3 χορταστικές σαλάτες για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα κάθε ώρα της ημέρας

Σε καθημερινή βάση, εκτός των βασικών πιάτων που προετοιμάζεις για γεύματα της ημέρας, μια σαλάτα -σχεδόν- πάντα τα συνοδεύει. Ακόμη κι αν δεν έχεις χρόνο για να δημιουργήσεις ένα πλήρες πιάτο, αυτές οι σαλάτες μπορούν να σε βοηθήσουν να μη χάσεις τα θρεπτικά συστατικά της ημέρας με γλυκές και αλμυρές γεύσεις που μπορείς να δημιουργήσεις και να απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας.

Elle 15 Απρ. 21
3 χορταστικές σαλάτες για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα κάθε ώρα της ημέρας

Ελληνική μακαρονοσαλάτα με μπρόκολο

Greek Broccoli Pasta Salad ingredients

Υλικά

7 λίτρα νερού
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
4 φλιτζάνια πάγο
4 φλιτζάνια μπρόκολα κομμένα σε κομμάτια 3 εκ. (220γρ)
Ζυμαρικά 450γρ.
1 ½ φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στα μισά
1 φλιτζάνι (1 μεγάλη) πράσινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι  κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
½ φλιτζάνι ελιές σε κομμάτια
¼ φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένο

Για τη σως

½ φλιτζάνι ξύδι κόκκινο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε 6 λίτρα νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνέχεια βράστε το νερό σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει ανοιχτό πράσινο χρώμα, περίπου 1 έως 2 λεπτά. Μην πετάξετε το νερό.

Μεταφέρετε το μπρόκολο σε ένα μπολ γεμάτο με 4 φλιτζάνια (1 λίτρο) νερό και 4 φλιτζάνια πάγο για να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος, περίπου για 5 λεπτά. Στραγγίξτε καλά το μπρόκολο. Επιστρέψτε το νερό σε σημείο βρασμού, προσθέστε ζυμαρικά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας όπως απαιτείται μέχρι να μαλακώσει, περίπου 9 έως 11 λεπτά.

Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό για 10 δευτερόλεπτα, αφήνοντας τα ζυμαρικά ελαφρώς βρεγμένα. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τις ελιές. Πασπαλίζουμε τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από τη σαλάτα.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, τη ρίγανη, και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε αργά το ελαιόλαδο και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Εάν δεν το χρησιμοποιήσετε αμέσως, ανακατέψτε ξανά πριν το προσθέσετε στη σαλάτα.

Φρουτοσαλάτα με μέλι και λάιμ

σαλάτα

Υλικά

1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες
1/2 φλιτζάνι blueberries
1/2 φλιτζάνι blackberries
1/2 φλιτζάνι ακτινίδια
1/2 φλιτζάνι μάνγκο σε φέτες ή σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο
Φρέσκα ​​ψιλοκομμένα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Κόψτε και ετοιμάστε τα φρούτα. Έπειτα τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το μέλι, το χυμό λάιμ και τους σπόρους παπαρούνας.

Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το συνδυασμό φρούτων. Προσθέστε και ψιλοκομμένη μέντα αν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως!

Σαλάτα με quinoa

σαλάτα

Υλικά

1 φλιτζάνι quinoa
2 φλιτζάνια κομμάτια κοτόπουλο (με  χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο)
1/2 φλιτζάνι τυρί provolone σε κύβους
1 μεσαία κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ρεβίθια
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι αγγούρι σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
2 κουτάλι σούπας μουστάρδα dijon
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε το quinoa με κρύο νερό. Στραγγίστε το. Προσθέστε το κινόα και το κοτόπουλο σε μια μεσαία κατσαρόλα. Καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και αφαιρέστε από τη φωτιά.

Αφήστε το να καθίσει για άλλα 5-10 λεπτά. (Αυτό μπορεί να γίνει την προηγούμενη μέρα). Τοποθετήστε το στο ψυγείο. Εναλλακτικά αν δεν έχετε πολύ χρόνο, απλώστε το ζεστό quinoa σε ένα ταψί και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Προετοιμάστε τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού, το ξύδι , τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι. Χτυπάμε ελαφρά με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε.

Προσθέστε το δροσερό quinoa σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέστε τη βινεγκρέτ στην κορυφή. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτες, πιπεριές, ρεβίθια, αγγούρι και βασιλικό).

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο therecipiecritic.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT