Follow us

Search

ELLE GREEN

ELLE GREEN 18 Ιούν 2020

Γνωρίζεις πως το on-line shopping βλάπτει το περιβάλλον;

Οι χάρτινες συσκευασίες που φτάνουν στο σπίτι μας απλά με ένα κλικ, καταστρέφουν τα δάση του πλανήτη, γι’ αυτό και παγκόσμιες εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους βάζοντας στόχο την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής.

Γραφει: ΓΙΩΤΑ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ELLE GREEN 5 Ιούν 2020

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Πώς επιβαρύνουν τα social media το οικοσύστημα;

Μπορεί ένα tweet ή ένα like να βλάψουν το περιβάλλον; Η ψηφιακή μόλυνση είναι η νέα πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για την προστασία του πλανήτη μας.

Γραφει: elle.gr
ELLE GREEN 5 Ιούν 2020

Γιορτάζουμε την Ημέρα Περιβάλλοντος με ένα νέο βοτανόκηπο στην καρδιά της Αθήνας

Η Apivita ανακοινώνει την ολοκλήρωση ενός νέου βοτανικού κήπου στις εγκαταστάσεις της ActionAid στην Αθήνα. Η ActionAid από την ίδρυσή της το 1972 έως και σήμερα, δουλεύει για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και αδικία και είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που δραστηριοποιείται σε 46 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Γραφει: elle.gr
ELLE GREEN 5 Ιούν 2020

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Τι πρέπει να αλλάξει στο χώρο της μόδας για έναν βιώσιμο πλανήτη;

Στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού, ο κόσμος της μόδας φαίνεται έτοιμος να κατεβάσει ρυθμούς, ακολουθώντας μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση. Οι άνθρωποι της βιοµηχανίας καλούνται να γίνουν εφευρετικοί και έξτρα δηµιουργικοί για να µην επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά και εμείς από την πλευρά μας να αλλάξουμε τον τρόπο που επιλέγουμε ρούχα.

Γραφει: elle.gr
ELLE GREEN 22 Απρ 2020

5 τρόποι να μειώσεις το οικολογικό σου αποτύπωμα #EarthDay

Οι δύσκολες ημέρες που διανύουμε είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πως για να ζούμε σε έναν υγιή και καλύτερο πλανήτη, πρέπει και εμείς να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης που φέτος γιορτάζεται για 50η χρονιά, συγκεντρώσαμε αυτά τα μικρά πράγματα που όμως έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο οικοσύστημα.

Γραφει: ΓΙΩΤΑ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ELLE GREEN 20 Απρ 2020

Το ELLE γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης και αγωνίζεται για έναν καλύτερο πλανήτη #WomenForEarth

Οι τελευταίες εβδομάδες εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που τελικά έχουμε ανάγκη είναι να ζούμε σε έναν υγιή πλανήτη, να ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση και με όσους αγαπάμε. Στο ELLE ενώνουμε τις δυνάμεις μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου, καλώντας μας όλους να αλλάξουμε συνήθειες για ένα καλύτερο κόσμο.

Γραφει: elle.gr
ELLE GREEN 13 Απρ 2020

Δρ Φιόρη Ζαφειροπούλου: «Ο τρόπος που ντυνόμαστε δηλώνει την κουλτούρα μας και τις ανησυχίες μας» #WomenForEarth

Η συντονίστρια Ελλάδος του οργανισμού Fashion Revolution και Ιδρύτρια του Κοινωνικού Εργοστασίου Μόδας SOFFA μάς μιλά για το μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνημα ακτιβισμού στον χώρο της μόδας, το ρόλο που μπορεί να παίξει η τελευταία στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντολογικής κρίσης και για ποιο συναίσθημα θα πρέπει να κινητοποιήσουμε οι απλοί καταναλωτές ώστε να κάνουμε την ηθική μόδα πράξη;

Γραφει: elle.gr
ELLE GREEN 6 Απρ 2020

Ο Γιώργος Χρανιώτης μάς εξηγεί γιατί ο πλανήτης μας εκδικείται #WomenForEarth

O δημοφιλής ηθοποιός ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και θεωρεί τις ελληνικές θάλασσες ως τις ομορφότερες του πλανήτη. Και αυτό δεν θέλει να αλλάξει γι’ αυτό στέκεται στο πλευρό της WWF Hellas στην καμπάνια κατά των εξορύξεων στο Αιγαίο.

Γραφει: elle.gr
ELLE GREEN 3 Απρ 2020

Η Βέρα Μπογιάρη, ιδρύτρια του eco brand Wasteless Design υποστηρίζει ότι η ηθική παραγωγή μπορεί να συμβάλλει στο να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων #ELLEGREEN

Είναι εφικτό να συνδυαστεί σε μια επιχείρηση ο βιοπορισμός, το design, η δίκαιη παραγωγή και η βιωσιμότητα; Είναι. Η απόδειξη βρίσκεται πίσω από την ιδέα και τη φιλοσοφία του Wasteless Design.

Γραφει: elle.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O Γενικός διευθυντής της WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας εξηγεί τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης #WomenForEarth

Παραμένουμε άραγε ακόμα δύσπιστοι οι Έλληνες απέναντι στην αλήθεια της κλιματικής κρίσης; Τι κάνει η πολιτεία για να προστατέψει το περιβάλλον, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει τους απλούς πολίτες; Αυτές ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που θέσαμε στον Γενικό Διευθυντή της WWF Hellas.

Τι ξέρεις για την ψηφιακή μόλυνση; #WomenforEarth

Κάθε κλικ στον υπολογιστή, κάθε αναζήτηση στο διαδίκτυο και κάθε παρακολούθηση µέσω video stream έχουν αντίκτυπο στο οικοσύστηµα. Από την παραγωγή συσκευών µέχρι τη µεταφορά δεδοµένων µέσω Internet, αυτό είναι το αποτύπωµα της digital εποχής.

Stand For Earth: Οι σταρ που μάχονται για το περιβάλλον #WomenforEarth

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης που φέτος γιορτάζεται για 50η χρονιά, τo ELLE συναντά τους πιο δραστήριους eco-celebrities και µοιράζεται µαζί τους το πάθος τους για τη διάσωση της φύσης.

Mike Hudema: Ο δυναμικός Καναδός ακτιβιστής μιλά στο ELLE για τον εθισμό μας στο πλαστικό #ELLEGREEN

O άγρυπνος Καναδός ακτιβιστής µε τους 124.000 followers στο Twitter,που στο παρελθόν έχει εναντιωθεί σε µεγάλες εταιρείες για 
την αντιπεριβαλλοντική πολιτική τους, μίλησε αποκλειστικά στο ELLE.