Τρέξιμο στον διάδρομο: Πώς θα το ενσωματώσεις στο πρόγραμμά προπόνησης σου #ELLERUN

Συμβουλές και οδηγίες για να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του να τρέχετε σε διάδρομο και να προπονηθείτε σωστά.

Elle 15 Ιουλ. 22
Τρέξιμο στον διάδρομο: Πώς θα το ενσωματώσεις στο πρόγραμμά προπόνησης σου #ELLERUN

Για κάποιους είναι επιλογή. Για άλλους μονόδρομος. Ο διάδρομος για τρέξιμο αποτελεί το πεδίο προπόνησης για πολλούς δρομείς για διάφορους λόγους.

Και μπορεί να μην είναι το ίδιο ευχάριστος για όλους, ωστόσο, παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα για τους νεόκοπους δρομείς, ενώ το σωστό τρέξιμο στο διάδρομο μπορεί να βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Ο Ανδρέας Βογιατζής μας παρουσιάζει ορισμένα από τα πλεονεκτήματά του, ενώ μας εξηγεί πώς και σε ποιες περιπτώσεις να εντάξουμε το τρέξιμο στο διάδρομο στο προπονητικό μας πλάνο!

Πριν δούμε πώς μπορεί ένας διάδρομος να φιλοξενήσει μερικές από τις προπονήσεις σας. Ας δούμε μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματά του:

Προσφέρει απόλυτο έλεγχο της έντασης: Ο ασκούμενος μπορεί να καθορίσει με ακρίβεια το ρυθμό ταχύτητας σε σχέση με την καρδιακή συχνότητα.

Βοηθάει στην απόκτηση αίσθησης ρυθμού ιδιαίτερα στους αρχάριους δρομείς.

Είναι «αποφορτικός»: Η δύναμη ώθησης σε μια επιφάνεια που δεν κινείται ασκεί πίεση μεγαλύτερη από το βάρος του σώματος συγκριτικά με το διάδρομο, όπου το έδαφος κινείται, οπότε ο ασκούμενος σπαταλά λιγότερη ενέργεια για τη μετακίνησή του και δέχεται μικρότερη καταπόνηση στο μυοσκελετικό του σύστημα.

Διευκόλυνση των δρομέων που κατοικούν σε περιοχές που οι χιονοπτώσεις και οι βροχοπτώσεις δεν τους αφήνουν να ασκηθούν σε εξωτερικό χώρο.

Μεγάλη εφίδρωση από τις μειωμένες απώλειες θερμότητας λόγω του κλειστού χώρου. Η μείωση της απόδοσης λόγω της εφίδρωσης και η προσπάθεια διατήρησης της έντασης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μπορεί να επιφέρει σημαντικές προσαρμογές.

Διάβασε πώς να τον ενσωματώσεις στον προπονητικό σου κύκλο στο runnermagazine.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: