Menu

Touché: Η γοητεία της γεωμετρίας και του μινιμαλισμού σε ένα fashion brand

Η απλότητα μπορεί να έχει τεράστια δύναμη. Μια γραμμή είναι η αρχή της έμπνευσης για την Τατιάνα Αγγουράκη, που μελετώντας τον μινιμαλισμό, την αρχιτεκτονική και τη γεωμετρία, δημιουργεί edgy κομμάτια που ορίζουν μια εμφάνιση. Γι' αυτό και θελήσαμε να μιλήσουμε μαζί της για την υποψηφιότητα του brand της Touché στην κατηγορία Womenswear των ELLE Fashion Young Talents Awards.

Η αρμονία του μινιμαλισμού, η τέχνη, η δημιουργική έκφραση που μπορεί να προκύψει μέσα από ένα απλό αντικείμενο, η γοητεία της γεωμετρίας, όλα αποτέλεσαν τα βασικά υλικά για την σχεδιάστρια Τατιάνα Αγγουράκη. Όταν όλα αυτά πήραν μορφή, γεννήθηκε το brand της Touché, με τα μίνιμαλ και γεωμετρικά κομμάτια που έχουν τόσο έντονο χαρακτήρα, με τόσο αβίαστο τρόπο. Εμείς την συναντήσαμε με αφορμή την συμμετοχή του label Touché στην κατηγορία Womenswear των ELLE Fashion Young Talents Awards και ανακαλύψαμε πως το total black είναι ο κανόνας που θα ακολουθήσουμε αυτή τη σεζόν.

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που κάνει το brand σας να ξεχωρίζει;

Η minimal αισθητική του brand βασίζεται σε γεωμετρικές φόρμες, δημιουργικά πατρόν και κοψίματα που δεν είναι απλοϊκά στην εκτέλεσή τους. O συνδυασμός της σχεδιαστικής πρακτικής με την υψηλή ποιότητα ραφής, είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει το brand Touché.

Μοιραστείτε μαζί μας την πηγή της έμπνευσής σας πίσω από την δημιουργία της τελευταίας κολεξιόν του brand σας.

Με αφορμή τα 100 χρονιά από την ίδρυση της σχολής του Bauhaus, ανέτρεξα στην βιβλιοθήκη μου και διάβασα πάλι το βιβλίο Pedagogical Sketchbook του Paul Klee. Έτσι ξεκίνησα να αναζητώ νέους τρόπους που ένα σημείο μπορεί να γίνει γραμμή και μια γραμμή μπορεί να γίνει σχέδιο, γεωμετρία, φόρμα και να τους αποδώσω με τον δικό μου τρόπο στα σχέδια της συλλογής μου.

Τα key-pieces της τελευταίας κολεξιόν που πρέπει να προσθέσουμε στην γκαρνταρόμπα μας;

Οι κάπες, τα ανδρικά κοστούμια και τα παλτό.

Ποιες τάσεις της μόδας ή καλλιτεχνικά κινήματα σας έχουν επηρεάσει μέχρι τώρα;

Ο Μινιμαλισμός καθώς και οι σχολές και τα κινήματα που εμπεριέχουν μέσα τους τη γλώσσα της αφαίρεσης, την αρμονία, τις γεωμετρικές φόρμες και πρακτικές σε όλες τις μορφές τέχνης και δημιουργικής έκφρασης.

Με ποια υλικά επιλέγετε να δουλεύετε περισσότερο στις συλλογές σας και γιατί;

Τα υλικά που χρησιμοποιώ επιλέγονται με γνώμονα την ποιότητα, την υφή και το πώς θα αποδώσουν καλύτερα το σχέδιο / πατρόν του κάθε ρούχου ξεχωριστά, αλλά και το ύφος / concept της συλλογής. H λεπτομέρεια και η ραφή είναι πολύ σημαντικά για εμένα.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος δημιουργός στο χώρο της ελληνικής μόδας;

Πιστεύω πως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος σχεδιαστής, είναι να βρίσκει τρόπους να είναι πάντα δημιουργικός, να εξελίσσεται μέσα από τη δουλειά του, να πειραματίζεται με νέα υλικά, τεχνολογίες και κάθε μέσο που θα του δώσει την ευκαιρία να εκφραστεί δημιουργικά και να καταφέρει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο χώρο της μόδας, εγχώριας και μη.

Μπορείτε να θυμηθείτε την πιο σημαντική στιγμή στη διάρκεια της πορείας σας που σας έδωσε ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσετε;

Πιστεύω πως μια από τις σημαντικές στιγμές μου μέχρι σήμερα ήταν το πρώτο μου catwalk. Το γεγονός ότι έβλεπα τις δημιουργίες μου να παίρνουν ζωή στο χώρο, σε συνδυασμό με τις θετικές αντιδράσεις του κόσμου που ήταν εκεί, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω και σίγουρα μου έδωσε περισσότερη δύναμη να συνεχίσω.

Πώς θέλετε να νιώθει μια γυναίκα/ ένας άντρας που φορά τις δημιουργίες σας;

Οι δημιουργίες μου απευθύνονται σε γυναίκες δυναμικές, με αυτοπεποίθηση, που με την ενέργεια και την προσωπικότητά τους θα δώσουν τον δικό τους μοναδικό χαρακτήρα σε κάθε δημιουργία, νιώθοντας μέσα σε αυτές την απόλυτη ελευθερία να είναι ο εαυτός τους.

5 χαρακτηριστικά που περιγράφουν την αισθητική του brand σας;

Μινιμαλισμός, αρχιτεκτονικές γραμμές, γεωμετρία, καθαρές και λιτές φόρμες, διαχρονική κομψότητα, συνθέτουν την αισθητική του brand Touché.

Ακολουθείτε τα trends ή προτιμάτε μια πιο διαχρονική προσέγγιση μέσα από τις συλλογές σας;

Πιστεύω πως η σχεδιαστική προσέγγιση και η ποιότητα υλικών και ραφής της κάθε συλλογής μου, έχει τα στοιχεία που χρειάζονται για να έχει διάρκεια μέσα στο χρόνο.

Αν πρέπει να αποκτήσουμε ένα μόνο κομμάτι από την τελευταία σας συλλογή, ποιο μας προτείνετε;

Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα κομμάτι, αυτό θα είναι το παλτό. Το παλτό είναι ένα ρούχο που για εμένα είναι must have, χαρακτηρίζει και συμπληρώνει μία εμφάνιση στο σύνολό της. Είναι διαχρονικό και ανάλογα το πως ο καθένας μας θα το συνδυάσει, μπορεί να μας συνοδεύει όλες τις ώρες και να ανταποκρίνεται σε όλους τους τρόπους ζωής.

Που μπορούμε να βρούμε το brand σας;

Σε επιλεγμένα καταστήματα, στο showroom μου (Σκουζέ 4, Ψυρρή), κατόπιν ραντεβού και στο Instagram www.instagram.com/touchereadytowear/


Πώς θα περιγράφατε το προσωπικό σας στυλ με λίγα λόγια;

Ο μινιμαλισμός για εμένα είναι μια γενικότερη στάση ζωής και κομμάτι της ευρύτερης αισθητικής μου . Θέλω πάντα να νιώθω άνετη μέσα σε αυτά που φοράω, ελεύθερη και ο εαυτός μου, βάζοντας μικρές πινελιές που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά μου.

Ακολουθήστε την στο Instagram για περισσότερη έμπνευση www.instagram.com/touchereadytowear/ και στο www.facebook.com/touchereadytowear

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ