Σουβλάκια σολομού με μυρωδικά και αβοκάντο
Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο
400 γραμμ.
Φιλέτο σολομού για 4 σουβλάκια
60 γραμμ.
Για το μείγμα μυρωδικών:
1 κ.γ. Πάπρικα σε σκόνη
1 κ.γ. Νιφάδες τσίλι
1 κ.γ. Καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. Ρίγανη
1/2 κ.γ. Θυμάρι
1/3 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. Κόλιανδρο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζετε το μείγμα μυρωδικών ανακατεύοντάς τα όλα μαζί σε ένα μπολ.
- Κόβετε το ψάρι σε 4 κομμάτια και καλύπτετε με το μείγμα μυρωδικών πριν περάσετε τον σολομό στα σουβλάκια.
- Κόβετε το αβοκάντο σε ροδέλες και τις οργανώνετε σε ένα πιάτο σαν carpaccio.
- Μαγερεύετε το σολομό κατά προτίμηση στο grill μέχρι να ροδίσει, γυρνάτε στο ενδιάμεσο και σερβίρετε μαζί με το αβοκάντο.
Κρέμα αβοκάντο
Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσι
4 κ.σ. Μαγιονέζα
50 γραμμ. Λάδι καρύδας
Χυμό και ξύσμο από 1/2 λεμόνι
1 κρεμμύδι
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο ή κολοκυθόσπορούς ή σουσάμι ή ρόδι για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση:
- Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας σε ένα μπολ και πολτοποιείτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτετε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.
- Βγάζετε από το ψυγείο, προσθέτετε τη γαρνιτούρα που προτιμάτε και σερβίρετε.
Μους σοκολάτας με αβοκάντο
Υλικά:
2 ώριμα αβοκάντο
50 γραμμ. Μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
50 γραμμ. Κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης και έξτρα για να πασπαλίσετε το γλυκό στο τέλος.
2 κ.γ. Βανίλια
50 ml σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 πρέζα χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
- Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με χλιαρό νερό.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσετε ένα κρεμώδες μείγμα
- Σερβίρετε σε μικρά ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα για να κρυώσουν.
- Βγάζετε από το ψυγείο και πασπαλίζετε με κακάο πριν σερβίρετε.