Γίνε εθελοντής στο ELLE RUN και ανακάλυψε τα οφέλη του εθελοντισμού στην ψυχική υγεία

Γιατί αξίζει να συμμετέχεις εθελοντικά στο ELLE Run, ακόμα κι αν δεν τρέξεις.

Elle 05 Ιουν. 23
Γίνε εθελοντής στο ELLE RUN και ανακάλυψε τα οφέλη του εθελοντισμού στην ψυχική υγεία

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συμμετέχεις σε έναν αγώνα δρόμου- πόσω μάλλον όταν αυτός έχει φιλανθρωπικό χαράκτηρα- χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να τρέξεις, αν δεν νιώθεις πως αυτού του είδους η άθληση σού ταιριάζει για να γίνεις μέρος της ενέργειας. Ένας από αυτούς είναι ο εθελοντισμός που μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να είσαι ένας ή μία από την “παρέα”, αποκτώντας μάλιστα θετικά οφέλη στην υγεία σου. Με αφορμή το ELLE Run που θα λάβει χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου και έχει σκοπό να υποστηρίξει τον περιβαλλοντικό οργανισμό WE4ALL για την αποκατάσταση δασικών πυρόπληκτων περιοχών που “χτυπήθηκαν” τις τελευταίες ημέρες, αποφασίσαμε να σου εξηγήσουμε γιατί πρέπει να συμμετέχεις ως εθελοντής -ντρια στη διοργάνωσή μας (δήλωσε συμμετοχή εδώ), δεδομένης της θετικής επίδρασης που θα έχει αυτή η κίνηση στη ζωή σου και τη ζωή των άλλων. 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Mayo Clinic, ο εθελοντισμός χαρίζει οφέλη στη σωματική και την ψυχική σου υγεία – ακόμα κι αν δεν δηλώσεις συμμετοχή να τρέξεις στο ELLE Run. Ειδικότερα, μέσω του εθελοντισμού θα έχεις τη δυνατότητα να είσαι μέσα στην ενέργεια και να είσαι απασχολημένη με αυτή, πράγμα που θα σε οδηγήσει να βελτιώσεις την ψυχολογία σου. Πιο αναλυτικά, σε μία έρευνα που διεξήχθη σε άτομα διαφορετικών ηλικιών, αποδείχθηκε πως οι άνθρωποι που ασχολούνταν με τον εθελοντισμό είχαν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους, γεγονός που είναι ιδιαίτερα θετικό αν αναλογιστούμε τη ζωή που ζούμε όλοι μας. Με λίγα λόγια, μέσω του εθελοντισμού προσφέρεις μια θετική επιλογή στον εαυτό σου, απομακρύνοντάς τον από άγχος, στρες, αφού έχει αποδειχθεί πως τέτοιου είδους ενέργειες βοηθούν ώστε ο οργανισμός σου να εκκρίνει τη ντοπαμίνη, “την ορμόνη της ευτυχίας”. Από την άλλη, δεδομένου ότι είσαι στο “τρέξιμο” πραγματοποιείς σωματική άσκηση χωρίς να το καταλαβαίνεις, μειώνοντας επίσης τον κίνδυνο για ασθένειες όπως καρδιακές, εγκεφαλικά κ.α.

Παράλληλα, το να ασχολείσαι με τον εθελοντισμό περιστασιακά ή σε μόνιμη βάση, σου δίνει έναν σκοπό, ένα κίνητρο στη ζωή σου, ειδικότερα σε περιόδους που νιώθεις μόνη και χωρίς ένα σχέδιο. Το να χαρίζεις τη βοήθειά σου σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη ή σε οργανισμούς με φιλαθρωπικό χαρακτήρα σού προσφέρουν την ικανοποίηση να νιώθεις ότι είσαι χρήσιμη και συμβάλλεις σε κάτι μεγαλύτερο που είναι εκτός από εσένα. Τέλος, έχεις τη δυνατότητα να χτίσεις σχέσεις με νέους ανθρώπους που έχουν τα ίδια πιστεύω με εσένα, να ενδυναμώσεις τα κοινωνικά skill σου και να δημιουργήσεις μια κοινότητα.

ELLE Run: Πρόγραμμα εθελοντικής υποστήριξης

Αν λοιπόν θέλεις κι εσύ να λάβεις όλα τα οφέλη του εθελοντισμού, μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα εθελοντικής υποστήριξης του ELLE Run που έχει στόχο να εμπλέξει τα μέλη σε βασικούς οργανωτικούς τομείς όπως: Παράδοση αναμνηστικών μεταλλίων, Υδροδοσία αθλητών (Τερματισμός – Διαδρομή), Φύλαξη αντικειμένων (Παραλαβή – Παράδοση προσωπικών αντικειμένων), Δείκτης Διαδρομής

Η Διάρκεια της εθελοντικής απασχόλησης θα είναι από τις 07:30 – 10:30 την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και οι παροχές προς τους εθελοντές θα περιλαμβάνουν ένα αναμνηστικό T-Shirt, Καπέλο, Διαπίστευση.

Δήλωσε συμμετοχή για το εθελοντικό πρόγραμμα εδώ.

#savetheplanet #ELLE #Ellerun2023 #Ellerun

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: