Αυτά τα 2 ζώδια θα βιώσουν μεγάλες αλλαγές μέσα στο 2022

Μήπως ανήκεις σε ένα από αυτά; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για εσένα;

ELLE Team 01 Ιαν. 22
Αυτά τα 2 ζώδια θα βιώσουν μεγάλες αλλαγές μέσα στο 2022

Η έκλειψη στην αστρολογία είναι μία στιγμή που σε πιέζει να παραδώσεις λίγο από τον έλεγχο στο σύμπαν και να ετοιμαστείς για ένα μεταμορφωτικό ταξίδι. Χάρη στην τελευταία σεζόν των εκλείψεων του 2021, η οποία εγκαινίασε έναν νέο κύκλο εκλείψεων κατά μήκος του άξονα Ταύρου-Σκορπιού, αυτά τα δύο ζώδια, ειδικότερα, είναι έτοιμα να βιώσουν μεγάλες αλλαγές τα επόμενα δύο χρόνια.

Σκέψου τις εκλείψεις ως μία κοσμική γενική καθαριότητα: μπαίνουν στις ζωές μας και απομακρύνουν τη στασιμότητα και τη σκόνη, αφαιρώντας ό,τι δεν είναι πλέον ευθυγραμμισμένο για να ανοίξει ο δρόμος για νέες ευκαιρίες.  Για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, αυτή η αίσθηση αναταραχής θα συμβαίνει συγκεκριμένα στα απέναντι ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού,  πράγμα που σημαίνει ότι εάν ένα από αυτά τα δύο αυτά ζώδια είναι κυρίαρχο στον αστρολογικό  σου χάρτη (είτε είναι ο ήλιος σου, είτε ο ωροσκόπος είτε το ζώδιο της σελήνης), είσαι έτοιμη να νιώσεις αυτή τη σεισμική μετατόπιση πιο άμεσα. Ειδικότερα, οι ημερομηνίες που πρέπει να προσέξεις είναι η 30η Απριλίου και η 15η Μαΐου (το πρώτο σετ ηλιακών και σεληνιακών εκλείψεων αντίστοιχα) και η 25η Οκτωβρίου και η 8η Νοεμβρίου (το δεύτερο σετ), αν και το out-with-the-old και in-with-the-new κλίμα θα σε επηρεάζει καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ενώ μπορεί να αισθάνεσαι την έμπνευση να κάνεις ενεργά αλλαγές σε τομείς που κυβερνώνται από τον Ταύρο (έρωτα, ομορφιά και χρήματα) ή τον Σκορπιό (σεξ, πάθος και ψυχή), ορισμένες από τις αλλαγές μπορεί να μοιάζουν σχεδόν υποκινούμενες από τη μοίρα. «Οι εκλείψεις φέρνουν ακανόνιστη, απρόβλεπτη ενέργεια, αλλά και μοιραία γεγονότα», λέει η αστρολόγος Stephanie Campos-Powell. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ευθυγραμμίζονται με δύο ισχυρά και μοιραία αστρολογικά σημεία: τον βόρειο δεσμό, που θα βρίσκεται στον Ταύρο το 2022 (και συμβολίζει τη ζωή την οποία προορίζεσαι να ζήσεις ή κινείσαι προς αυτήν, και τον νότιο δεσμό, που θα βρίσκεται στον Σκορπιό (και αντιπροσωπεύει την ενέργεια της προηγούμενης ζωής και από πού προέρχεσαι).

ζώδια

Δεν είχαμε τους δεσμούς σε αυτά τα ζώδια από τον Νοέμβριο του 2004, οπότε έχει περάσει καιρός. Τώρα, θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια σοβαρή αλλαγή ή να πυροδοτήσουν μοναδικά γεγονότα για όσους έχουν τοποθετήσεις Ταύρου ή Σκορπιού στους χάρτες τους, με βάση τους συγκεκριμένους πλανήτες σε αυτά τα ζώδια και τους αστρολογικούς οίκους ή τους τομείς της ζωής όπου βρίσκονται».

Για να καταλάβεις πώς ακριβώς θα σε επηρεάσει, σκέψου τον πλανήτη ή το ουράνιο σώμα που έχεις σε αυτά τα ζώδια. Για παράδειγμα, εάν ο Ταύρος ή ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του ήλιου σου, μπορείς να περιμένεις να νιώσεις μια αλλαγή που σχετίζεται με την ταυτότητά σου, δεδομένου ότι ο ήλιος αντιπροσωπεύει την αίσθηση του εαυτού μας και του σκοπού μας στην αστρολογία. Μια έκλειψη πάνω από τον ήλιο σου θα μπορούσε να μοιάζει με αναβάθμιση συστήματος σε υπολογιστή. Δηλαδή, κάποιος βασικός τομέας της ζωής σου που σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο που ορίζεις τον ευατό σου θα μπορούσε να αναβαθμιστεί, ίσως, η καριέρα σου, ο τόπος διαμονής σου ή μια ιδιαίτερα σημαντική σχέση. Όπως ένα φίδι αλλάζει το δέρμα του, έτσι και ο Ταύρος και ο Σκορπιός περνούν μια παρόμοια διαδικασία ανάπτυξης.

Εάν διαπιστώσεις ότι η σελήνη σου βρίσκεται στον Ταύρο ή τον Σκορπιό, οι μεγάλες αλλαγές του ερχόμενου κύκλου έκλειψης θα μπορούσαν να σχετίζονται πιο στενά με τα αισθήματα και τα συναισθήματά σου (καθώς το φεγγάρι κυβερνά αυτά τα βασίλεια), ενώ αν ο ωροσκόπος σου βρίσκεται σε κάποιο από αυτά τα ζώδια μπορεί να αντιμετωπίσεις αλλαγές που σχετίζονται με το πώς παρουσιάζεσαι ή εμφανίζεσαι στον κόσμο.

Επειδή και ο Ταύρος και ο Σκορπιός είναι σταθερά ζώδια, οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη γι’αυτούς. Και τα δύο αυτά ζώδια απολαμβάνουν να έχουν τον έλεγχο, αλλά με τις εκλείψεις, δεν έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι. Είναι σημαντικό να απελευθερωθείς από αυτήν την  ανάγκη για έλεγχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εργαστείς ενεργά για την επίτευξη των στόχων σου ή ότι η ελεύθερη βούλησή σου εξαφανίζεται, αλλά περισσότερο ότι είναι σημαντικό να παραμείνεις προσγειωμένη στην παρούσα στιγμή, αντί να επιχειρήσεις να σκιαγραφήσεις το μέλλον.

Οραματίσου τις αλλαγές του κύκλου της έκλειψης ως ένα μέρος της ευρύτερης εξελικτικής ιστορίας σου. Το κλειδί με τις εκλείψεις στο ζώδιό σου είναι να παραμείνεις περίεργη, ευέλικτη και να εμπιστεύεσαι ότι αυτό που αλλάζει τώρα προορίζεται για να αλλάξει. Το να εργάζεσαι με, και όχι ενάντια, στις αλλαγές που έρχονται θα αναβαθμίσουν τελικά τη ζωή σου, αν τις αφήσεις.

Photos: @thestyleograph

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: