Menu

Ζώδια 2019: Τι προβλέπουν τα άστρα για τη νέα χρονιά;

Τα δώρα που φέρνουν οι πλανήτες, αλλά και όλα όσα πρέπει να προσέχεις για να ζήσεις την πιο συναρπαστική χρονιά σου.

Φωτο: Γιώργος Κατσανάκης

ΚΡΙΟΣ

Η χρονιά που μας έρχεται θα θυμίζει κάτι από ταινία δράσης αφού θα αισθάνεστε ότι δεν βρίσκετε χρόνο να ξεκουραστείτε ή να σκεφτείτε την επόμενη κίνησή σας. Με τον Άρη στο ζώδιο σας από την πρώτη μέρα του νέου έτους και μέχρι τον Δεκέμβριο να είστε σίγουρες ότι η ενέργεια αυτή θα σας συντροφεύει καθ΄όλη την διάρκεια του έτους. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε μέχρι το 2020 για να πάρετε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σας βασανίζουν αλλά μέχρι το τέλος του 2019 θα έχετε σίγουρα μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε και τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε.

Όσον αφορά τα αισθηματικά σας, ίσως διαπιστώσετε ότι η σχέση στην οποία βρίσκεστε τώρα δεν έχει μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Βάλτε στόχο να επανεξετάσετε τι σημαίνετε ο ένας για τον άλλον και αν η ίδια σχέση με νέους κανόνες μπορεί να σας καλύψει. Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν γύρω στον Απρίλιο είτε πρόκειται για υπάρχουσα είτε για νέα σχέση γεμάτη ρομαντισμό.

Στον επαγγελματικό τομέα, προετοιμαστείτε για μεγάλες αλλαγές τον Ιανουάριο, το καλοκαίρι και πάλι προς το τέλος της χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση θα αισθανθείτε ότι αφήνετε πίσω σας κάτι παλιό και πορεύεστε προς κάτι καλύτερο. Παρασύρεστε από ένα κύμα αλλαγών και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να επιπλεύσετε μέχρι το 2020 όπου θα βρεθείτε σε μια θέση που θα σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια και σταθερότητα.

Με τόσες ανατροπές τα οικονομικά σας δεν μπορούν παρά να επηρεαστούν ανάλογα αλλά θα δείτε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα ειδικά κοντά στον Φεβρουάριο όπου θα πάρετε μια μεγάλη ανάσα. Γενικότερα, η χρονιά θα επιστρέψει σε πιο ήρεμα επίπεδα τον Σεπτέμβριο και θα λήξει δυναμικά, πράγμα που θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

ΤΑΥΡΟΣ

Το ζώδιό σας δεν αγαπά τις αλλαγές αλλά φέτος καλό θα ήταν να συμφιλιωθείτε με την ιδέα γιατί οι αλλαγές θα είναι πολλές. Το περασμένο καλοκαίρι, με τον Ουρανό στον Ταύρο, πήρατε μια γεύση για το πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το μέλλον σας αλλά οπισθοχωρήσατε σχεδόν άμεσα. Φέτος ο ουρανός επιστρέφει μέχρι το 2025 που θα προχωρήσει στους Διδύμους και μέχρι τότε η ζωή σας θα έχει αλλάξει δραστικά.

Το 2019 θα έρθετε αντιμέτωποι και με το κομμάτι του ζωδίου σας που αποφεύγει να βγαίνει από ασφαλή μονοπάτια. Ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις θα σας πάνε σε μέρη που δεν φανταζόσασταν και εκεί θα σας φανερώσουν ευκαιρίες για μια νέα ζωή αν αυτό είναι κάτι που επιθυμείτε. Μπορεί τώρα να μην θέλετε να μετακινηθείτε αλλά φέτος είναι η κατάλληλη στιγμή να αναθεωρήσετε.

Με την Αφροδίτη και τον Άρη με το μέρος σας στον αισθηματικό τομέα θα κάνετε ενδιαφέρουσες γνωριμίες τον Γενάρη παρότι είστε και οι δυο απασχολημένοι και με λίγο χρόνο να διαθέσετε. Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου οι δρόμοι σας θα διασταυρωθούν και πάλι και τότε είναι που θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει αμοιβαία έλξη. Τόσο εσείς όσο και ο νέος σας σύντροφος θα νιώθετε αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να ξεκινήσετε μια σχέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επαγγελματικά ίσως διαπιστώσετε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε μια αλλαγή. Η πορεία σας στην θέση που είστε τώρα έκανε τον κύκλο της και αυτή είναι η στιγμή να αναζητήσετε κάτι νέο, αλλά ίσως όχι αμέσως. Ιδανική για εσάς θα ήταν μια ευκαιρία να εκφράσετε το ταλέντο και τις ικανότητές σας και ο Ουρανός στον Ταύρο σίγουρα θα σας βοηθήσει.

Οικονομικά η χρονιά αναμένεται καλή. Τον Απρίλιο και τον Ιούνιο θα απολαύσετε κάποια έξτρα έσοδα αλλά τώρα ίσως να πρέπει να σκεφτείτε και πιο μακροπρόθεσμα. Με αυτό το σκεπτικό επεξεργαστείτε τις ευκαιρίες που έρχονται προς το μέρος σας τον Νοέμβριο και δράστε ανάλογα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μέχρι τώρα στην ζωή σας επιμένετε στο ίδιο μοτίβο: αντιμετωπίζετε τα πάντα σαν παιχνίδι, βρίσκεστε σε μια διαρκή κίνηση, κάνετε πράξη νέες ιδέες σε χρόνο και ρεκόρ και τις παρατάτε εξίσου γρήγορα αν δεν σας προσφέρουν όσα αναζητάτε. Μπορεί η προσέγγιση αυτή να μην σας έχει απογοητεύσει αλλά ίσως έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε γραμμή πλεύσης και να γίνετε πιο σοβαροί, να σκέφτεστε τις συνέπειες των πράξεών σας, και πάνω απ΄όλα να είστε προετοιμασμένοι για όσα μπορεί να φέρει η νέα χρονιά. Μην αισθάνεστε ότι κάθε νέα προσπάθεια θα είναι αποτυχημένη ή ότι πρέπει να μείνετε προσκολλημένοι σε βαρετές δραστηριότητες χωρίς διάθεση για διασκέδαση. Μπορείτε να παραμείνετε ο εαυτός σας και ταυτόχρονα να χαλαρώσετε λίγο. Φέτος είναι ευκαιρία να επωφεληθείτε από την δημιουργική σας ενέργεια και την εφευρετικότητα που χαρακτηρίζουν το ζώδιό σας. Η παρουσία του Άρη στον Δίδυμο θα σας δείξει νέους τρόπους να αντιμετωπίζετε και να ξεπερνάτε τις δυσκολίες. Πιστέψτε στον εαυτό σας, στις ιδέες σας και στο ένστικτο επιβίωσης. Παραμείνετε ένα βήμα μπροστά και μην βασίζεστε μόνο στην τύχη για να βγείτε από δύσκολες καταστάσεις.

Ευτυχώς φέτος μπορείτε να βασιστείτε περισσότερο στα προσωπικά σας. Αν είστε ήδη σε σχέση απολαύστε την εξέλιξή της σε κάτι πιο δυνατό που θα σας χαρίσει συναισθηματική υποστήριξη όταν την χρειάζεστε. Αν πάλι είστε μόνοι, σας περιμένουν όμορφες στιγμές τόσο προς το τέλος του καλοκαιριού όσο και τον Μάιο όπου το παρελθόν μπορεί να σας χτυπήσει την πόρτα και να σας κάνει να δώσετε μια ευκαιρία ακόμα. Οι ωραιότερες στιγμές όμως αναμένεται να έρθουν κοντά στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο όπου ίσως αποφασίσετε να πάτε την σχέση σας παρακάτω, παραβλέποντας εμπόδια και πιστεύοντας στις ικανότητές σας.

Στον τομέα των επαγγελματικών όμως έχετε λιγότερη αυτοπεποίθηση. Κατά την διάρκεια της χρονιάς θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε περιστατικά που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν έχετε πάρει τις σωστές αποφάσεις. Επιπλέον, ίσως καταλάβετε ότι το μέλλον που προσεκτικά χτίζατε δεν είναι πια κάτι που θα γίνει πραγματικότητα. Χρειάζεστε μια θέση εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις ικανότητες σας, όπου θα αισθάνεστε ότι μπορείτε να προοδεύσετε ενώ παράλληλα περνάτε καλά. Η παρούσα κατάσταση δεν σας καλύπτει αλλά ευτυχώς αυτό το γνωρίζετε ήδη και σίγουρα θα βρείτε μια λύση όπως κάνετε πάντα.

Τα οικονομικά σας φέτος παρουσιάζουν ενδιαφέρον με πιθανότητες για μεγάλες αλλαγές κοντά στον Ιούλιο και νέες επιλογές που δεν μπορούσατε να φτάσετε στο παρελθόν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά το 2019 ίσως είναι η χρονιά που θα σας απελευθερώσει. Αντιμετωπίζετε μεγάλο άγχος από πολλά διαφορετικά μέτωπα και η κατάσταση αυτή είναι που θα επικρατήσει και κατά το μεγαλύτερο διάστημα του νέου έτους αλλά ίσως αυτή είναι η στιγμή να αξιολογήσετε αν όσα θέλατε μέχρι τώρα αξίζουν. Και την στιγμή που θα αισθάνεστε ότι τα πάντα είναι εναντίον σας, θα παρουσιαστεί μια μικρή αλλά ουσιαστική ευκαιρία για να αφήσετε πίσω σας ό,τι σας ταλαιπωρεί και να ξεκινήσετε από το μηδέν αν πραγματικά το θέλετε.

Οι περισσότερες ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις της χρονιάς γίνονται στο ζώδιό σας. Εδώ ακριβώς θα παρατηρήσετε τις σημαντικότερες αλλαγές και θα εντοπίσετε τους τομείς που πρέπει να δουλέψετε. Επιφανειακές αλλαγές και υποσχέσεις για κάτι καλύτερο δεν αρκούν, πρέπει να ψάξετε μέσα σας ώστε να καταλάβετε τι πραγματικά ζητάτε από μια σχέση, τι αντάλλαγμα θέλετε να έχουν η αγάπη και η αφοσίωσή σας. Οι κανόνες που ακολουθείτε τα τελευταία δέκα, ίσως και είκοσι, χρόνια είναι πια παρωχημένοι, θα πρέπει να τους ξαναγράψετε όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Στα μέσα της χρονιάς και κοντά στα γενέθλιά σας θα ανακαλύψετε μια πτυχή του εαυτού σας που αισθάνεστε ότι εκφράζει την ουσία σας. Ακολουθήστε την και αφεθείτε στο ταξίδι. Προς το τέλος της χρονιάς τα πράγματα ηρεμούν. Η τελευταία έκλειψη θα σας φανερώσει μια νέα αρχή, ίσως και μια νέα σχέση. Με τον Δία στα αισθηματικά σας και νέες περιπέτειες στο μέλλον, αισθάνεστε ότι πέρασαν πια οι μπόρες.

Μετά από την αβεβαιότητα των τελευταίων ετών η κατάσταση σταθεροποιείται και στα επαγγελματικά σας αφού τα αντιμετωπίζετε θέλοντας να καλύψετε τον χαμένο χρόνο. Τον Φεβρουάριο αποφασίζετε να αφήσετε στην άκρη μια κατάσταση που σας ταλαιπωρεί και νιώθετε να μειώνεται το βάρος που κουβαλάτε. Τα οικονομικά σας υποφέρουν λίγο στην αρχή του χρόνου αλλά όσο περνούν οι μήνες και ξεφορτώνεστε τα περιττά, τα πράγματα παρουσιάζουν αισθητη βελτίωση.

ΛΕΩΝ

Το 2019 θα βρίσκεστε στην κορυφή πράγμα που επιθυμείτε. Είστε όμως μπερδεμένοι καθώς η επιτυχία που περιμένατε έρχεται με πιο απρόβλεπτο τρόπο. Παρ’όλα αυτά όμως βρίσκεστε σε καλό σημείο.

Ο Ουρανός, πλανήτης των εκπλήξεων και των ξεχωριστών καταστάσεων, βρίσκεται στο ζώδιό σας όπου και θα παραμείνει για αρκετό καιρό. Στο μέλλον όταν θα κάνετε απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας σας θα διαπιστώσετε ότι οι περίοδοι με τον Ουρανό στο ζώδιό σας ήταν από τις πιο παραγωγικές. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η επιτυχίες θα έρθουν στον δρόμο σας με τρόπους που δεν είχατε φανταστεί. Και αυτό γιατί ο Ουρανός έχει την δυνατότητα να σας αποκαλύπτει πόσο αναπάντεχη, απρόσμενη και αστεία μπορεί να είναι η ζωή και πώς μπορεί να σας ανταμείβει με μοναδικούς τρόπους αν είστε διατεθειμένοι να ακολουθήσετε νέα μονοπάτια.

Φέτος είναι μια καλή χρονιά και για τα προσωπικά σας. Ο Δίας, πλανήτης με ενέργεια και ενθουσιασμό παρόμοιο με αυτόν που σας χαρακτηρίζει ως ζώδιο, θα επηρεάσει θετικά αυτή την πτυχή της ζωής σας για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς οπότε είναι σίγουρο ότι σας περιμένουν όμορφες στιγμές. Αν θέλετε να πάτε την σχέση σας παρακάτω ή να την μονιμοποιήσετε φέτος είναι η ευκαιρία, και πιο συγκεκριμένα γύρω στα μέσα Αυγούστου. Πρέπει όμως να έχετε απαντήσει στο εξής ερώτημα: είστε πραγματικά ευτυχισμένοι ή ο έρωτας σας περιμένει κάπου αλλού; Τον Ιανουάριο βρίσκεστε ένα βήμα πριν αποκαλύψετε κάποια βαθιά σας συναισθήματα, αλλάζετε όμως γνώμη την κρίσιμη στιγμή καθώς αντιλαμβάνεστε ότι μιλώντας ίσως να κάνατε τα πράγματα χειρότερα.

Η καριέρα σας παίρνει νέα τροπή φέτος. Θα βρεθείτε σε νέο ρόλο, θα κάνετε νέες αρχές, θα δείτε καταστάσεις να αλλάζουν προς το χειρότερο… Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε. Ίσως καταβάλλετε υπερβολική προσπάθεια να παραμείνετε στον δρόμο που εσείς κρίνετε σωστό αντί να αφεθείτε στα γεγονότα και τον Ουρανό για καθοδήγηση προς κάτι νέο. Μην αναζητήσετε λύσεις ή συμβόλαια που σας δεσμεύουν, αυτό που έχετε ανάγκη τώρα είναι ελευθερία κινήσεων.

Όσον αφορά τα οικονομικά σας θα παρατηρήσετε ότι η αναστάτωση δεν έχει επηρεάσει αυτόν τον τομέα. Σκέφτεστε καθαρά και προσεκτικά το μέλλον σας κοντά στον Μάρτιο αλλά ίσως πασχίζετε για κάτι έξω από τις δυνατότητές σας το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να επιστρέψετε σε κάτι πιο σταθερό αμέσως μετά. Μην ανησυχείτε όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα προκαλέσει αδιόρθωτες ζημιές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Φέτος ετοιμαστείτε για πολλές αλλαγές χάρη στους πλανήτες που κυβερνούν το ζώδιό σας. Αυτό δεν χρειάζεται να σας τρομάζει αφού εσείς δεν υπάρχει λόγος να εμπλακείτε, μπορείτε απλά να αφήσετε τις καταστάσεις να κυλήσουν και να απολαύσετε το αποτέλεσμα που για εσάς θα είναι θετικό.
Στις αρχές του νέου έτους αλλάζετε κάποιες απόψεις σας που αφορούν στα αισθηματικά σας, ίσως επειδή παρατηρείτε και τις αλλαγές που γίνονται στον κύκλο σας. Έτσι αποφασίζετε ότι θα πάψετε να φοβάστε και θα εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας προσφέρονται. Το ότι είστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες δεν σημαίνει όμως ότι θα είστε και απερίσκεπτη, απλά σκέφτεστε ότι θέλετε να εξερευνήσετε κάθε ενδεχόμενο πριν καταλήξετε σε κάτι που πράγματι σας ταιριάζει. Χάρη στις εξελίξεις αυτές οι διάθεσή σας θα είναι ανεβασμένη και παρότι μερικοί γνωστοί σας ίσως απορήσουν με την νέα σας στάση, εσείς ξέρετε ακριβώς τι κάνετε και τι ζητάτε. Μια σημαντική έκλειψη προς το τέλος της χρονιάς θα σταθεί η αφορμή για μια νέα σχέση, την σχέση που πάντα θέλατε αλλά ποτέ δεν καταφέρνατε.

Τα επαγγελματικά σας θα είναι δευτερεύουσας σημασίας για εσάς και ίσως καλύτερα έτσι με τόσα που συμβαίνουν σε άλλους τομείς. Κάνετε υπομονή μέχρι την αρχή του 2020, Μπορείτε να όπου ο Κρόνος και ο Πλούτωνας θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε ένα εργασιακό περιβάλλον στα πλαίσια του οποίου θα γνωρίσετε μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν όμως και καλές στιγμές μέσα στην χρονιά και πιο συγκεκριμένα κοντά στον Απρίλιο και τον Μάιο όταν θα σας δοθεί η ευκαιρία να γίνεται αρχηγός μιας ομάδας που σας σέβεται και σας ακολουθεί. Μπορεί η αναγνώριση να μην έρθει μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο αλλά αφού αυτός δεν ήταν ο αρχικός σκοπός σας, δεν χαλάτε την διάθεσή σας.
Τα οικονομικά σας επίσης θα έχουν πιο θετική όψη χάρη στην νέα σας στάση και αντιμετώπιση καταστάσεων. Από τον Ιανουάριο κιόλας έχετε καλύτερη σχέση με τα χρήματα και τον τρόπο που τα διαθέτετε με πολύ θετικά αποτελέσματα για εσάς. Οι παλιές σας ανησυχίες τελειώνουν εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Το νιώθετε και εσείς, το 2019 θα είναι μια χρονιά γεμάτη αλλαγές. Δεν πέφτετε όμως στα βαθιά, ακολουθείτε μια πιο ήπια προσέγγιση που θα σας φέρει όμορφες στιγμές. Φέτος, κοιτώντας το παρελθόν θα κάνετε απολογισμό πραγμάτων και καταστάσεων και θα κάνετε χώρο στην ζωή σας λέγοντας αντίο σε ανθρώπους και γεγονότα που δεν σας γεμίζουν πια. Θα εκτιμήσετε τα όσα σας προσέφεραν και τι σήμαιναν για εσάς για μια ακόμη φορά.

Με τον Ουρανό στο ζώδιό σας την τελευταία δεκαετία σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι μάθατε να χειρίζεστε τόσο τις καλές όσο και τις κακές στιγμές που αφορούν στα προσωπικά σας ζητήματα. Μετά από καιρό φέτος τα πράγματα καταλαγιάζουν και είστε ικανοί να βγείτε από δύσκολες στιγμές χωρίς καυγάδες και εντάσεις. Επίσης ανακαλύπτετε έναν νέο τρόπο να εντοπίζετε τα καλά στις σχέσεις σας αντί να μένετε προσκολλημένη σε όσα σας στενοχώρησαν παλιότερα. Επιπλέον, ίσως ανακαλύψετε ότι μια επανασύνδεση με κάποιον από το παρελθόν είναι αυτό που επιθυμείτε. Δεν θέλετε να αισθάνεστε πίεση και δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αφού όλα κυλούν αβίαστα.

Τον Ιούλιο κάτι διαφορετικό αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στον τομέα των επαγγελματικών. Ό,τι και αν είναι αυτό το σίγουρο είναι ότι η αλλαγή θα είναι μεγάλη: ίσως πάρετε προαγωγή, ίσως πάλι αποφασίσετε να πάτε την καριέρα σας προς άλλη κατεύθυνση. Παλιότερα, γεγονότα τέτοιου τύπου μπορεί να σας γέμιζαν φόβους και ανησυχίες αλλά με την διάθεση για καινούριες εμπειρίες που έχετε φέτος, το πιθανότερο είναι να πείτε ένα μεγάλο “ναι” στα νέα δεδομένα.

Τα οικονομικά σας επίσης είναι σε καλό επίπεδο φέτος αν και ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα και να βγείτε εκτός προϋπολογισμού λόγω της νέας τάξης πραγμάτων. Ιδανικά, προσπαθήστε να είστε συγκρατημένοι και συνετοί κοντά στο φθινόπωρο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τον Άρη στο ζώδιό σας φέτος θα αισθανθείτε ότι έχει έρθει η ώρα να κερδίσετε τον χρόνο που ίσως χάσατε πέρυσι. Με μια ιδιαιτερότητα όμως, όλα αυτά θα γίνουν με αρκετά δημόσιο τρόπο όπου οι γύρω σας θα δουν ποιοι είστε και τι μπορείτε να καταφέρετε. Για εσάς φέτος η καριέρα σας έχει μεγάλη σημασία και ενώ προτιμάτε να βρίσκεστε στα παρασκήνια, φέτος θα κληθείτε να βγείτε μπροστά.

Το 2019 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τις σχέσεις σας, τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις προσωπικές. Θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που εμπιστεύεστε και αυτή η σχέση θέλει χρόνο για να χτιστεί ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως. Με τον Ουρανό στο ζώδιό σας θα πρέπει να το πάρετε απόφαση, οι κανόνες που ακολουθούσατε μέχρι τώρα δεν ισχύουν πια. Για να προχωρήσετε και να ξεδιπλώσετε τις δυνατότητές σας μέσα στην επόμενη δεκαετία πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε όσους έχετε δίπλα σας, όσο δύσκολο και αν σας είναι αυτό. Κοντά στον Μάρτιο και αργότερα προς τα γενέθλιά σας μπορεί να νιώσετε ότι έχετε αποκαλύψει περισσότερα από όσα θα έπρεπε αλλά όλα έχουν να κάνουν με τους νέους κανόνες του παιχνιδιού. Ακόμα και σε μια υπάρχουσα σχέση μπορεί να υπάρξουν ρήξεις που θα σας φέρουν αντιμέτωπους με ερωτήματα που μέχρι τώρα δεν είχατε μπει στην διαδικασία να απαντήσετε.

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς τον Ιανουάριο θα φέρει μαζί της κάποια ξεκαθαρίσματα. Είτε θα διαπιστώσετε ότι έχετε φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται είτε θα παραδεχθείτε επιτέλους στον εαυτό σας ότι δεν δουλεύετε πια με τον ίδιο ενθουσιασμό. Όπως και να έχει η απάντηση είναι μια: έχει έρθει η στιγμή να αναζητήσετε κάτι καινούριο αν και ίσως παραμείνετε εκεί που είστε για λίγο καιρό ακόμη. Ο Απρίλιος θα είναι για εσάς κρίσιμος μήνας αφού τότε έχετε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τα παρατήσετε και να κλείσετε την πόρτα πίσω σας αν αυτή είναι η απόφαση που αισθάνεστε ότι σας ταιριάζει.

Παρά την αβεβαιότητα όμως το 2019 θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές για τα οικονομικά σας, παράγοντας που ίσως σας πείσει να παραμείνετε στην τωρινή σας θέση. Ο Δίας στον τομέα των οικονομικών σας θα κάνει αισθητή την παρουσία του και μέχρι το 2020. Η ζωή μπορεί να μην είναι τέλεια αλλά σίγουρα υπάρχουν και πράγματα που διευκολύνουν την κατάσταση, τουλάχιστον προς το παρόν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Για πολλούς λόγους το 2019 είναι για εσάς η καλύτερη χρονιά της δεκαετίας γιατί ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σας για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Δεν έχετε νιώσει την θετική του επίδραση από το 2007 και σίγουρα πρέπει να ξαναγεμίσετε τις μπαταρίες σας. Φέτος θα σταθείτε και πάλι στα πόδια σας και θα νιώσετε αισιοδοξία για το μέλλον ενώ να είστε σίγουροι ότι δεν θα λείψουν ανέμελες και διασκεδαστικές στιγμές που θα σας κάνουν καλό. Μαζί με αυτό όμως ξεκινάτε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή σας, συναίσθημα που θα κρατήσει μέχρι το 2020. Παράλληλα καλό θα ήταν να δώσετε λίγη προσοχή σε επιλογές που ίσως αποδώσουν μακροπρόθεσμα, σε βάθος πέντε ή και δέκα ετών.

Ταυτόχρονα ο Δίας σας παρακινεί να κοιτάτε μπροστά σε αντίθεση με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα που καιρό τώρα σας κάνουν να στρέφετε το βλέμμα σας στο παρελθόν με νοσταλγία. Στοχεύστε ψηλότερα, αξιολογείστε τα εμπόδια στον δρόμο σας αλλά μην τα αφήσετε να σας κρατήσουν πίσω. Σαν γνήσιοι Τοξότες θα ανακαλύψετε ότι ο ρόλος του Δία στο ζώδιό σας είναι να σας φέρει και πάλι σε επαφή με το βασικό σας χαρακτηριστικό: καταφέρνετε πάντα να ξεπεράσετε τις παγίδες και να βγείτε νικητές.
Θετικό κλίμα επικρατεί και στα προσωπικά σας αφού νιώθετε μεγαλύτερη αισιοδοξία χάρη στον Δία, γεγονός που θα σας κάνει ακόμα πιο ελκυστικούς στον σύντροφό σας. Οι θέσεις των πλανητών είναι ευνοϊκές και για νέες σχέσεις ή για να δείτε πιο σοβαρά αυτή στην οποία βρίσκεστε ήδη. Η Αφροδίτη περνά από το ζώδιό σας στην αρχή και στο τέλος της χρονιάς και έτσι οι πιθανότητες για μια σχέση που δεν θα λυγίσει κάτω από το βάρος προσδοκιών είναι μεγάλες. Όποιο και να είναι τελικά το σκηνικό που θα επικρατήσει, εσείς θα απολαύσετε τον χώρο σας και θα εξελιχθείτε σαν άτομα.

Φέτος, όσον αφορά στα επαγγελματικά και τα οικονομικά, θα νιώσετε ότι έρχεται τέλος εποχή και αρχή μιας νέας φάσης. Ο τρόπος που δουλεύετε, το αντικείμενο σας αλλά και η ζωή σας θα αλλάξουν αλλά με τον Δία στον Τοξότη, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε. Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι χρειάζεστε βοήθεια θα καταφέρνετε να βρεθείτε στον σωστό δρόμο ενώ θα πάρετε ανάσα και από διάφορες οικονομικές υποχρεώσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ανήκετε στο ζώδιο που καταλαβαίνει, ίσως και καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα, ότι κάθε πράγμα γίνεται στον καιρό του και ότι οι επιτυχίες δεν έρχονται αμέσως. Είστε επίσης από τα πιο φιλόδοξα και υπομονετικά ζώδια, χαρακτηριστικά που θα σας φανούν χρήσιμα την χρονιά που μας έρχεται. Με τρεις πλανήτες στον Αιγόκερω προς το τέλος της χρονιάς ετοιμαστείτε από τώρα για μεγάλες αλλαγές.

Ο Κρόνος, πλανήτης που εκπροσωπεί την εργατική και επιτυχημένη πτυχή σας και ο Πλούτωνας, που αφορά τον εσωτερικό σας κόσμο, έρχονται ολοένα και πιο κοντά. Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε ξέρετε ότι το πιθανότερο είναι να πετύχετε τον στόχο σας, ότι πρόκειται για κάτι που αξίζει τον χρόνο και την αφοσίωσή σας. Ιδανικά πρέπει να δώσετε βάση και στις δύο αυτές πτυχές μέχρι εκείνες να συναντηθούν και να σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε μια πορεία όπου φαινόμενα και γεγονότα είναι ένα. Μπορεί να τρομάζετε στην σκέψη αυτή αλλά η φετινή χρονιά θα σας απομακρύνει από πράγματα που δεν σας ωφελούν και θα σας οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες.

Ο Ουρανός στον Αιγόκερω θα γίνει η ευκαιρία να ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο στα αισθηματικά σας. Τον Μάιο, όταν η Αφροδίτη κάνει επίσης την εμφάνισή της, θα μπείτε σε σκέψεις για αλλαγές που ίσως πρέπει να κάνετε: να αφήσετε πίσω σας μια ασφαλή αλλά βαρετή σχέση και να αναζητήσετε κάτι πιο αυθόρμητο, για παράδειγμα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί να έχετε καταφέρει να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ.

Κοντά στον Απρίλιο, και αργότερα τον Οκτώβριο, θα σας δοθούν ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι νέο για εσάς, έχετε συνηθίσει πλέον να καλείστε να δείξετε τις ικανότητές σας. Τώρα όμως ενδιαφέρεστε περισσότερο για το μέλλον και την ζωή σας παρά για την δουλειά σας. Αντίστοιχα, δεν θα πρέπει να ανησυχήσετε και για τα οικονομικά σας, θα νιώσετε πιο άνετα τον Μάρτιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η χρονιά που μας έρχεται για εσάς συνοψίζεται σε μια και μόνο λέξη “μετακίνηση”. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κυριολεκτικό αν και θα μπορούσε. Στην πραγματικότητα αυτό που σημαίνει είναι ότι θέλετε να χτίσετε νέα θεμέλια, να βρείτε που θα ριζώσετε, που θα ξεκινήσετε να απολαμβάνετε μια ανοδική πορεία. Και όλα αυτά χάρη στον Ουρανό, πλανήτη του ζωδίου σας, που θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε προσεκτικά όσα προσπαθείτε να πετύχετε αλλά και τον τρόπο που θα φτάσετε τον στόχο σας. Συνήθως λειτουργείτε καλύτερα όταν πιστεύετε σε αυτό που κάνετε και θέλετε να επενδύσετε τον χρόνο σας. Τα τελευταία χρόνια όμως ίσως και να χάσετε αυτόν σας τον προσανατολισμό, ξεκινήσατε διαδικασίες που άρχισαν δυναμικά αλλά τελικά δεν απέφεραν όσα υπόσχονταν. Μόνη σας επιλογή πια είναι να ξεκινήσετε από την αρχή, όπως σας συμβουλεύει και ο Ουρανός.

Παράλληλα σας επηρεάζουν και το πλανητικό δίδυμο Κρόνου- Πλούτωνα. Ο Κρόνος θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε ό,τι ξεκινήσατε και αφήσατε στην μέση ή όσα καιρό υπόσχεστε να αρχίσετε αλλά αναβάλλετε διαρκώς. Αφού ξεφορτωθείτε όσα σας βαραίνουν θα νιώσετε καλύτερα και το ίδιο θα ισχύσει και στις σχέσεις σας. Εκλείψεις στις αρχές της χρονιά θα σας κάνουν να καταλάβετε ότι το μέλλον που έχετε ονειρευτεί για την σχέση σας πρέπει να αλλάξει και είναι καιρός να αντιμετωπίσετε ένα ζήτημα-αγκάθι για εσάς και τον σύντροφό σας. Ποιος από τους δυο είναι ο αρχηγός; Πρέπει να υπάρχει αρχηγός αν είστε ίσοι; Ποιος από τους δυο θα κάνει θυσίες στην καριέρα του αν χρειαστεί; Ευτυχώς δεν θα έχετε διάθεση να επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος.

Στα επαγγελματικά σας φέτος, ίσως αισθανθείτε ότι περιμένετε την πρώτη κίνηση από άλλους, πράγμα που σας εκνευρίζει και σας γεμίζει ανυπομονησία και άγχος. Τον Ιούλιο παρουσιάζεται η ευκαιρία για κάτι νέο που θα σας απομακρύνει από όσα κάνετε τόσα χρόνια, γοητεύοντας σας για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Φροντίστε όμως να πάρετε μια τέτοια απόφαση μόνο αν πραγματικά το θέλετε και όχι ως αντίδραση προς τον παλιό σας εαυτό. Τον Αύγουστο τα οικονομικά σας θα βελτιωθούν και μέχρι το 2020 όλα κυλούν καλά. Είστε κινητοποιημένοι, δραστήριοι και ικανοποιημένοι που έχετε βρει πού θέλετε να είστε.

ΙΧΘΥΣ

Το 2019 ίσως σας φανεί ανέλπιστα απρόβλεπτο με βήματα προς τα εμπρός και οπισθοχωρήσεις σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση που σας κάνουν να αισθάνεστε ότι μένετε στάσιμοι. Επιλέξτε να δείτε τις καταστάσεις πιο σφαιρικά και θα διαπιστώσετε ότι η πρόοδος πολλές φορές είναι κάτι που απαιτεί πολλές επαναλήψεις και λάθη, όπως όταν μαθαίνουμε ποδήλατο. Το σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι μπορεί να μην εξελίσσονται όλα με τον ρυθμό που θέλετε, δεν παύουν όμως να αλλάζουν.

Η ευνοϊκή θέση του Δία σας φέρνει αισιοδοξία που εσείς αρπάζετε σε κάθε ευκαιρία και συνδυάζοντάς την με την φαντασία σας, φτιάχνετε σενάρια με το μυαλό σας. Στην φαντασία σας όλα μοιάζουν ρόδινα αλλά στην πράξη τα όνειρα σας δεν είναι ρεαλιστικά ούτε σας βοηθούν να κάνετε εφικτά σχέδια για το μέλλον. Και εδώ έρχεται να σας σώσει ο Κρόνος που σας προσγειώνει στην πραγματικότητα. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν σας καλύπτει αλλά στο τέλος διαπιστώνετε ότι πάλι κάτι έχετε αποκομίσει. Αυτά τα μικρά βήματα προόδου θα τα κάνετε τρεις φορές μέσα στην επόμενη χρονιά και ενώ δεν το πιστεύετε, όντως προχωράτε.

Φέτος πρέπει να προσέξετε τον τρόπο που χειρίζεστε τα προσωπικά σας καθώς οι εκλείψεις της χρονιάς θα τα επηρεάσουν σίγουρα. Μπορεί να αφήσετε μια ιστορία αγάπης ή μια σχέση, να προχωρήσετε στην επόμενη και αμέσως μετά να επιστρέψετε στην πρώτη αφού θα σας είναι δύσκολο να βρείτε τις κατάλληλες ισορροπίες. Ακόμα και μακροχρόνιες φιλίες μπορεί να δοκιμαστούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αλλά οι εντάσεις και οι συναισθηματικοί προβληματισμοί υποχωρούν κοντά στο καλοκαίρι. Το φθινόπωρο θα αντιληφθείτε ότι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και σε όλες σας τις σχέσεις και θα περάσετε το τέλος της χρονιάς πολύ πιο χαλαρά.

Σε αντίθεση με την αναστάτωση που επικρατεί στα προσωπικά σας, η προοπτική εξέλιξης στην καριέρα σας είναι εξαιρετικές. Ο Δίας γίνεται σύμμαχός σας προς την επιτυχία ακόμα και αν κάνετε δυο βήματα μπροστά και ένα πίσω. Τα οικονομικά σας είναι επίσης καλά, πράγμα που δεν ίσχυε τον τελευταία καιρό. Ξεκινάτε την χρονιά δυναμικά και απολαμβάνετε μερικά έξτρα έσοδα που εύκολα έρχονται προς το μέρος σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ