Menu

Προβλέψεις Νοεμβρίου: Πώς θα αντιμετωπίσεις τα εμπόδια που φέρνει ο ανάδρομος Ερμής;

Ο Κώστας Λεφάκης υπογραμμίζει τι πρέπει να προσέξεις στον έρωτα, την καριέρα και την οικογένεια, όσο ο ανάδρομος Ερμής δημιουργεί αναποδιές.

Φωτογράφιση: Δημήτρης Σκουλός

Κριός
21 Μαρτίου – 20 Απριλίου

Φανείτε διπλωμάτες και ευέλικτοι στα θέματα που σας απασχολούν περισσότερο. Δώστε προτεραιότητα σε ό,τι μπορεί να σας βοηθήσει στα επαγγελματικά σας σχέδια, χωρίς να κάνετε πολύπλοκους υπολογισμούς. Η Αφροδίτη από τον Τοξότη ευνοεί τα αισθηματικά σας, ιδιαίτερα όσους από εσάς είστε ακόμα ελεύθεροι. Φροντίστε, όμως, να μη βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα και να μην εγκλωβιστείτε σε μια απατηλή εικόνα. Αντίθετα, αν βαδίσετε προσεκτικά και υπομονετικά, τότε θα φτάσετε στο σημείο που θα νιώθετε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι. Το απρόοπτο θα παίξει ρόλο στην καθημερινότητά σας, γι αυτό προνοήστε να έχετε κατοχυρώσει συμφέροντα και κατακτήσεις.

Ταύρος
21 Απριλίου – 21 Μαΐου

Ο Άρης από τον Ζυγό μέχρι τις 18 του μήνα από τη μια ευνοεί τις μυστικές σας επιδιώξεις, από την άλλη όμως σας γεμίζει αμφιβολίες για τις επιλογές σας. Ο ανάδρομος Ερμής από τον Σκορπιό μέχρι τις 20 δεν είναι καλός σύμβουλος στα επαγγελματικά σας, αν και φροντίζει να διορθώσει, έστω και με δραματικό τρόπο, τα κακώς κείμενα. Δώστε προσοχή στις δραστηριότητές σας, στα πρακτικά θέματα της κάθε ημέρας και μη δίνετε αφορμές στους γύρω σας να σας πηγαίνουν κόντρα. Αισθηματικά και κοινωνικά, η περίοδος περιλαμβάνει ευχάριστα γεγονότα, που μπορεί να σας βγάλουν από το πρόγραμμα ή τις συνήθειές σας.

Δίδυμοι
22 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Επιλέξτε τη διπλωματία εκεί που χρειάζεται να λύσετε τις διαφορές σας και μην επανέρχεστε σε θέματα που έχουν λήξει. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσετε τους στόχους σας και να οργανώσετε καλύτερα τις ασχολίες σας. Θέματα με παιδιά ή την οικογένεια χρειάζονται προσοχή και σύνεση. Η τελευταία εβδομάδα του μήνα είναι πιο ευνοϊκή για τα αισθηματικά σας καθώς τα διαχειρίζεστε καλύτερα. Οι ελεύθεροι φροντίστε την εικόνα σας, αλλά μην κάνετε παραχωρήσεις που δεν σας ωφελούν. Οικονομικά διατηρήστε την αυτοτέλειά σας, έστω και αν ορισμένα έξοδα είναι αναπόφευκτα. Η βοήθεια που σκοπεύετε να ζητήσετε ορισμένοι, μπορεί να αποδειχτεί τελικά μη απαραίτητη.

Καρκίνος
22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Είναι η εποχή που θα κάνετε έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων σας. Η αισιοδοξία δεν λείπει από το προσκήνιο των πράξεών σας, θέλετε όμως να τη μοιραστείτε και με άλλους, οι οποίοι την έχουν ίσως και περισσότερο ανάγκη. Υπάρχει όμως περίπτωση να παρασυρθείτε από τα δυνατά σας αισθήματα για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος φαίνεται να είναι το αντικείμενο του πόθου σας αυτή την εποχή. Ο Άρης από τον Ζυγό τροφοδοτεί τις φιλοδοξίες σας και σας προστατεύει από λάθη που θα επηρέαζαν τις υποθέσεις σας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αισθηματικά αποφύγετε τις επαναλήψεις και μην επιστρέφετε εκεί όπου σας ταλαιπώρησαν.

Λέων
23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου

Το κλειδί του μήνα είναι η υπομονή, οι φίλοι που συμπαρίστανται, οι φιλοδοξίες και οι επιλογές μιας σταθερής στάσης απέναντι σε θέματα που δεν σας αφορούν μεν, σας επηρεάζουν δε και δυσκολεύουν την πορεία σας. Οι πιο ευάλωτοι από εσάς προσέξτε λίγο την υγεία και τις σχέσεις σας με το κατεστημένο, καθώς, ορισμένες φορές γίνεται πιο ισχυρό από εσάς. Ο Άρης από τον Ζυγό είναι ένας ανήσυχος παράγοντας και επηρεάζει τις σχέσεις σας με τη δικαιοσύνη και τους συνεργάτες. Δώστε το καλό παράδειγμα σε θέματα ουσίας και επιτρέψτε σε εκείνους που αγαπάτε να σας πλησιάσουν περισσότερο.

Παρθένος
24 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου

Οικονομικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Νοέμβριος και θα πρέπει να οργανώσετε τις δραστηριότητές σας, ώστε και χρήματα να εισπράξετε, αλλά και υποχρεώσεις να καλύψετε. Ευνοούνται κάποια τολμηρά βήματα στην επικοινωνία και στην προβολή των ικανοτήτων και των ταλέντων σας. Αισθηματικά ξεπεράστε ένα θέμα που σας απασχολεί από καιρό και προσπαθήστε να κερδίσετε χρόνο. Αρκετοί από εσάς βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και περιορίζετε έτσι τα αισθήματά σας. Αποφύγετε διαφορές με τον νόμο, προϊσταμένους ή τυχαίους ανθρώπους.

Ζυγός
24 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Οι ελεύθεροι έχετε καλύτερες προοπτικές από ό,τι στο παρελθόν, αρκεί να είστε τολμηροί και δημιουργικοί. Στα οικονομικά δώστε σημασία στις προκλήσεις του περιβάλλοντος, στις υποχρεώσεις που διαιωνίζονται και στη φήμη σας. Κάποιοι θα έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε την ικανότητά σας να κερδίζετε χρόνο, να μαγεύετε τους πιστωτές και να κρατάτε σε απόσταση εκείνους που μονίμως ζητούν κάτι από εσάς. Ένα οικογενειακό ζήτημα με μακρινούς συγγενείς χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση εκ μέρους σας. Η τελευταία εβδομάδα του μήνα προσφέρεται για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής σας. Ταξίδια και μετακινήσεις για επαγγελματικούς ή ιατρικούς λόγους θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένα.

Σκορπιός
23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου

Ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιό σας μέχρι τις 21 επηρεάζει τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας σε πρακτικούς και άλλους τομείς της ζωής σας. Αποφύγετε μεγάλα ανοίγματα στα οικονομικά σας, αν και η Αφροδίτη από τον Τοξότη σάς παρακινεί να αγνοήσετε περιορισμούς και να δώσετε υλοποιήσετε τα σχέδιά σας. Αν αυτό συνεπάγεται και ανάληψη κάποιου επαγγελματικού ρίσκου, φροντίστε ώστε να είστε πολύ προσεκτικοί στα βήματα και στις επιλογές σας. Οι αλλαγές στην προσωπική σας ζωή αρχίζουν να δημιουργούν και άλλες ανάγκες, τις οποίες καλό θα ήταν να διευθετήσετε.

Τοξότης
23 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου

H Αφροδίτη στο ζώδιό σας ευνοεί τα προσωπικά και αισθηματικά σας θέματα. Είστε περισσότερο εκδηλωτικοί από άλλες φορές, αλλά φροντίστε να υποστηρίζετε έμπρακτα τα λόγια και τις θεωρίες σας. Όσοι έχετε επαγγελματικό συμφέρον και προσπαθείτε να αποκτήσετε νέους πελάτες ή δραστηριότητες, ήρθε ο καιρός να ξεδιπλώσετε τα ταλέντα και τις ικανότητές σας. Οικονομικά διαφαίνονται οι τομείς που θα σας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες, αλλά προς το παρόν έχετε ακόμα περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις, ώστε να αποφύγετε τους αιφνιδιασμούς και τις λύσεις της τελευταίας στιγμής. O Άρης από τον Ζυγό σάς φέρνει φίλους και αυξημένη κοινωνική δραστηριότητα, αλλά και κάποια ερωτηματικά σχετικά με το αν αναλώνεστε σε ανθρώπους που δεν σας καταλαβαίνουν.

Αιγόκερως
23 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Προετοιμάζεστε για σημαντικές αλλαγές και θα πρέπει να διευκολύνετε την πορεία σας στο μέλλον. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και υποστηρίξτε τις φιλοδοξίες σας. Τα μικρά καθημερινά θέματα θα εξακολουθήσουν να υφίστανται, στην πραγματικότητα όμως, είστε εσείς που τους επιτρέπετε να σας ταλαιπωρούν. Οικονομικά, ας είστε προσεκτικοί σε ό,τι υπογράφετε και στις συμφωνίες που κάνετε. Ένα παλαιό χρέος διευθετείται σταδιακά και πρέπει να είστε ενήμεροι για τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για κάτι τέτοιο. Οι πιο εργατικοί από εσάς θα αποκτήσετε νέα επαγγελματικά καθήκοντα και οικονομικές απολαβές.

Υδροχόος
21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου

Φαίνονται πιο εύκολα τα πράγματα για εσάς αυτόν τον μήνα. Εκμεταλλευτείτε τη βοήθεια που δέχεστε από τους γύρω σας και προσπαθήστε να τακτοποιήσετε τις υποθέσεις εκείνες που σας ταλαιπώρησαν στο παρελθόν. Αισθηματικά έχετε πολλούς λόγους να είστε ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι. Η εργασία παρουσιάζει καλές προοπτικές, οι οποίες θα αρχίσουν να συγκεκριμενοποιούνται από το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Ευνοείστε όταν λειτουργείτε ομαδικά ή όταν έχετε συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Όσοι έχετε ευαίσθητη υγεία, αποφύγετε να εκτίθεστε σε κινδύνους που την επηρεάζουν περισσότερο. Οικονομικά, φροντίστε να μην είστε ανυπόμονοι, αλλά δημιουργικοί και πιστοί στα σχέδιά σας. Το τελευταίο δεκαήμερο, ένα ζήτημα με κάποιο φίλο θα σας απασχολήσει.

Ιχθύες
20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Αποφύγετε την ένταση στα αισθηματικά σας. Δικαιολογήστε όσο μπορείτε, τόσο τη δική σας όσο και τη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Ο Νοέμβριος είναι ο προθάλαμος ορισμένων αλλαγών οι οποίες θα αρχίσουν να συγκεκριμενοποιούνται από το τελευταίο δεκαήμερό του. Σας συμφέρει να είστε καλά προετοιμασμένοι και να μειώσετε τα μέτωπα της αντιπαράθεσης με τους γύρω σας. Το σπίτι θα λειτουργήσει καταλυτικά και θα σας προστατεύσει από αδικίες και πιέσεις. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες φροντίστε ώστε να ανταποκριθείτε στο ζητούμενο των πελατών και της εποχής που ακολουθεί. Οικονομικά, ο ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό μέχρι τις 20 και ο Άρης από τον Ζυγό επηρεάζουν το εισόδημα και το κέρδος σας. Μικρές, σκόπιμες μετακινήσεις και συναντήσεις εκτός προγράμματος θα φέρουν ιδέες στα επαγγελματικά και ικανούς συνεργάτες στο προσκήνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ