Οι μήνες που περάσαμε μας βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά πόσο ανάγκη έχουμε να ζούμε σε έναν υγιή πλανήτη, να διαμορφώσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, σε αρμονία με τη φύση και το περιβάλλον. Αρκεί και εμείς να το συνειδητοποιήσουμε και να αλλάξουμε συνήθειες, να αγκαλιάσουμε ένα νέο τρόπο ζωής, πιο φυσικό και πιο αυθεντικό, βασισμένο στο ασύγκριτο μεσογειακό lifestyle. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα με τις ωραιότερες θάλασσες του κόσμου και είναι στο χέρι μας να την προστατεύσουμε. Ο ήλιος, τα καταγάλανα νερά, οι ειδυλλιακές παραλίες, τα δώρα που μας χαρίζει η φύση καθημερινά στο τραπέζι μας, όλα αποτελούν τα βασικά συστατικά της μακροζωίας, τα οποία πρέπει να εκτιμήσουμε ξανά. Άλλωστε και η μεσογειακή διατροφή δεν θεωρείται τυχαία η πιο υγιεινή που προτείνουν όλοι οι διατροφολόγοι και οι γκουρού του wellness.
Εμείς αποφασίζοντας να προσεγγίσουμε μια πιο πράσινη φιλοσοφία στη ζωή μας, υποκύψαμε στο μεγαλύτερο διατροφικό trend των τελευταίων χρόνων, τα γαλακτομικά προϊόντα από κατσικίσιο γάλα. Δεν πρόκειται φυσικά για μια εφήμερη τάση, αλλά για μια πραγματικότητα. Οι έρευνες δείχνουν πως έχουν εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία μας, γι’ αυτό και κερδίζουν τους καταναλωτές παγκοσμίως και αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή για την ελληνική αγορά. Δοκιμάσαμε ένα προϊόν 100% ελληνικό, το νέο κατσικίσιο γιαούρτι από τη ΔΩΔΩΝΗ που παράγεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό κατσικίσιο γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιού, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο ήπια αλλά ξεχωριστή γεύση και άρωμα, με χαμηλά λιπαρά και μειωμένη περιεκτικότητα σε λακτόζη.
Τι μας προσφέρει;
-Έρευνες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνιας έδειξαν ότι η γαλακτοαλβουμίνη, πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στο αγελαδινό γάλα και ενοχοποιείται για αλλεργίες, στο κατσικίσιο εμφανίζεται με διαφορετική δομή, η οποία και δεν προκαλεί παρενέργειες. Έτσι το κατσικίσιο γιαούρτι αποτελεί τοπ επιλογή για όσους δυσκολεύονται να χωνέψουν το παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι ή θέλουν να δοκιμάσουν κάτι το «διαφορετικό». Επίσης έχει μειωμένη περιεκτικότητα σε λακτόζη και χαμηλά λιπαρά, οπότε μεταβολίζεται πολύ πιο γρήγορα.
-Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε επίσης πως το κατσικίσιο γάλα ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς συμβάλλει στον καλύτερο μεταβολισμό μεταλλικών στοιχείων, όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος, και την ταχύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Έτσι ο οργανισμός μας αποκτά μια ισχυρή άμυνα απέναντι σε ασθένειες.
-Το κατσικίσιο γάλα ενεργοποιεί το μεταβολισμό όπως έχει δείξει έρευνα του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ που το έχει συνδέσει με αυξημένη ικανότητα μεταβολισμού του σιδήρου και του χαλκού, ειδικά σε περιπτώσεις με πεπτικά προβλήματα.
-Ένας ακόμα λόγος να το επιλέξουμε είναι πως βοηθά το δέρμα μας να δείχνει φυσικά πιο λαμπερό. Χάρη στην περιεκτικότητά σου σε καπρυλικό οξύ, το οποίο δημιουργεί στο δέρμα χαμηλότερο PH, το προστατεύει από βακτήρια και μολύνσεις. Γι’ αυτό και το συναντάμε ως συστατικό σε φυσικά καλλυντικά.
Ιδέες απόλαυσης
Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
-Δοκιμάστε το νέο κατσικίσιο γιαούρτι σκέτο, στο πρωινό σας ή σαν απογευματινό σνακ. Για έξτρα… μεσογειακή γεύση μπορείτε να προσθέσετε1 κ.σ. μέλι. και φρέσκα φρούτα εποχής.
-Απολαύστε το πριν την προπόνηση με λίγο φυστικοβούτυρο για έξτρα ενέργεια και καλύτερες επιδόσεις.
-Προσθέστε το στην κλασική χωριάτικη σαλάτα ή και τον ντάκο, αντί για τυρί. Θα δώσει απίστευτη γεύση.
-Δοκιμάστε το σαν ένα ελαφρύ βραδινό με αποξηραμένα φρούτα και μαύρη σοκολάτα.