Αυτή είναι η πιο νόστιμη μακαρονάδα με αχιβάδες που φάγαμε τελευταία

Τώρα τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά εισβάλλουν σε πρωτότυπα πιάτα που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρ. Ένα τέτοιο είναι και το παρακάτω, που αν μπορούσαμε θα το φτιάχναμε κάθε μέρα.

Elle 16 Αυγ. 21
Αυτή είναι η πιο νόστιμη μακαρονάδα με αχιβάδες που φάγαμε τελευταία

Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά:

320 γραμμ. μακαρόνια
1 κιλό φρέσκες αχιβάδες
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά (όχι πολύ καυτερή)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
15 ml λευκό ξηρό κρασί
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι

Εκτέλεση:

1. Πλένετε καλά τις αχιβάδες.

2. Βράζετε τα ζυμαρικά σε ελάχιστα αλατισμένο νερό (το ζουμί των αχιβάδων έχει αλάτι επίσης), σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 3 κ.σ. από το νερό.

3. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και κόβετε την πιπεριά σε κυβάκια. Τα σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα (προσέξτε να μη μαυρίσει το σκόρδο), προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3’ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

4. Ρίχνετε στο σκεύος τις αχιβάδες και τις 3 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών, ανακατεύετε, σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα (θα ακούτε το «κλακ» καθώς ανοίγουν).

5. Σε μια μεγάλη πιατέλα ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τις αχιβάδες και τη σάλτσα τους, γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε
αμέσως.

Φωτογραφία: Marie Chioca.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT