Menu

Προβλέψεις Ιουλίου 2019: Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες εκλείψεις του μήνα;

Ο Κώστας Λεφάκης κάνει τις προβλέψεις του για τον έρωτα, την καριέρα και την οικογένεια. Μελετήστε τες προσεκτικά.

Φωτογραφία: Mario Sierra.

Κριός
21 Μαρτίου – 20 Απριλίου
O μήνας των εκλείψεων αναστατώνει προσωρινά το πρόγραμμά σας, φέρνοντας νέες ασχολίες στην καθημερινότητά σας. Η ανυπομονησία και η αντίληψή σας βρίσκουν αντίσταση επηρεάζουν το περιβάλλον σας. Η έκλειψη του ήλιου στον Καρκίνο στις 2 του μήνα καθυστερεί τις εξελίξεις σε θέματα προόδου, καριέρας και σχέσεων, ουσιαστικών, προσωπικών και ειδικών. Η δεύτερη έκλειψη είναι σεληνιακή και συμβαίνει στις 16 στον Αιγόκερω. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις δηλώσεις σας, τις επιθυμίες και τις εξελίξεις που αφορούν ευαίσθητα θέματα. Το δεύτερο μισό του μήνα προβλέπεται πιο ευχάριστο και πιο ενθαρρυντικό για εσάς, επομένως, φυλάξτε δυνάμεις για τότε. Η επιλογή της κατάλληλης στιγμής για τις επιδιώξεις σας θα είναι πολύ ουσιαστική για εσάς.

Ταύρος
21 Απριλίου – 21 Μαΐου
Φροντίστε να αποφύγετε ρήξεις με το στενό και επαγγελματικό σας περιβάλλον. Οι φιλοδοξίες σας θα δεχτούν πλήγματα το πρώτο μισό του μήνα καθώς πρόκειται για διάστημα εκλείψεων και αναταράξεων. Η έκλειψη του ήλιου στον Καρκίνο επηρεάζει θέματα της οικογένειας, των ισορροπιών που επικρατούν εκεί και της θέσης σας στη δομή της. Η δεύτερη έκλειψη (σεληνιακή, στις 16 στον Αιγόκερω). Εδώ τα γεγονότα μπορεί να σας οδηγήσουν σε αναθεώρηση αποφάσεων, να σας επηρεάσουν οικονομικά και να σας εμποδίσουν να εξελίξετε μια ικανότητα ή ένα ταλέντο σας, αλλά προσωρινά. Το δεύτερο μισό του μήνα σάς θέλει πιο ευέλικτους και διαλλακτικούς και να ασχολείστε με τη μελλοντική σας εξέλιξη, είτε σε θέματα σταδιοδρομίας είτε σε κάποια ιδιαίτερη σχέση σας. Αποφύγετε όμως να αντιπαρατεθείτε με τους πολλούς και ακολουθήστε το ρεύμα της εποχής.

Δίδυμοι
22 Μαΐου – 21 Ιουνίου
Ο μήνας έχει πολλές προκλήσεις για εσάς. Οπλιστείτε με υπομονή, σχέδιο, εργατικότητα και εναλλακτικές λύσεις σε οτιδήποτε επηρεάζει τις εξελίξεις στα θέματα που σας απασχολούν. Το πρώτο μισό του μήνα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, καθώς η πρώτη έκλειψη είναι ηλιακή στις 2 και συμβαίνει στον Καρκίνο. Επηρεάζονται τα οικονομικά σας, ενώ υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να τηρηθούν. Η δεύτερη έκλειψη είναι σεληνιακή και συμβαίνει στις 16 στο ζώδιο του Αιγόκερω. Διατηρήστε τα κεκτημένα σας, οργανώστε καλύτερα τις διακοπές σας ή, αν μπορείτε, μεταθέστε τες για αργότερα, καθώς όλα είναι ρευστά γύρω σας και πολλά ίσως δεν γίνουν έτσι όπως τα περιμένετε. Το δεύτερο μισό του μήνα απαλλάσσεστε από φόβους, περιβάλλεστε από ευχάριστους ανθρώπους και επιστρέφετε στην αισιοδοξία για να περάσετε ένα ευχάριστο καλοκαίρι.

Καρκίνος
22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου
Ανήκετε στα παρορμητικά ζώδια που θα περάσουν δυσκολίες τον Ιούλιο, καθώς για δεύτερο καλοκαίρι πραγματοποιούνται αυτόν το μήνα εκλείψεις σε καίρια σημεία του ωροσκοπίου σας. Ειδικά εσείς πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις προσωπικές σας σχέσεις και στις επαγγελματικές σας συνεργασίες. Κινηθείτε με σύνεση, αποφύγετε να πιέσετε εκείνους με τους οποίους συμβιώνετε, ή συνεργάζεστε όσο και αν νιώθετε παραμελημένοι ή αδικημένοι. Δεχτείτε τα γεγονότα με ψυχραιμία, αλλά χωρίς απαισιόδοξες σκέψεις. Δεν είναι απίθανο κάποιος άνθρωπος να φύγει από τη ζωή σας. Προσαρμοστείτε στις συνθήκες που θα επικρατήσουν και φανείτε υπομονετικοί καθώς σύντομα θα αλλάξουν τα πράγματα. Ο Άρης περνώντας στον Λέοντα θα ενισχύσει, όσο είναι δυνατόν, τις ασφαλιστικές σας δικλείδες. Κάτι επίσης που θα σας βοηθήσει είναι η ενίσχυση των οικονομικών σας.

Λέων
23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου
Νέες δυσκολίες για τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα φέρνει ο Ιούλιος με τις εκλείψεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά του. Θα παρατηρηθεί στασιμότητα ή αντιξοότητες στο εργασιακό περιβάλλον, δεν θα λείψουν τα εμπόδια στην προώθηση των επιδιώξεών σας και κάποιοι θα καταληφθείτε αναίτια από κακά προαισθήματα. Αποφύγετε οποιοδήποτε ξεκίνημα και αν οι συνθήκες σας υποχρεώνουν να πάρετε την καλοκαιρινή σας άδεια, διαλέξτε ένα ήρεμο και ασφαλές μέρος για να ξεκουραστείτε. Έτσι και αλλιώς η περίοδος αυτή δεν ευνοεί επιτυχίες και κέρδη ούτε έρωτες και απολαύσεις. Ωστόσο, αγωνιστείτε για να υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας και μην εξοργίζεστε όταν οι άλλοι σας πάνε κόντρα. Το πέρασμα του Άρη από το ζώδιό σας τώρα, μπορεί να σας κάνει περισσότερο δημιουργικούς, αλλά άλλο τόσο και ευάλωτους στις εξωτερικές επιρροές.

Παρθένος
24 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου
Οι εκλείψεις του Ιουλίου, για δεύτερο καλοκαίρι εφέτος, θα σημάνουν για εσάς δυσάρεστα περιστατικά με ανθρώπους που αγαπάτε και εμπιστεύεστε ή πιθανόν να σας στενοχωρήσουν προβλήματα. Φανείτε διαλλακτικοί με συνεργάτες, γείτονες και συγγενείς, Μην εκτίθεστε σε κινδύνους και φροντίστε τη διατροφή και την υγεία σας. Αποφύγετε παρεξηγήσεις και διαφωνίες με τρίτους, ενώ παραμείνετε ψύχραιμοι αν σας αιφνιδιάσει ένα απροσδόκητο γεγονός στην οικογένεια ή στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Η κατάσταση στα αισθηματικά σας παραμένει μεταβατική και ασαφής. Γενικά ο Ιούλιος δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για ψυχαγωγία, επαγγελματικά ξεκινήματα και οικονομικές συναλλαγές.

Ζυγός
24 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου
Ως παρορμητικό ζώδιο, έχετε και εσείς μπροστά σας έναν επεισοδιακό Ιούλιο. Οι εκλείψεις του μήνα επηρεάζουν τον άξονα της προσωπικής και της επαγγελματικής σας ζωής και δράσης. Λίγο ή πολύ θα δοκιμαστείτε σε σχέση με ό,τι νιώθετε ιδιοκτησία σας και ό,τι αγαπάτε. Πάνω από όλα θα πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας, την κάθε είδους μετακίνηση, την ασφάλειά σας και τη σωστή διεκπεραίωση των υποχρεώσεών. Ειδικά στον οικογενειακό χώρο, τα γεγονότα που θα εκδηλωθούν θα σας προβληματίσουν αρκετά. Ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσετε κάποιες αλήθειες, πικρές ή όχι, και να πάρετε καινούρια θέση απέναντι σε βασικούς τομείς της ίδιας σας της ζωής. Στιγμές ψυχαγωγίες ή μετακινήσεις δεν σας απαγορεύονται, αλλά η επιτυχία τους θα κριθεί από το πόσο λογικά και πρακτικά θα τις οργανώσετε.

Σκορπιός
23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου
Οι εκλείψεις του Ιουλίου γίνονται αιτία να αναστατωθεί το όλο πρόγραμμα που έχετε γι’ αυτόν τον μήνα. Κυρίως θα επηρεαστούν μετακινήσεις, αποφάσεις, έκφραση και επικοινωνία. Ο Άρης στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας θα σας επιστρατεύσει υποχρεωτικά στον επαγγελματικό χώρο. Εμπόδια θα παρουσιαστούν για λίγο στην εξέλιξη συμφωνιών και συζητήσεων, οικονομικού, ή επαγγελματικού χαρακτήρα. Σύντομα, όμως, οι δυσκολίες θα περάσουν και όλα θα μπουν σε έναν κανονικό ρυθμό. Σκοπός είναι να μην κάνετε λάθη που θα φέρουν δυσάρεστες συνέπειες αργότερα. Καλό θα είναι, επίσης, να ξεκαθαρίσετε αισθηματικές εκκρεμότητες, να αποδεχτείτε μια πικρή αλήθεια προκειμένου η συνέχεια της πορείας σας να είναι ευχάριστη και απαλλαγμένη από ανησυχίες.

Τοξότης
23 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου
Η ψυχική σας κατάσταση δεν προβλέπεται σπουδαία κατά τη διάρκεια του φετινού Ιουλίου. Αφορμή γι’ αυτό είναι οι δύο εκλείψεις που συμβαίνουν, με συνέπεια να κάνετε λάθη που θα έχουν αντίκτυπο κυρίως στον οικονομικό τομέα, ο οποίος συνεχίζει να είναι αρκετά συρρικνωμένος. Παρόλο που θέλετε να ξεφύγετε από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και παρά τις ευκαιρίες που δεν θα λείψουν, το κλίμα που θα επικρατήσει θα σας κρατήσει στρατευμένους σε καθήκοντα και σε διαχείριση ευθυνών. Βέβαια, ο Άρης στον Λέοντα βοηθά αρκετά την υλοποίηση ενός σκοπού, την επιτυχία ενός στόχου και την πραγματοποίηση ενός ενδιαφέροντος ταξιδιού. Κερδίζοντας όμως εδώ, χάνετε κάπου αλλού κάτι άλλο. Σταθμίστε, λοιπόν, τις καταστάσεις και επιλέξτε ανάλογα!

Αιγόκερως
23 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου
Ο Ιούλιος για ακόμη μια χρονιά θα είναι δύσκολος μήνας για τους περισσότερους από εσάς κυρίως στις προσωπικές και στις κοινωνικές σας σχέσεις. Στα επαγγελματικά, ωστόσο, διαφαίνεται καλύτερο κλίμα και αρκετές διευκολύνσεις. Οι πιο ευαίσθητοι όμως θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά στον αισθηματικό τομέα και αυτό θα συμβεί για να αποδεχτείτε τις αλήθειες που επικρατούν από καιρό και να πάρετε μια καινούρια απόφαση. Μια καλή ιδέα είναι να οργανώσετε από τώρα τις διακοπές σας για το τέλος του μήνα ή για τον επόμενο. Προσπαθήστε να μην είστε απρόσεκτοι με ανθρώπους που κινούνται γύρω σας και δεν θεωρούνται εύκολοι στον χαρακτήρα. Δείξτε επίσης περισσότερη κατανόηση στα προβλήματα ενός ανθρώπου που αγαπάτε. Τέλος, κάποιος φίλος ή συνεργάτης μπορεί να αποδειχτεί ανάξιος της εμπιστοσύνης σας.

Υδροχόος
21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου
Οι εκλείψεις του Ιουλίου στη δική σας περίπτωση μπορεί να σημαίνουν μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση για λόγους κυρίως επαγγελματικούς και δευτερευόντως υγείας. Γι’ αυτό προσπαθήστε έγκαιρα να προνοήσετε κάθε πιθανή κακοτοπιά ή δυσκολία, ώστε τα γεγονότα που θα εκδηλωθούν στην πορεία του μήνα να μη θίξουν άμεσα τα συμφέροντά σας. Απαιτείται οργανωμένο πρόγραμμα δουλειάς και κινήσεων το οποίο να εμπεριέχει και αρκετή ξεκούραση. Αποφύγετε οποιοδήποτε καινούριο ξεκίνημα στη ζωή σας και φανείτε προνοητικοί πριν από κάθε σημαντικό σας εγχείρημα. Ο έρωτας θα σας προκαλέσει, αλλά προσέξτε τον τρόπο που θα τον αξιοποιήσετε. Τέλος,αποφύγετε κάθε είδους αντιθέσεις και υπερβολές και μην ξεχνάτε ότι το διάστημα αυτό είναι περισσότερο κατάλληλο για αποστασιοποίηση και περισυλλογή.

Ιχθύες
20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου
Στη γενικότερα μεταβατική εποχή που διανύουμε, ο Ιούλιος έρχεται να αναστατώσει τη ζωή σας περισσότερο ψυχολογικά, παρά ουσιαστικά. Οι εκλείψεις που θα συμβούν θα φέρουν αναταραχές στις προσωπικές σας σχέσεις, ένα έκτακτο περιστατικό στην οικογένεια και ένα πρόβλημα στην ιδιοκτησία. Δεν θα λείψουν διαφωνίες στα αισθηματικά σας, δεν σας συμφέρει όμως η αντιπαράθεση. Αν δεν αντέχετε τη διάλυση μιας σχέσης, φροντίστε να μη σκαλίσετε τα κακώς κείμενά της και μην επιμένετε σε κάτι ανέφικτο ή δύσκολο στην πραγματοποίησή του. Φροντίστε, επίσης, την ασφάλεια των δικών σας ανθρώπων αλλά και των κεκτημένων σας. Ελέγξτε τη διαχείριση των χρημάτων σας, περιορίστε τα έξοδά σας και διαλέξτε έναν πιο απλό και ανέξοδο τρόπο ξεκούρασης ή διακοπών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ