Ξέρεις ποια στάση ύπνου είναι η χειρότερη για την υγεία σου;

Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν τη χειρότερη στάση ύπνου και γιατί πρέπει να την αλλάξουμε!

TheNotebook.gr 26 Νοε. 21
Ξέρεις ποια στάση ύπνου είναι η χειρότερη για την υγεία σου;

Η στάση ύπνου είναι για τον καθένα προσωπική υπόθεση. Αναλόγως τι μας βολεύει καλύτερα, μπορεί να ξαπλώνουμε ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι για να κοιμηθούμε πιο εύκολα, όμως πολλές φορές ενώ κοιμόμαστε αλλάζουμε στάση χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Αυτές οι αλλαγές στάσης μπορεί να μας «κοστίσουν» σε ποιότητα ύπνου ή να μας προκαλέσουν διάφορους πόνους, ή άλλες ενοχλήσεις,

Υπάρχει όμως μια στάση ύπνου που οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι εντελώς ακατάληλη για το σώμα!

Ποια είναι πραγματικά η χειρότερη στάση ύπνου;

Ο ύπνος μπρούμυτα δεν συνιστάται από τους ειδικούς, καθώς η πίεση που ασκείται σε ολόκληρο το σώμα είναι τεράστια. Αυτή η στάση ύπνου, που θεωρείται μακράν η χειρότερη, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, καθώς και πόνους στους μυς ή στις αρθρώσεις.

Σύμφωνα με τον Michael J. Breus, Ph.D., (Κλινικό ψυχολόγο και εξειδικευμένο στα θέματα ύπνου), η στάση αυτή δεν επιτρέπει την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, αλλά ούτε και την ξεκούραση.

Και όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο χειροπράκτης Dr.B.J. Hardick, (drhardick.com), “οι άνθρωποι που κοιμούνται σε αυτή τη στάση πάντα καμπουριάζουν και δείχνουν να έχουν κοντό λαιμό!” Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Διάβασε περισσότερα στο TheNotebook.gr.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: