Τι σχέση έχει η ξεκούραση με τη διατροφή που κάνεις; Η διατροφολόγος απαντά

Μπορεί η έννοια της ξεκούρασης να σου φαίνεται απλή: το μόνο που χρειάζεται είναι να ξαπλώσεις νωρίς για ύπνο. Ή μήπως όχι; Η διατροφολόγος μας δίνει όλες τις απαντήσεις

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 03 Αυγ. 21
Τι σχέση έχει η ξεκούραση με τη διατροφή που κάνεις; Η διατροφολόγος απαντά
Cover photo @paolaturani
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ο ποιοτικός χρόνος που αφιερώνεις στην ξεκούραση σου επηρεάζει και τη σχέση σου με το φαγητό;
Αν όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι προσφέρεις στον εαυτό σου ατελείωτο scrolling σε ειδήσεις, άσχημα γεγονότα και κουτσομπολιό, τελικά, το σώμα και το μυαλό σου δεν ξεκουράζονται. Αντί αυτού, το εμποδίζεις να κρατήσει τα σημαντικά που άκουσες ή έκανες μέσα στην ημέρα σου λόγω του μικρού χρόνου που διέθεσες για αυτά σε σύγκριση με τα «ασήμαντα».
Έτσι το σώμα σου βρίσκεται σε άμυνα, ξυπνάς με άγχος και σίγουρα όχι ξεκούραστος/η. Κατά συνέπεια, ένα κουρασμένο σώμα/οργανισμός αναζητά πιο πρόχειρο φαγητό, περισσότερους απλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη, ώστε να νιώσει άμεσα την ικανοποίηση και να πάρει ενέργεια.
διατροφή

Μερικά tips για να αξιοποιήσεις στην καθημερινότητά σου:

· Αφιέρωσε χρόνο για το βραδινό σου γεύμα και φρόντισε να έχει θρεπτικά συστατικά.
· Κατανάλωσέ το τουλάχιστον 2 ώρες πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι.
· Απομάκρυνε από το κρεβάτι σου ειδήσεις και οθόνες.
· Αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να ακούσεις λίγο μουσική, να πιεις ένα χαλαρωτικό τσάι, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή απλά να χαλαρώσεις.
· Προγραμμάτισε και ετοιμάσου για την επόμενη ημέρα.
διατροφή
 Θυμήσου: Το να είσαι ξεκούραστος/η σε κάνει να νιώθεις πιο ήρεμος/η, πιο σίγουρος/η για τον εαυτό σου και, τελικά, πιο συνειδητό/ή απέναντι στις διατροφικές επιλογές σου
Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ελευθερία Κεφάλα μέσω e-mail  [email protected], μέσω Instagram ή και Facebook στο Health Nutrition Balance.
#διατροφή #διατροφολόγος #ύπνος
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: