Τι κάνουμε για τα τσιμπήματα;

Η επαφή με τη φύση κρύβει και ορισμένα απρόοπτα. Κουνούπια, μέλισσες, σφήκες, τσούχτρες και ερπετά μπορούν να απειλήσουν τη... σωματική σας ακεραιότητα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τρόποι να αποφύγετε έναν τέτοιο κίνδυνο! Η Ναταλία Πριαχίνα, παθολόγος-ομοιοπαθητικός, εξηγεί τι πρέπει να κάνετε.

Elle 25 Ιουν. 12
Τι κάνουμε για τα τσιμπήματα;

Τσούχτρα: Αν την ώρα που κολυμπάτε αμέριμνες σας τσιμπήσει τσούχτρα, η ειδικός προτείνει να εφαρμόσετε τοπικά ένα ειδικό στιλό που περιέχει αμμωνία. Θα ανακουφίσει από τον ερεθισμό και θα μειώσει τη φλεγμονή.

Έντομα: Αν πάλι τύχει να πέσετε θύμα μέλισσας ή κουνουπιού, καλό είναι να είστε εφοδιασμένες με τζελ αλόης που ανακουφίζει από τον κνησμό και τον ερεθισμό. Ακόμα, χρήσιμο είναι να έχετε μαζί σας κάψουλες του ομοιοπαθητικού φαρμάκου Apis και να λάβετε μία την ίδια μέρα. Σε κάθε περίπτωση, η κ. Πριαχίνα συστήνει να μη φοράτε αρώματα, γιατί προσελκύουν τις μέλισσες.

Από την άλλη, το έλαιο σιτρονέλας απομακρύνει τα κουνούπια, όπως και εκείνο από βασιλικό. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα εντομοαπωθητικά προϊόντα σε μορφή ελαίου ή σπρέι, τα οποία μπορείτε να απλώσετε στο δέρμα σας πριν κοιμηθείτε. Αν  σας τσιμπήσει σφήκα και είστε αλλεργικοί, πρέπει να κάνετε αμέσως ένεση κορτιζόνης. Αν δεν εμφανίζετε αλλεργία, μπορείτε να λάβετε Apis και να χρησιμοποιήσετε τζελ αλόης τοπικά.

Φίδι: Σε αυτήν την περίπτωση δένετε το σημείο με ένα ύφασμα για να εμποδίσετε το δηλητήριο να περάσει στην κυκλοφορία του αίματος και επισκέπτεστε αμέσως το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: