Στη Γαλλία η αντισύλληψη θα είναι δωρεάν για τις γυναίκες έως 25 ετών

Ο Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Olivier Veran, ανακοίνωσε σήμερα πως οι γυναίκες ως 25 ετών θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στην αντισύλληψη από την 1η Ιανουαρίου 2021, ένα μέτρο που θα κοστίσει στο κράτος 21 εκατ. ευρώ και που σίγουρα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον σκληρό νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στο Τέξας αναφορικά με την απαγόρευση των αμβλώσεων.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 09 Σεπ. 21
Στη Γαλλία η αντισύλληψη θα είναι δωρεάν για τις γυναίκες έως 25 ετών

Στην αντίπερα όχθη από τον νόμο του Τέξας, που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες και απαγορεύει στις γυναίκες να προβούν σε άμβλωση μετά την 6η εβδομάδα κύησης, φαίνεται να κινείται η Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Olivier Veran, με επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί έκανε γνωστό πως από 1η Ιανουαρίου τα κορίτσια κάτω των 25 ετών δεν θα χρεώνονται για τα ραντεβού με τον γυναικολόγο τους, τις εξετάσεις τους ή άλλες διαδικασίες που συνδέονται με την αντισύλληψη τους.

«Υπάρχει μείωση στη χρήση αντισύλληψης μεταξύ ορισμένων νεαρών γυναικών και κυρίως για οικονομικούς λόγους», δήλωσε ο Υπουργός στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2. «Είναι ανυπόφορο το ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη εάν θέλουν, διότι είναι πολύ ακριβή», συμπλήρωσε.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: