Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Ελληνίδες αθλήτριες που στέλνουν το πιο ηχηρό μήνυμα

Οι 45 εκδόσεις του ELLE επέλεξαν σπουδαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Elle 26 Ιουλ. 24
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Ελληνίδες αθλήτριες που στέλνουν το πιο ηχηρό μήνυμα

Γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, έχουν αγωνιστεί για τους στόχους και τις αξίες τους και έχουν υπερπηδήσει προσωπικά και κοινωνικά εμπόδια επιδεικνύοντας αστείρευτη ψυχική δύναμη. Είναι εκείνες που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Στην καρδιά μας, βρίσκονται ήδη στο ψηλότερο βάθρο.

Ολυμπιακοί Αγώνες

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ
ΒΑΔΗΝ
40 ετών – εκπροσωπεί την Ελλάδα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, στα 40 της χρόνια έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια βάδην που κέρδισε χρυσό μετάλλιο. Είχε δύο επιτυχημένα χρόνια, με δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022, κι ένα ακόμα στους ίδιους αγώνες του 2023. Επίσης, στη Μελβούρνη, έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στα 20 χλμ. στους προκριματικούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Παρά την 8η θέση που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, παρά λίγο να χάσει την ολυμπιακή υποτροφία εξαιτίας του ορίου ηλικίας που τέθηκε για τη χρηματοδότηση των αθλητών. Μετά την επιτυχημένη μάχη της να την εξασφαλίσει, απέδειξε ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για την επιτυχία. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Οι Ρόδες της Αλλαγής» και έτρεξε με σκοπό να ενδυναμώσει άτομα με αναπηρία να ολοκληρώσουν τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ολυμπιακοί Αγώνες

AΝΝΑ ΚΟΡΑΚAΚΗ
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ 28 ετών – εκπροσωπεί την Ελλάδα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Με ίνδαλμα τον πατέρα της, πρώην πρωταθλητή στη σκοποβολή και πλέον προπονητή της, έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας σε ηλικία μόλις 14 ετών. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε δύο ολυμπιακά μετάλλια, ένα χάλκινο και ένα χρυσό στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Το 2023 κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΊΖΕΙ Μίλησε ανοιχτά για την εμμονή που είχε μαζί της ένας θαυμαστής της ο οποίος την παρακολουθούσε για αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα την καταδίκη του σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Παρά τον αντίκτυπο που είχε αυτό το γεγονός στην πορεία της για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, εκείνη κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε δύο κατηγορίες. Έχοντας μεγαλώσει στην επαρχία, η Κορακάκη έχει μιλήσει πολλές φορές για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως αθλήτρια λόγω της ελλιπούς στήριξης της Πολιτείας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT