1. Παγωμένη μαργαρίτα με φράουλες και φυσικά γλυκαντικά
Yλικά:
2–3 φλιτζάνια φράουλες (300 γρ.)
1/2 φλιτζάνι τεκίλα
1/4 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού (ή τριπλά δευτερόλεπτα)
3 κουταλιές χυμό lime
3 κουταλιές της σούπας μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
3 φλιτζάνια πάγο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τις φράουλες, τεκίλα, πορτοκαλί λικέρ, lime και μέλι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε πάγο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και λείο. Ρίχνουμε σε 2-3 ποτήρια. Καλή απόλαυση!
2. Mαργαρίτα με αχλάδι
Yλικά:
30ml Poire Williams (Pear Brandy)
30ml απλό σιρόπι δεντρολίβανου
30ml χυμό λεμονιού
90ml ξηρό τζιν
Ζάχαρη ή αλάτι
Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
3-4 κλαδάκια δεντρολίβανο
Ζάχαρη-αλάτι:
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
1/4 αλάτι
Εκτέλεση:
Κάντε το απλό σιρόπι Rosemary. Τσιμπήστε μια μικρή άκρη δεντρολιβάνου για κάθε ποτό και κρατήστε το υπόλοιπο για γαρνιτούρες. Βάλτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε κλαδάκια δεντρολίβανου και σιγοβράστε για 2-3 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, πετάξτε το δεντρολίβανο και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Αλατίστε το ποτήρι στο χείλος. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Περιστρέψτε το χείλος ενός ποτηριού πάνω σε ένα κομμένο λεμόνι και κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις μέχρι να επικαλυφθεί καλά. Επαναλάβετε με το άλλο ποτήρι.
Γεμίστε το shaker 2/3 με πάγο. Προσθέστε 30 ml Poire Williams (Pear Brandy), 30 ml απλό σιρόπι Rosemary, 30ml χυμό λεμονιού και 90ml ξηρό τζιν στο σέικερ – στη συνέχεια ανακινήστε έντονα (περίπου 12 δευτερόλεπτα) μέχρι να κρυώσει και να αναμειχθεί καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρια κοκτέιλ και βάζουμε σε κάθε ποτό λίγο δεντρολίβανο για decor.
3. Aperol-Sprirtz
Yλικά:
100ml prosecco
50ml Aperol
Σόδα (40 ml)
Φέτες πορτοκαλιού και μέντας
Άλλες πιθανές προσθήκες: κατεψυγμένα καλοκαιρινά μούρα, δυόσμος, λίγα bitters
Εκτέλεση:
Γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι κρασί με πάγο. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι σαμπάνια ή prosecco. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι Aperol ή κάποιο αντίστοιχο ποτό. Προσθέστε έως 1/4 φλιτζάνι σόδα. Γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού, κατεψυγμένα μούρα, μέντα. Για μια επιπρόσθετη πικρή αίσθηση, προσθέστε λίγα bitters εφόσον έχετε. Καλή απόλαυση!