Follow us

Search

3 πανεύκολες Vegan συνταγές για μια απολαυστική Τσικνοπέμπτη χωρίς κρέας (ναι, γίνεται!)

Αυτή την Τσικνοπέμπτη, τόλμησε να κάνεις τη διαφορά δοκιμάζοντας 3 απλές και εύκολες χορτοφαγικές συνταγές, που σίγουρα θα λατρέψεις!

3 πανεύκολες Vegan συνταγές για μια απολαυστική Τσικνοπέμπτη χωρίς κρέας (ναι, γίνεται!)

Με έμπνευση, από τον φανταστικό και με πολύ χιούμορ σεφ Jamie Oliver, σας παρουσιάζουμε 3 Vegan συνταγές που θα γεμίσουν το τραπέζι και θα σας προσφέρουν μια νέα γευστική εμπειρία. Να θυμάστε: Δε χρειάζεται να είσαι vegan για να εκτιμήσεις το καλό vegan φαγητό.

Vegan Chinese noodles

Υλικά: 

200 γραμμάρια noodles από ρύζι
300 γραμμάρια ανατολίτικα μανιτάρια, όπως στρείδι, shitake και enoki,
2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκο ​​κόκκινο τσίλι
5 εκατοστά τζίντζερ
200 γραμμάρια κολοκύθια
½ μάτσο φρέσκο ​​κόλιανδρο
6 κρεμμυδάκια
Φυτικό έλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι καλαμποκιού
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης
1 κουταλάκι του γλυκού σεσαμέλαιο
½ κουταλιά της σούπας ρύζι κρασί ή ξηρό σέρι
100 g baby σπανάκι
2 λάιμ, για σερβίρισμα
καυτή σάλτσα τσίλι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Μαγειρέψτε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε καλά, ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια, αφήνοντας τα μικρότερα ολόκληρα. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και αφαιρέστε τα τσίλι και στη συνέχεια ψιλοκόψτε. Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και κόψτε τα κολοκύθια και, στη συνέχεια, κόψτε και τα δύο σε matchsticks. Διαλέξτε τα φύλλα κόλιανδρου καιστη συνέχεια ψιλοκόψτε τους μίσχους. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια, διατηρώντας το πράσινο μέρος για αργότερα. Ζεσταίνουμε μια κούπα λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ σε υψηλή φωτιά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τσίλι, τζίντζερ, κολοκυθάκι, κόλιανδρο και το άσπρο μέρος των κρεμμυδιών. Τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Παράλληλα συνδυάστε το αλεύρι καλαμποκιού με 2 κουταλιές της σούπας νερό, αναμείξτε στη σόγια, το σιρόπι αγαύης, το σησαμέλαιο και το κρασί ρυζιού. Ανακατέψτε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει.Ψιλοκόψτε και προσθέστε το σπανάκι μαζί με τα ζυμαρικά. Πετάξτε καλά για να ζεσταθεί και, στη συνέχεια, αναμείκτε το με τα φύλλα κόλιανδρου.Σερβίρετε με ασβέστη σάλτσες, sambal ή σάλτσα τσίλι και το διατηρημένο κορίανδρο και τα κρεμμυδάκια διάσπαρτα στην κορυφή.

Special Vegan Κεφτέδες

Vegan keftedes

Υλικά: 

1 κιλό κιμά για κεφτέδες
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
5 cm κομμάτι τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
2 κολοκύθια
1 μεγάλη δέσμη φρέσκο ​​κόλιανδρο, (60g)
1 x 400 g κασσίτερου ρεβίθια
40 γραμμάρια ψωμιού
Για την σάλτσα γιαουρτιού
½ αγγούρι
3 κλαδάκια φρέσκιας μέντας
4 κουταλιές γιαούρτι βιολογικής σόγιας
1 λεμόνι
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 g καρύδια
140 ml ελαφρύ γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Ψήνετε το κόλιανδρο και το κύμινο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2 έως 3 λεπτά, στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο γουδί και χτυπάμε εώς ότου γίνει μια χονδροειδής σκόνη. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το τζίντζερ και το σκόρδο και, στη συνέχεια, προσθέστε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ένα λάδι. Τηγανίζουμε για 2 έως 3 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν, μετά βάζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με τα ψημένα μπαχαρικά. Τρίψτε χονδροειδώς τα κολοκυθάκια, τοποθετήστε το σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη και, στη συνέχεια, πασπαλίστε με μια καλή πρέζα λεπτό θαλασσινό αλάτι. Πιέστε το μείγμα μαζί με τα χέρια σας για να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία και, στη συνέχεια, προσθέστε στον επεξεργαστή. Διαλέξτε τα φύλλα κόλιανδρου και αφήστε τα στην άκρη, στη συνέχεια προσθέστε τους μισούς μίσχους κορίανδρου στον επεξεργαστή με στραγγισμένα ρεβίθια, ψίχουλα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε έως ότου συνδυαστεί, αλλά όχι εντελώς- θέλετε να διατηρήσετε λίγο υφή. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια καθαρή επιφάνεια, με βρεγμένα χέρια, χωρίστε και διαμορφώστε το μείγμα σε οκτώ μικρά κομματάκια. Τοποθετήστε σε ένα δίσκο και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

Για το dip γιαουρτιού μέντας:
Καθαρίστε το αγγούρι από τους σπόρους. Διαλέξτε και ψιλοκόψτε τα φύλλα μέντας και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα μπολ με το αγγούρι, το γιαούρτι και μια συμπίεση χυμού λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.

Για τη σάλτσα καρυδιού:
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τον υπόλοιπο κόλιανδρο. Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λάδι και στη συνέχεια μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τα καρύδια και τηγανίστε για άλλα 2 έως 3 λεπτά και μετά μεταφέρετέ το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε το γάλα καρύδας και το φυστικοβούτυρο, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύ και λείο. Επιστρέψτε το μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ένα λάδι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τους κεφτέδες και μαγειρέψτε τους για περίπου 2 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να περιστρέφονται τακτικά.
Χωρίστε τους κεφτέδες μεταξύ των πιάτων σας όσο είναι ζεστοί, απλώστε πάνω τα φύλλα κόλιανδρου και, στη συνέχεια, σερβίρετε με τη σάλτσα καρυδιού, το βουτυρωμένο dip γιαουρτιού και τις σφήνες λεμονιού. Μπορεί να συνοδευτεί με πίτα ή αφράτο ρύζι.

Vegan ginger cupcakes

Υλικά: 

350 γραμ. αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
220 ml φυτικού ελαίου
200 γρ. σιρόπι
60 g βιολογικό γιαούρτι σόγιας
120 ml βιολογικό γάλα σόγιας
2 κομμάτια βλαστικών τζίντζερ, σε σιρόπι
Για το γλάσο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
55 g  vegan μαργαρίνης
200 γραμμάρια vegan τυρί

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC / 350ºF / αέρας 4. Συνδέστε ένα δίσκο cupcake 12 οπών με χαρτινο περίβλημα. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, το σιρόπι, το γιαούρτι και το γάλα μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ψιλοκόψτε και προσθέστε το τζίντζερ, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από το βάζο. Διπλώστε το μείγμα αλευριού μέχρι να μαλακώσει και να συνδυαστεί.
Χωρίστε το μείγμα κέικ ανάμεσα στις cupcake θήκες και στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στο ζεστό φούρνο για 15 έως 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα σε ένα συρμάτινο ράφι για να κρυώσουν εντελώς. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη μαργαρίνη και στη συνέχεια χτυπήστε έως γίνει αφράτο. Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει λείο και να συνδυαστεί. Διακοσμήστε τα cupcakes με το γλάσο και λίγη σκόνη αλεσμένου τζίντζερ και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο.

Βρείτε περισσότερες Vegan συνταγές στο site του Jamie Oliver.

MORE FROM

Living

BEST of INTERNET