασης έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους νέους: «Τα οφέλη είναι τεράστια: Κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης με βάρη, για παράδειγμα, γυμνάζονται περισσότερες μυϊκές ομάδες απ' ό,τι κατά τη διάρκεια ενός χαλαρού περιπάτου ή μιας σειράς ασκήσεων χαμηλής έντασης. Ωστόσο, η υψηλής έντασης προπόνηση δεν ενδείκνυται για άτομα από 45 χρόνων και πάνω. Όπως και να ’χει, καλό είναι εκείνοι που έχουν σκοπό να μεταβούν από μια χαλαρή μέθοδο σε μια πιο σκληρή να τηρούν κάποιους κανόνες».

Όπως λέει ο Φόστερ, «προτού υιοθετήσετε ένα απαιτητικό στυλ άσκησης με σύντομη διάρκεια, πρέπει να έχετε ακολουθήσει ένα κανονικό πρόγραμμα για έξι μήνες τουλάχιστον. Ξεκινήστε χωρίς να ζορίζετε τον εαυτό σας, προσθέτοντας 5'' ή 10'' κάθε φορά…». Όλα καλά δηλαδή με το δεκάλεπτο πρόγραμμα, αλλά, πριν αποφασίσετε να το ακολουθήσετε, συμβουλευτείτε το γυμναστή σας. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα τη φυσική σας κατάσταση και τις αντοχές σας…

Για να δείτε ένα βίντεο με κάποιες από τις ασκήσεις του βιβλίου κάντε κλικ εδώ:  http://www.thinin10.com/book-dvd/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ