Follow us

Search

Καλοκαιρινό Ωροσκόπιο 2020: Οι προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη για τα 12 ζώδια

Τι μας περιμένει στον έρωτα, την καριέρα και τα οικονομικά και ποιες είναι οι ευκαιρίες που πρέπει να αρπάξουμε; Διαβάστε τις αναλυτικές προβλέψεις για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γραφει: elle.gr
image

Φωτο: Θανάσης Κρίκης

Αυτό το καλοκαίρι έρχεται με ευκαιρίες που δεν περιμένατε, νέες γνωριμίες και με μια υπόσχεση πως όλα αλλάζουν. Διαβάστε τις προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη για τους επόμενους μήνες.

Κριός

Η επιστροφή του Άρη στο ζώδιό σας είναι ακριβώς αυτό που ευχόσασταν, μετά από τόσους μήνες αδράνειας. Ο Άρης θα γεμίσει τις μπαταρίες σας και αυτό είναι καλό και για εσάς και για τους γύρω σας. Με τη δύναμη που θα έχετε θα κάνετε την πρώτη κίνηση σε όλα και οι άλλοι θα ακολουθούν, παρόλο που δεν θα συμφωνούν και τόσο μαζί σας. Ακόμα και αν κάνετε λάθη, θα μάθετε από αυτά. Η αποτυχία δεν είναι κάτι που σας τρομάζει γενικά, γι’ αυτό και οι άλλοι εμπνέονται από τον δυναμισμό σας. Τι θέλετε όμως να πετύχετε; Με τρεις πλανήτες στο πλευρό σας μέχρι το τέλος του χρόνο, έχετε όλο το περιθώριο να εξελιχθείτε, αρκεί να γυρίσετε την πλάτη στα παλιά και να βρείτε τη νέα κατεύθυνση στην οποία θέλετε να πάτε. Πριν κάνετε όμως την τελική επιλογή, θα πρέπει να επανεξετάσετε όλες τις παλιές πόρτες που μέχρι τώρα αφήσατε μισάνοιχτες και να βεβαιωθείτε πως πρέπει να κλείσουν οριστικά ή να ανοίξουν πάλι. Μόνο όταν θα είστε σίγουρες θα αφοσιωθείτε σε ένα καλύτερο μέλλον. Όλα αυτά θα συμβαίνουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη, δύο μήνες που θα είναι πολύ έντονοι για εσάς. Τον Ιούλιο και στις αρχές του Αυγούστου θα νιώθετε πως ξέγνοιαστες και μπορεί να προκύψει και ένας νέος έρωτας στη ζωή σας αυτό το διάστημα. Μήπως όμως η καρδιά σας ανήκει τελικά αλλού; Όσο και αν θέλετε να προχωρήσετε, δεν μπορείτε τελικά να ξεχάσετε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Ίσως η μοίρα σας θέλει όντως μαζί, οπότε αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία.

Ταύρος

Τα συναισθήματά σας βρίσκονται σε σύγκρουση αυτό το καλοκαίρι. Έχετε ανάγκη να πατάτε σε γερές βάσεις, να νιώθετε ασφαλείς στο περιβάλλον σας. Έτσι ακόμα και αν το καλοκαίρι έχει το χαρακτήρα του παροδικού, εσείς θέλετε να το μετατρέψετε σε κάτι μόνιμο. Είστε σίγουρες όμως πως βρίσκεστε ακριβώς σε αυτή την κατασταλλαγμένη σας φάση; Ή μήπως αναπολείτε ακόμα κάτι από το παρελθόν; Ο Ουρανός στο ζώδιό σας δημιουργεί μια αβεβαιότητα και αυτό θα κρατήσει για τα επόμενα χρόνια. Ποτέ δεν νιώθετε άνετα με την παρουσία του και αποδέχεστε δύσκολα τις αλλαγές που φέρνει. Πρέπει όμως να το δείτε σαν ευκαιρία για ριζική ανανέωση, για να ριζώσετε σε μια νέα κατάσταση. Στις αρχές του Αυγούστου θα νιώθετε αρκετά ικανοποιημένη, αφού έχετε πια συνηθίσει με τη νέα κατάσταση. Τον Σεπτέμβριο όμως θα τα διαλύσετε όλα. Το καλύτερο που θα σας συμβεί αυτό το καλοκαίρι είναι η υλική και οικονομική ανάκαμψη μετά τα δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε. Ο Ιούλιος ίσως σας βάλει στη διαδικασία για πολλά έξοδα, οπότε να θυμάστε πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση για να μαζευτείτε. Όσο για την ερωτική σας ζωή, θα σας απασχολήσει έντονα. Αν βρίσκεστε σε μια σχέση αρχίζετε να σκέφτεστε κατά πόσο θέλετε να παραμείνετε δεσμευμένη και αν ο σύντροφός σας σας καλύπτει όντως. Θα κάνετε αλλαγές για να βελτιώσετε την σχέση σας και αυτό θα αποδώσει. Οι ελεύθερες να περιμένετε μια γνωριμία στις αρχές του Σεπτέμβρη, με διαφορετικό προφίλ από αυτό που είχατε πάντα στο μυαλό σας.

Δίδυμοι

Είστε πάντα ανοιχτές στις αλλαγές και το ίδιο μοτίβο ακολουθείτε και το καλοκαίρι. Οι δύσκολες μέρες μοιάζουν να πέρασαν με μια αχτίδα αισιοδοξίας να επικρατεί και εσείς το διαισθάνεστε πρώτες. Κάθε κίνηση προς τα εμπρός είναι για καλό, ακόμα και αν δεν σας οδηγήσει ακριβώς εκεί που θέλατε, και μόνο η αίσθηση ελευθερίας σας αρκεί. Τον Ιούλιο θα νιώθετε στα καλύτερά σας, τόσο που δεν θα το πιστεύετε. Η ενέργειά σας θα είναι στα ύψη, η παρέα σας θα σας ικανοποιεί απόλυτα και οι καλές στιγμές θα έρχονται η μια μετά την άλλη. Στις αρχές Αυγούστου όμως θα χρειαστεί να πάρετε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον σας. Αυτό που μέχρι τώρα θεωρούσατε ιδανικό πλέον δεν σας κάνει, δεν θα διστάσετε να διαγράψετε εντελώς το παρελθόν για να ξεκινήσετε από την αρχή. Δεν θα το μετανιώσετε, ούτε χρειάζεται να βιαστείτε, απλά να τολμήσετε να κάνετε την αρχή. Κάνοντας χώρο στη ζωή σας για κάτι νέο, θα προκύψει και ένας ανάλαφρος έρωτας, όπως ακριβώς τον θέλετε δηλαδή. Χωρίς υποσχέσεις για δεσμεύσεις, και χωρίς δράματα. Ο Σεπτέμβριος ίσως να μην σας βρει καν μαζί, αλλά αυτό θέλατε.

Καρκίνος

Αυτό το καλοκαίρι αποδεικνύει πως η επιμονή πάντα ανταμείβεται στο τέλος. Λένε πως οι καρκίνοι είναι τρυφεροί και ντελικάτοι, όμως στην πραγματικότητα είστε από τα πιο επίμονα και αποφασισμένα ζώδια. Ο Ιούλιος σας υποδέχεται με μια έκλειψη ακριβώς απέναντί σας. Κανονικά αυτό θα ήταν προειδοποίηση, όμως αυτή η έκλειψη σας υπενθυμίζει πως με την επιμονή σας μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα. Ίσως χρειαστεί να χαμηλώσετε και λίγο τα στάνταρ σας, θα χρειαστεί να δουλέψετε αρκετά, αλλά ο Άρης στο πλευρό σας σας δίνει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να πετύχετε όσα θέλετε. Τον Ιούλιο ίσως νιώσετε μια νοσταλγία για τα παλιά, μετά την έκλειψη όμως θα ξέρετε πως πρέπει να αφήσετε πίσω το παρελθόν και να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Θα παραμείνει δυνατή η σχέση σας; Μόνο αν και οι δύο βαδίζετε προς την ίδια κατεύθυνση. Στο τέλος Αυγούστου ίσως αποφασίσετε να προχωρήσετε μόνες, τότε όμως θα εμφανιστεί ένα άτομο την κατάλληλη στιγμή για να σας αποδείξει πως αξίζετε πολλά παραπάνω.

Λέων

Σαν γνήσια λιοντάρια έχετε το βασίλειό σας και θα κάνετε τα πάντα για να το υπερασπιστείτε. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να τα αφήσετε όλα πίσω και να κάνετε μια νέα αρχή; Αυτό το καλοκαίρι αποδέχεστε πως όλα όσα ζήσατε την τελευταία δεκαετία ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα ξεκινά μια νέα εποχή σε όλα τα επίπεδα: οι φιλοδοξίες, η καριέρα, τα κοινωνικά δίκτυα, οι σχέσεις, όλα αλλάζουν. Θα σας είναι δύσκολο φυσικά, ίσως να μην θέλετε καν να το αποδεχτείτε, αλλά όλα θα πάρουν το δρόμο τους και εσείς θα βρεθείτε να αγκαλιάζετε νέες ιδέες. Μην βιαστείτε να σκεφτείτε πως οι αλλαγές θα είναι επιφανειακές, όταν λέμε αλλάζουν όλα το εννοούμε. Ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά σας, οπότε μην λέτε όχι στις εξελίξεις. Οι πρώτες δύσκολες αποφάσεις θα παρθούν το δεύτερο μισό του Ιουλίου, κοντά στα γενέθλιά σας δηλαδή θα έρθει και η αναγέννηση. Ο Αύγουστος είναι μια δοκιμαστική περίοδος για να εξετάσετε κατά πόσο έχετε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ενώ ο Σεπτέμβρης θα έρθει με ευκαιρίες. Προσοχή όμως, καλείστε να σκεφτείτε με βάση τον καινούριο σας εαυτό. Όσο για τις σχέσεις σας θα δοκιμαστούν και αυτές. Θα κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη και θα αναρωτηθείτε να είστε ευτυχισμένες. Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχετε βρει τις απαντήσεις και τότε θα νιώσετε πιο ευτυχισμένη.

Παρθένος

Το πρόγραμμα του καλοκαιριού είναι πολύ απλό, μέχρι τον Αύγουστο θα έχετε πάρα πολλά να κάνετε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μετά ξεκινά μια περίοδος χαλάρωσης που θα κρατήσει μέχρι τον Σεπτέμβρη και τότε θα νιώσετε πως πήρατε τη ζωή σας πάλι πίσω. Θα είστε αυτό που λέμε ο κατάλληλος άνθρωπος την σωστή στιγμή. Μέχρι τώρα θέλατε να έχετε τον έλεγχο στα πάντα, το φετινό καλοκαίρι όμως θα βρεθείτε να εργάζεστε σε μικρές ομάδες και ο ένας να προσφέρει στον άλλο. Έτσι θα συνειδητοποιήσετε και εσείς πόσο σημαντικό είναι τελικά το να φροντίζετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, θα δράσετε ακόμα και για το κοινό καλό αν χρειαστεί. Ο Ιούλιος θεωρείται ένας αρκετά επιτυχημένος μήνας αφού θα σας εκτιμούν σε ό,τι και αν κάνετε και η ανταμοιβή θα φανεί ακόμα και στα οικονομικά σας. Τον Αύγουστο συνεχίζετε στο ίδιο μονοπάτι με τον Ερμή στο ζώδιό σας από τις 20, οπότε και νιώθετε πως ξεκινά μια νέα φάση στα επαγγελματικά σας, πλέον δεν θα χρειάζονται συμβιβασμοί στην καθημερινότητά σας, αλλά βάζετε πρώτα τον εαυτό σας. Στα προσωπικά σας όμως τα πράγματα δεν κινούνται με τόσο δυναμικούς ρυθμούς. Ίσως τα αφήσατε λίγο στην άκρη τους προηγούμενους μήνες, όμως τώρα μπαίνετε ξανά στη διαδικασία να επανεξετάσετε την σχέση σας. Ίσως καταφέρετε να βρείτε τη λύση, ίσως όμως και όχι. Σε κάθε περίπτωση σημασία έχει η ευτυχία σας.

Ζυγός

Μπορούμε να δίνουμε υποσχέσεις σε έναν τόσο αβέβαιο κόσμο και μάλιστα τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη; Το καλοκαίρι του 2020 τίποτα δεν είναι σίγουρο, γι’ αυτό και το μήνυμα είναι πως πρέπει να απολαμβάνουμε τη στιγμή. Όσα βήματα μπροστά και αν προσπαθήσετε να κάνετε, στην πορεία θα χρειαστεί να κάνετε ένα βήμα πίσω, οπότε έτσι θα νιώθετε κάπως κολλημένες. Και πάλι όμως αυτές οι μικρές κινήσεις δίνουν μια εξέλιξη στην καθημερινότητά σας, οπότε μην τις αγνοείτε. Η βασικότερη έγνοιά σας είναι η σχέση σας με το άλλο σας μισό, όλα όμως θα μοιάζουν να βαδίζουν σωστά ή μάλλον καλύτερα από σωστά. Η σχέση σας δοκιμάστηκε αρκετά αυτό το χρόνο, οπότε αφού άντεξε πρέπει και να την προστατεύσετε με κάθε τρόπο. Δεν αξίζει να καταθέσετε τα όπλα απλά επειδή οι εξωτερικές συνθήκες δεν σας επιτρέπουν να χαρείτε κάποια πράγματα. Το καλοκαίρι λοιπόν είναι η ευκαιρία σας να αφεθείτε και να απολαύσετε αυτές τις μικρές στιγμές που σας δένουν ακόμα περισσότερο με το ταίρι σας. Άλλωστε κάτι βρίσκετε ο ένας στον άλλο και αυτό δεν θα αλλάξει, όσο περίεργοι και αν είναι οι επόμενοι μήνες.

Σκορπιός

Από τη μία ο Πλούτωνας και από την άλλη ο Δίας και ο Κρόνος, έχουν αφήσει ένα ισχυρό σημάδι επάνω σας όλο το χρόνο. Τώρα αυτοί οι πλανήτες αρχίζουν να αραιώνουν και κάπως νιώθετε σαν να χαλαρώνετε λίγο. Για τους επόμενους μήνες μπορείτε να αναπνεύσετε ξανά και αυτό θα το διαπιστώνετε σε κάθε φάση της ζωής σας. Θα σας φαίνεται πλέον πιο εύκολο να πάρετε τη ζωή σας πίσω, αφού μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει να παίρνετε αποφάσεις εξαιτίας των συνθηκών γύρω σας. Τα οικονομικά σας θα αρχίσουν σιγά σιγά να βελτιώνονται αφού μέχρι τώρα είχατε μια τάση να ξοδεύετε ασύστολα. Αυτό που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να βρείτε τα νέα σας θεμέλια και να χτίσετε την καθημερινότητά σας όπως ακριβώς θέλετε. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η πρόοδος θα είναι αυτονόητη κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, οπότε δεχτείτε τις εξελίξεις που θα έρθουν, αλλά μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Όσον αφορά τη σχέση σας, ακολουθήστε την ίδια λογική και αποφύγετε τις μεγάλες αλλαγές και τα σχέδια. Μείνετε κοντά στον σύντροφό σας, αλλά μην αγκιστρώνετε επάνω του, δώστε χώρο στη σχέση σας να ανασάνει και θα δείτε πως μόνο σε καλό θα σας βγει.

Τοξότης

Έχετε την τάση να βλέπετε το καλό σε κάθε κατάσταση, κάποιες φορές ίσως νιώθετε πως σας εκμεταλλεύονται, όμως στο τέλος καταφέρνετε πάντα να νικήσετε με την αισιοδοξία σας. Το σύνθημα που περιμένετε αυτό το καλοκαίρι είναι η μετακίνηση του Δία που σας κινητοποιεί και σας γεμίζει ενέργεια. Στο πλευρό σας όμως έχετε και τον Άρη, οπότε ο συνδυασμός τους είναι εγγύηση για την επιτυχία σας. Οι συνθήκες λοιπόν είναι ενθαρρυντικές παρά αποτρεπτικές, οπότε αρπάξτε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν το καλοκαίρι σε όλους τους τομείς. Οι μήνες που πέρασαν θα αποτελούν για εσάς ένα κεφάλαιο που πλέον πρέπει να μείνει πίσω. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά, χωρίς να έχετε στο μυαλό σας το παρελθόν αλλά μόνο το μέλλον. Είναι μια αρκετά καλή περίοδος και για τις σχέσεις, αφού θα προκύψουν γνωριμίες τόσο για τις ελεύθερες όσο και για τις δεσμευμένες. Αν θέλετε πραγματικά να δοκιμάσετε μια σχέση, τότε μην φοβάστε να κάνετε σχέδια για το κοινό σας μέλλον. Αν δείτε πως δεν υπάρχει ανταπόκριση, ξέρετε ποια είναι η σωστή κίνηση για τη ζωή σας.

Αιγόκερως

Δεν υπάρχει βουνό που να μην σκαρφαλώσετε όταν θέλετε να πετύχετε το σκοπό σας, και σίγουρα δεν φοβάστε να ξεκινήσετε από την αρχή όταν όλα έχουν καταρρεύσει. Αυτό το καλοκαίρι όμως σκεφτείτε πως ένας σεισμός εξαφάνισε το βουνό σας, οπότε τώρα τι κάνετε; Οι πλανήτες φέτος δημιούργησαν τεράστιες αλλαγές, ειδικά για εσάς που τους έχετε και όλους συγκεντρωμένους στο ζώδιό σας. Βρίσκεστε λοιπόν στο επίκεντρο της δράσης, όλα τα φώτα πέφτουν επάνω σας, οπότε αν θέλετε να έχει και ένα αποτέλεσμα όλο αυτό που βιώνετε, καλείστε να απαντήσετε σε κάποια ερωτήματα, κυρίως στον εαυτό σας. Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα, ειδικά από τη στιγμή που αυτοί οι τρεις πλανήτες μετακινούνται συνεχώς μπρος και πίσω. Ίσως και εσύ χρειαστεί να αλλάξετε γνώμη πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι, για διάφορα ζητήματα που σας απασχολούν. Τα καλά νέα είναι πως αυτές τις αλλαγές δεν θα τις περάσετε μόνες σας. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο πλευρό σας αυτό το καλοκαίρι, οπότε μια νέα γνωριμία είναι σίγουρη. Υπό την επιρροή του Κρόνου μπορούμε να σας πούμε πως αυτή η γνωριμία θα είναι χαμηλών τόνων, αλλά θα έχει διάρκεια, αυτό ακριβώς που ψάχνετε δηλαδή στη ζωή σας. Κάπως έτσι θα νιώσετε πως τα εμπόδιά σας ξεπερνιούνται.

Υδροχόος

Οι πλανήτες αυτό το καλοκαίρι κάνουν πάρτι και αυτό το αισθάνονται όλα τα ζώδια, όμως όχι εσείς. Ο Ουρανός, ο πλανήτης που σας αφορά δηλαδή, δεν συμμετέχει σε όλα αυτά τα γεγονότα, οπότε εσείς απλά χαλαρώνετε και βλέπετε τους άλλους να ρίχνονται στη μάχη. Η δυσκολία σας αυτό το καλοκαίρι έχει να κάνει με το κλείσιμο εκκρεμοτήτων που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες. Καθώς περιμένετε τον Κρόνο και το Δία να μετακινηθούν στο ζώδιό σας και να σας ανοίξουν καινούριους ορίζοντες, θα πρέπει να έχετε λύσει τις παλιές σας υποθέσεις για να μπορείτε να προχωρήσετε χωρίς εμπόδια. Στις αρχές του Ιουλίου η σκέψη και μόνο σας αγχώνει, όμως μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα τα έχετε ολοκληρώσει όλα και θα μπορείτε πλέον να εστιάσετε σε αυτά που σας ενδιαφέρουν πραγματικά. Στα μέσα Αυγούστου η ρομαντική σας διάθεση ξυπνά ξανά και οι γνωριμίες θα γίνονται απροσδόκητα, με μια δόση χιούμορ. Θα δείτε πως και οι δυο σας θα γελάτε με τον τρόπο που ήρθατε τελικά σε επαφή, όμως αυτό το στοιχείο είναι που θα κάνει την σχέση σας να αντέξει.

Ιχθύες

Σαν γνήσιο ζώδιο του νερού, αγαπάτε τη ρευστότητα, οπότε αυτό το καλοκαίρι που όλα γύρω μας είναι τόσο ρευστά, εσείς νιώθετε μια σχετική ηρεμία. Ίσως ξυπνήσει μέσα σας και η πιο δημιουργική πλευρά σας, ίσως θελήσετε να ασχοληθείτε με τις τέχνες, ακόμα και να γράψετε ένα βιβλίο αν αυτό σας εκφράζει. Ο Δίας και ο Ποσειδώνας, δύο πλανήτες που σας επηρεάζουν άμεσα, σας δίνουν την ευκαιρία να είστε ο εαυτός σας. Αυτό είναι υπέροχο, όμως κρατήστε και λίγο μυστήριο, μην τα δίνετε όλα απλόχερα. Θα υπάρξει μια περίοδος που θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε αν τελικά αξίζει να επιμένετε σε κάποιους στόχους ή αν πρέπει να θέσετε νέους. Μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα έχετε βρει το δρόμο σας και θα ξεκινάτε τη νέα σας ζωή που θα σας γεμίζει και περισσότερο. Όσον αφορά τα ερωτικά σας, είστε έτοιμες να προχωρήσετε μετά την στατικότητα του Μαΐου και του Ιουνίου. Ο χρόνος που σας δόθηκε ήταν μια ευκαιρία να επανεξετάσετε κάποια πράγματα, μόνο για καλό όμως. Η σχέση σας μοιάζει να πατάει πλέον σε σταθερές βάσεις, οπότε δώστε μια ευκαιρία να μην εγκαταλείπετε στις δυσκολίες. Στα τέλη Αυγούστου ξεκινά η καλύτερή σας φάση, ενώ τον Σεπτέμβριο διαπιστώνετε πως ο μεγάλος σας έρωτας είναι τελικά η νέα σας ζωή και όλα όσα έχει να σας προσφέρει. Φανείτε λοιπόν ειλικρινείς απέναντι στους άλλους και μην δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε.

MORE FROM

ΖΩΔΙΑ