Μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη βία που υφίστανται οι γυναίκες

Μάθε για την καμπάνια ευαισθητοποίησης που κάνει το Κέντρο Διοτίμα και τις μορφές βίας που μπορεί να δέχεσαι.

Elle 25 Νοε. 19
Μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη βία που υφίστανται οι γυναίκες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), το ELLE.GR στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που κάνει η γυναικεία οργάνωση Κέντρο Διοτίμα σε συνεργασία με την Makeup & Digital Artist Ελεάνα Δημοπούλου. Οι δύο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους στην καμπάνια #PAINted.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης αξιοποιεί το χρώμα για να «μιλήσει» για όλες τις μορφές έμφυλης βίας: λεκτική, σωματική, ψυχολογική/ συναισθηματική, οικονομική και σεξουαλική. Πρόκειται για μορφές που συχνά δεν αφήνουν ορατά σημάδια, ωστόσο προκαλούν πολλαπλά τραύματα στα άτομα που τις έχουν βιώσει ή τις βιώνουν, είτε στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο χώρο (συντροφική/συζυγική και ενδοοικογενειακή βία, βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking, stalking κ.ά.).

Ζωγραφίζοντας τον πόνο και το τραύμα, το Κέντρο Διοτίμα δίνει ορατότητα σε ένα «αόρατο φαινόμενο», που πολλές φορές διαφεύγει από τις στατιστικές, ενώ συχνά συγκαλύπτεται από βολικούς μύθους και κοινωνική ανοχή, με αποτέλεσμα να μην καταγγέλλεται.

Μέσα από την καμπάνια στόχος είναι: η ενημέρωση του κοινού ώστε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε όλες τις μορφές έμφυλης βίας· στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη διαμόρφωση συλλογικής κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στην έμφυλη βία και τον σεξισμό· αλλά και την ενίσχυση μια συλλογικής νοοτροπίας στήριξης των επιζωσών/επιζώντων  έμφυλης βίας. Άλλωστε για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση απέναντι στην έμφυλη βία είναι αναγκαία η συμβολή όλων μας.

Αν βιώνεις έμφυλη βία ή γνωρίζεις κάποιο περιστατικό κάλεσε στη Γραμμή SOS 15900 για να λάβεις την απαραίτητη πληροφόρηση.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT