Βαρέθηκες τα squats; Να πως θα γυμνάσεις το κάτω μέρος του σώματος σου

Υπάρχει πιο διασκεδαστικός τρόπος!

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 28 Απρ. 22
Βαρέθηκες τα squats; Να πως θα γυμνάσεις το κάτω μέρος του σώματος σου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιστοποιήσεις τη ρουτίνα γυμναστικής σου είναι να συμπεριλάβεις σύνθετες κινήσεις που στοχεύουν πολλές περιοχές του σώματος ταυτόχρονα. Μία από αυτές είναι φυσικά τα squats. Είναι μία άσκηση μπαλαντέρ, που είναι όμως πολύ πιθανό να έχεις βαρεθεί. Το «good mornings» είναι άλλη μια τέτοια άσκηση λοιπόν, που όχι μόνο ενεργοποιεί τους μύες των γλουτών σου, αλλά και τον κορμό και την πλάτη σου, κάτι που την καθιστά ιδανική για μια προπόνηση ολόκληρου του σώματος με πολλαπλά οφέλη.

Παρόλο που αυτή η άσκηση απαιτεί αλτήρες για να είναι πιο αποτελεσματική, τροποποιείται εύκολα και μπορεί να λειτουργήσει για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, τονίζοντας τους οπίσθιους μηριαίους, την πλάτη και τους κοιλιακούς.

squats

Συζητήσαμε με την personal trainer Sara Angle, ACE-CPT, για το πώς να κάνεις με ασφάλεια αυτήν την κίνηση, έτσι ώστε να εμπλακεί ολόκληρο το σώμα σου.

  1. Ξεκίνησε όρθια με τα πόδια σου στο πλάτος των ώμων, τα δάχτυλα των ποδιών προς τα εμπρός και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, με ένα ζευγάρι αλτήρες σε κάθε χέρι.
  2. Τοποθέτησε τους αλτήρες στους ώμους σου, με το ένα άκρο του αλτήρα στη βάση του λαιμού σου και το άλλο άκρο πίσω προς την ωμοπλάτη σου.
  3. Διατηρώντας τον κορμό και τη σπονδυλική σου στήλη σε ουδέτερη θέση, σκύψε προς τα εμπρός, σπρώχνοντας τους γοφούς σου προς τα πίσω και φέρνοντας τον κορμό σου σχεδόν σε παράλληλη θέση με το πάτωμα.
  4. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Αυτή είναι μία επανάληψη. Ολοκλήρωσε 3 σετ των 10 έως 12 επαναλήψεων.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: