Ένας τροπικός παράδεισος στον μαγευτικό Μαυρίκιο

Ονειρευτείτε ότι ζείτε στην καρδιά ενός εξωτικού παραδείσου, σε έναν χώρο που προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση των αισθήσεων.

Elle 13 Ιουν. 24
Ένας τροπικός παράδεισος στον μαγευτικό Μαυρίκιο

Η Roche Bobois μάς παρουσιάζει τις υπέροχες βίλες Pomelo που αποτελούν μία από τις τρεις συνοικίες του project Terrasses d’Anbalaba. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κατοικιών στους λόφους του Baie du Cap, στον μαγευτικό Μαυρίκιο. Ο αρχιτέκτονας σχεδίασε διαφορετικές μεταξύ τους βίλες που συνθέτουν ένα κομψά χτισμένο τοπίο σε τέλεια αρμονία με την τοπογραφία του χώρου, ενώ ταυτόχρονα πληρούν τις προϋποθέσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στις τροπικές περιοχές. Οι χώροι της κάθε βίλας είναι ανοιχτοί και εκτείνονται στον εξωτερικό χώρο μέσω της βεράντας και της πισίνας. Ο κήπος έχει θέα στο χωριό Anbalaba, φόντο τη λιμνοθάλασσα και περιλαμβάνει πολλά είδη τροπικής βλάστησης.

παράδεισος

Η αισθητική είναι επιβλητική και στη διακόσμηση, καθώς ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός προέβλεψε τη συνάφειά της με το τοπίο. Η πισίνα υπερχείλισης, που περιβάλλει τη στεγασμένη βεράντα, σε συνδυασμό με το καταπράσινο σκηνικό που προσφέρει η φύση, δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η βίλα επιπλέει στο νερό για να φτάσει στη λιμνοθάλασσα Cerulean.

Οι βίλες είναι διακοσμημένες και επιπλωμένες με κλασικά αλλά και σύγχρονα κομμάτια της Roche Bobois. Oι καναπέδες εξωτερικού χώρου Mah Jong Jean Paul Gaultier είναι η εξελιγμένη δημιουργία του Hans Hopfer, με εμβληματικά υφάσματα του μεγάλου οίκου. Λειτουργούν ως ο συνδετικός κρίκος του σύγχρονου design με τη βιοποικιλότητα, καθώς εναρμονίζονται με τα φυσικά χρώματα και τα σχέδια του τόπου. Τα νέα μοντέλα, όπως η συλλογή τραπεζιών Rio Ipanema του Bruno Moinard, συνδυάζονται μοναδικά με τις καρέκλες Circa του Cédric Ragot. Οι αρθρωτοί καναπέδες εσωτερικού χώρου Préface ηρεμούν το βλέμμα και ακολουθούν τις γραμμές της αρχιτεκτονικής, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στα διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία διατηρούν μια διακριτική παρουσία στον χώρο.

παράδεισος

Μια εντυπωσιακή ένωση των εξωτικών χρωμάτων του τοπίου με έπιπλα και αξεσουάρ υψηλής αισθητικής και ντιζάιν, στη μέση του ωκεανού.

παράδεισος

Όλα τα έπιπλα στις βίλες Pomelo φέρουν την υπογραφή του οίκου Roche Bobois.

Βασικός σχεδιαστικός άξονας για αυτές τις βίλες ήταν η αίσθηση του φυσικού, η ενσωμάτωση στα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, παράλληλα με την ανάπτυξη του υπέροχου συγκροτήματος οικιών και διαμερισμάτων, εξελίσσεται και ένας σχεδιασμός για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και την υποστήριξη των χαρακτηριστικών της περιοχής. Το πρώην αστυνομικό τμήμα
και το μικρό ταχυδρομείο της συνοικίας έχουν αποκατασταθεί και ανακαινιστεί πλήρως, προκειμένου να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και ένα μέρος της ιστορίας του Baie du Cap.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DOMAINE ANBALABA

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΛΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΎΛΟΥ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT